Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama

Dışişleri, PKK'nın Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde gerçekleştirdiği saldırı sonrası mesaj yayınlayarak olayın terör örgütü kaynaklı olduğu ve Irak hükümetinin algı operasyonlarıyla hareket etmemesi gerektiği açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama
GİRİŞ 20.07.2022 23:22 GÜNCELLEME 20.07.2022 23:26
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK, Irak'ın Duhok şehrini vurdu. Saldırıda sivil halk zarar gördü. PKK destekçileri ve İran destekli gruplar saldırıyı Türkiye'nin yaptığını söyleyerek halkı Türkiye'ye karşı kışkırttı.

GÜVENLİK KAYNAKLARINDAN YALANLAMA

Güvenlik kaynaklarından "TSK’nın atışları sonucu sivillerin zarar gördüğü" iddiasına yalanlama geldi:

Irak’ın kuzeyinde Parakh köyü civarında bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduğuna dair bazı bilgiler alınmıştır. Terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında ise TSK'nın, Duhok'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği yönünde  haberlere rastlanmaktadır.

Güvenlik kaynakları, konuya ilişkin açıklamasında, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu bildirdi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığı kaydedilerek, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığı ifade edildi

TÜRKİYE'DEN IRAK'A İŞ BİRLİĞİ MESAJI: FAİLLERİ AÇIĞA ÇIKARALIM

Mesajda, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu vurgulandı Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Duhok Vilayeti’nde gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir."

"FAİLLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASI İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"

Türkiye'nin gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazır olduğunu söylenen açıklamada, "Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz" denildi.

IRAK'TA ALGI OPERASYONLARI

Bölgedeki bazı güçlerin maşası konumundaki PKK'nın yaymaya çalıştığı algıya inanan bazı Irak hükümet yetkililerinin Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı başarıyla devam ettirdiği operasyonları sona erdirmesi gerektiği ve Irak topraklarından çıkmalarını talep ettiği gelen bilgiler arasında.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 88
  • ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    İran destekçisi değilim ama sadece Türkiye'nin düşmanı İran, başka bir ülke değil mi? İran'ın sebepsiz yere iyilik yapmadığı doğru ama düşman da değil, dost da değil.Lütfen diğer ülkeleri delillerle suçlayın.
    Cevapla
  • Omer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapılan oyun sırf pkk ve suriye ye turkitenin operasyonunu durdurmak için ırak pkk saldırılarını bitirmek için yaptılar turkiye aksine daha çok saldırması biran önce suriye operasyonunu acil başlatmaldır yoksa iş işden geçmiş olacak
    Cevapla
  • Çakir 1 yıl önce Şikayet Et
    19 temmuzda turkiye,rusya iran bir araya geliyor. 1 gun sonra patlamayi askerimizin ustune yikmaya calisiyorlar. Bizde yedik. HADI ORDAN.
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayın failleri mutlaka ortaya çıkarılmalı. Türkiye'nin haklılığı ortaya konmalidir
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede pkk terör örgütü yandaşı gazete hdpkk yayın organı günlük çıkıyor Türkiyeyi karalıyor....kapatamıyorsanız neye yarar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor