YKS tercihlerinde bu bölümleri kazanan adaylara karşılıksız 10 bin TL burs verilecek!

Birçok üniversite ve bölüm nitelikli öğrencilerin kendi fakültelerinde eğitim alabilmesi için burs haberlerini duyurmaya başladı. Çukurova Üniversitesi ve iş adamlarının desteğiyle kurulan vakıf öğrencilere geri ödemesiz 5 bin ila 10 bin TL arasında burs verecek. Burs başvuru şartları, Çukurova Üniversitesi rektörü Meryem Tuncel tarafından açıklandı. İşte karşılıksız burs alabilmek için öğrencilerin tercih etmesi gereken o bölümler...

YKS tercihlerinde bu bölümleri kazanan adaylara karşılıksız 10 bin TL burs verilecek!
YKS tercihlerinde bu bölümleri kazanan adaylara karşılıksız 10 bin TL burs verilecek!
GİRİŞ 28.07.2022 09:50 GÜNCELLEME 28.07.2022 09:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öğrencilerin eğitim masraflarını karşılayabilmesi için özellikle devlet kurumları ve özel vakıflar burs desteğini sürdürüyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesinde burs verecek vakıflar belli olmaya başladı. Çukurova Üniversitesi ise geleceği inşa edecek nesillerin kendi bölümlerinde eğitim alması için harekete geçti. 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenen üniversite sınavında ilk 3 bine giren adayların başarı oranlarına göre geri ödemesiz burs ödemesi yapılması kararı alındı. Öğrencilerin burs ihtiyaçları Çukurova Üniversitesi Sanayi İşbirliği Vakfı tarafından karşılanacak. İşte öğrencilere verilecek bursun detayları...

YKS tercih kılavuzu: (2022) ÖSYM üniversite tercihleri nereden, nasıl yapılacak?YKS tercih kılavuzu: (2022) ÖSYM üniversite tercihleri nereden, nasıl yapılacak?

İlk 3 Bine Giren Adaylara Burs Müjdesi!

Çukurova Üniversitesi ve iş adamlarının ortaklaşa kurduğu Sanayi İşbirliği Vakfı, öğrencilere burs desteği sağlayacak. Çukurova Üniversitesi Meryem Tuncel yaptığı açıklamada genç yetenekleri ve geleceği inşa edecek nesilleri Adana'ya toplamak istediklerini ifade etti. Bu kapsamda yürütülen burs programının detaylarını açıkladı.

Çukurova Üniversitesine sayısal puan türünde ilk 3 bine giren adaylara 5 bin TL ile 10 bin TL arasında burs desteği sağlanacak. Adayların burstan yararlanabilmeleri için mühendislik veya tıp fakültelerini tercih etmeleri gerekiyor. 

Sayısal puan türünde ilk 100'e girerek yukarıdaki bölümleri tercih edenlere aylık 10 bin TL

  • Sayısal puan türünde 101-500 arasına girenlere aylık 8 bin TL

  • Sayısal puan türünde 501-1000 arasına girenlere aylık 7 bin TL

  • 1001 ile 2000 arasına girenlere aylık 6 bin TL

  • 2001 ile 3000 arasına girenlere ise aylık 5 bin TL ödeme yapılacak.

T.C. Vatandaşı Olması Gerekiyor!

Burs ödemelerinden faydalanabilmesi için öğrencilerden sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı aranacak. Ayrıca burs ödemeleri güz ve bahar dönemlerinde okulların açık olduğu aylarda toplam 9 ay boyunca verilecek. Bursun sona ermesi veya eğitim süresinin dolması gibi durumlarda öğrencilerden geri ödeme talep edilmeyecek. Çukurova Üniversitesi Sanayi İşbirliği Vakfı bursu karşılıksız olarak öğrencilere tahsis edilecek.

YKS Tercih İşlemleri Başladı

18 Temmuz'da açıklanan sınav sonuçlarının ardından gözler tercih tarihlerine çevrilmişti. ÖSYM'nin bugün yayınladığı kılavuz ile birlikte üniversite tercih işlemleri resmen başladı. Tercih işlemleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuç tarihi için henüz bir takvim açıklanmadı. Tercih yapan öğrencilerin herhangi bir üniversiteye yerleşememesi durumunda ek tercihler alınacak.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Burs Verecek Özel Vakıflar

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla devlet ihtiyaç sahibi öğrencilere geri ödemesiz burs imkanı sağlıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere öncelik verilirken, diğer adaylara ise geri ödemeli olarak kredi imkanı sağlanıyor. Bunun yanı sıra birçok vakıf öğrencilere burs imkanı veriyor. İşte 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verecek vakıf ve kurumların listesi;

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü 

  • Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)

  • Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)

  • Türk Eğitim Vakfı (TEV)

  • Aktaş Eğitim Vakfı (AKEV)

  • Kale Vakfı 

  • Borusan Kocabıyık Vakfı

  • Anadolu Vakfı

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 3
  • Muallim 1 yıl önce Şikayet Et
    Çukurova üniversitesi Bilgisayar mühendisliği hocaları çok ilgisiz. Öğrenciye birsey öğretmemek için uğraşıyorlar öğrencilerle ilgilen miyor dersleri hızlı birsekilde ders yapmak için işliyorlar. Rektörümüz önce bunu düzeltsin.
    Cevapla
  • Bursalı 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk 3000' e giren bir öğrenci ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ' ne gitmeyip 5-10 bin lira için oraya gelip mühendislik okumaz. Çukurova Bilg. Müh. TAVAN puanıyla 2019 da 39 bin, 2020 de 29 bin, 2021 de 24 binle girmişler. TABAN puanı ise sırasıyla 66 bin, 58 bin, 52 bin . Tıp fak. ise zaten iş garantisi olduğu için ve zor bir bölüm olduğu için uzağa gitme gereği duymayabilir öğrenci.İlk 3000 e girip tıp yazan zaten Adanalı dır.2021 de tıbb a giren 252 öğrencinin 95 i Adanalı, Ege ve Karadeniz den kimse yok , Marmara dan (İst.) bir kişi....diğerleri Adananın bitişik komşuları.
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çukurova üniversitesinin teknik alt yapısının ( binaları, laboratuvarları, donanımlarının ) şiddetle ve acilen yenilenmesi gerekiyor. İTÜ, ODTÜ, Marmara, Ege, GTÜ, seviyesinde iken şimdi ne hallerde üzülüyorum doğrusu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam