Rasim Özdenören'in vefatı yasa boğdu: Erdoğan ve birçok isim taziye mesajı yayımladı...

Türk edebiyatının usta kalemlerinden olan Rasim Özdenören, dün rahatsızlanarak kaldırıldığı hastenede 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özdenören'in vefat haberinin ardından birçok isim taziye mesajı yayımladı.

GİRİŞ 23.07.2022 14:23 GÜNCELLEME 24.07.2022 09:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Özdenören, dün rahatsızlanarak kaldırıldığı hastenede yoğun bakıma alınmıştı. Yakın zamanda koronavirüs atlattığı da bilinen usta kalem KOAH hastasıydı.

'7 GÜZEL ADAM'IN SON TEMSİLCİSİYDİ

'7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Özdenören, geçtiğimiz yıl Kovid-19'a yakalanmış, iki ay süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

TAZİYE MESAJLARI

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Özdenören'in vefat haberinin ardından taziye mesajları yayımlandı.

Kanal7 Medya Grubu olarak, Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi Gül Yetiştiren Adam Rasim Özdenören'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Usta yazar Rasim Özdenören vefat ettiUsta yazar Rasim Özdenören vefat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Edebiyatımızın büyük ustalarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören’in vefatını teessürle öğrendim. Sayın Özdenören’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Edebiyatımızın ulu çınarlarından, Yedi Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdenören’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. 
Cenab-ı Hak, “Gül Yetiştiren” ustamıza rahmetiyle muamele etsin. Menzili mübarek, makamı âli olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Gül yetiştiren adam, güzel insan Rasim Özdenören ağabey Hakk’a yürüdü. Mevla mekanını cennet, makamını âli eylesin. Cenaze namazı yarın (Pazar günü) öğlen namazını müteakip Eyüp Sultan camiinden kaldırılacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 'Yedi Güzel Adam'ın son sesi, edebiyat dünyamızın çınarı, "Gül Yetiştiren Adam" #RasimÖzdenören ağabey bugün ebedî âleme irtihal eyledi. Rabbim mekânını cennet eylesin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Fikir dünyamızın öncülerinden; kitaplarıyla, duruşuyla, yaşayışıyla, "Müslümanca Düşünme"nin ve "Müslümanca Yaşama"nın güzîde bir örneği olan "Güzel Adam", Rasim Özdenören'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Türk edebiyatının usta kalemlerinden, fikir dünyamızın çınarlarından, Kahramanmaraş’ın 7 Güzel Adamından biri olan Rasim Özdenören Hakk’a kavuştu. Üstadımızın ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Rabbim mekanını Cennet eylesin.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında eşsiz bir yere sahip, gerçek bir münevver olan Rasim Özdenören’in vefatını büyük teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Güzel izler bıraktı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Yedi Güzel Adam’ın son yiğidi, modern zamanlarda kötülüğe ve sıradanlığa düşmeden varoluşun büyük hikayesini “Gül Yetiştiren Adam”la anlatan, İslam düşüncesinin öncülerinden Rasim Özdenören Üstad’a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Edebiyat ve düşünce dünyamızın öncü isimlerinden, “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Merhumu her zaman hayırla yâd edeceğiz.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: Fikir ve düşünce dünyamızın şekillenmesinde bizlere öncülük ve ağabeylik yapmış, 'yedi güzel adam' içerisinde bir güzel insan Rasim Özdenören'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Edebiyat dünyamızın önemli değerlerinden, Yedi Güzel Adam’ın son çınarı, öyküleri ve eserleri ile fikir dünyamızda iz bırakan Rasim Özdenören’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: "Müslümanca yaşamak" nedir, "yeni dünya düzeninin sefaleti" nelerdir bunları bizlere gösterdi. Denemeleriyle, öyküleriyle, köşeleriyle yolumuza ışık tuttu. Yedi güzel adamın son temsilcisi, "gül yetiştiren adam" Rasim Özdenören, bugün Hakk'a kavuştu. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin: “Hüzün,bizim yaka çiçeğimiz Biz,hüzün Peygamberinin ümmetiyiz” Kalemi kelimeleri ruhumuza silinmez izler bırakan,Üstad Rasim Özdenören’i kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Eserleriyle okuyan yazan düşünen nice “güzel” insanlar yetişecek. Rasim Özdenören’e rahmetle Fatiha’larla…

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Rasim Özdenören, 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi, edebiyatımızın usta ismiydi. "Gül yetiştiren adam"dı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Rasim Özdenören’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve edebiyat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Edebiyatımızın çınarlarından, “Gül Yetiştiren Adam” #RasimÖzdenören’e Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Fikir, edebiyat ve hepsinden önemlisi Müslümanca düşünme üzerine büyük emekleri olan Rasim Özdenören’in vefatını teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu: “7 Güzel Adam” geçti bu dünyadan… Şiirleriyle, yazılarıyla, düşünceleriyle, Hakk’ı ve hakikati haykırışlarıyla “7 Güzel Adam” geçti… Bugün aramızdan ayrılan “7 Güzel Adam”ın son çınarı Rasim Özdenören’e Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum.

AK Parti Amasya Milletvekili: İnnâ Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn... Gül Yetiştiren Adam, Son Güzel Adam, fikir dünyamızın mimarlarından, edebiyatımızın müstesna isimlerinden Rasim Özdenören Ağabeyin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Rahmet diliyorum. Kabri nur, mekânı cennet, makamı âlî olsun.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: Yedi Güzel Adam’ın son kalesi, edebiyatımızın usta isimlerinden, gül yetiştiren adam #RasimÖzdenören’in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenleri ve edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören’in vefat haberini aldım. Yedi Güzel Adam’ın hayattaki son temsilcisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk edebiyatının usta kalemlerinden, Yedi Güzel Adam’ın yaşayan son çınarı Rasim Özdenören’in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.

 

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan: "Oysa zaman belki bir ömür boyu süren tek bir andır." Edebiyatımızın önemli isimlerinden; Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi yazar Rasim Özdenören'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED): Türk edebiyatının usta isimlerinden, 7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Rasim Özdenören 82 yaşında hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan: Değerli edebiyatçımız ve fikir adamımız rasim özdenören'in vefat haberini büyük bir teessür hissiyle aldım. allah rahmet etsin. eserleri onu yaşatacaktır. Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dilerim.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:  "Müslüman, çağın gözüyle İslâm'a bakmaz. İslâm'ın gözüyle çağa bakar." "Okuyup anlamak, bilmek gerek. Çünkü insan en çok bilmediğine düşmandır…" #RasimÖzdenören Güzel izler bıraktınız.Müslümanca düşünüp,Müslümanca düşündürdünüz. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun…

Sanatçı Uğur Işılak: Bir güzel adam… Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet, ruhu şâd olsun inşallah.

İnsan ve Medeniyet Hareketi: Gül Yetiştiren Adam Hakka Yürüdü! 7 Güzel Adamın son temsilcisi, edebiyat ve kültür dünyamızın önemli ismi, düşünce, fikir ve gönül adamı, Üstad Rasim Özdenören vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun...

 

Gazeteci yazar Yusuf Kaplan: Yaprak dökümü sürüyor… Türkiye öncülerini öte dünyaya uğurluyor birer birer… Şimdi de Rasim Özdenören Ağabey Hakk'a yürüdü. Müslümanca düşünmenin yol haritasını çıkarmıştı. Sade, sessiz bir hayat yaşadı, sessizce ayrıldı aramızdan. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaprak dökümü ne demek ya.hayat böyle.allah ümmetin içinden nicelerini çıkarır
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gül yetiştiren adam boş gitmemiştir yüzlerce gülü goncadır elbet zamanla o güllerde açar inşallah onlarda Gül yetiştiren adamlar olurlar Rabbim rahmetiyle muamele etsin mekanı cennet makamı âli olsun
    Cevapla
  • celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadetten hiç taziye yok
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Rasim Özdenören gül yetiştiren adamların farkındaydı... Allah rahmetiyle muamele etsin... Milletçe bir daha gül yetiştiren adamlar yetiştiremiyoruz... Hatta değil gül yetiştire adam yetiştirmeyi, ecdadımızın gül yetiştiren adamlar olduklarını bile unuttuk...
    Cevapla
  • salman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin değerleri birer birer hakka yürüyorlar. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. gül yetiştiren adam Rasim hocamız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı