Güngören saldırısında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna'nın gelinliği mezara konmuştu

MİT, İstanbul/Güngören saldırısının faillerinden PKK'lı Rüstem Kod Nüsret Tebiş’i Suriye’de etkisiz hale getirdi. Güngören'deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna'nın gelinliği mezarına konulmuştu.

Güngören saldırısında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna'nın gelinliği mezara konmuştu
Güngören saldırısında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna'nın gelinliği mezara konmuştu
GİRİŞ 30.07.2022 11:24 GÜNCELLEME 30.07.2022 11:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın 27 Temmuz 2008’de İstanbul/Güngören’de gerçekleştirdiği ve 18 vatandaşın ölümü, 154 vatandaşın da yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin faillerinden olan ve eylem sonrasında Irak’ın kuzeyine kaçan Rüstem Kod Nüsret Tebiş’in geçtiğimiz aylarda Irak kuzeyinden Suriye alanına geçtiğini belirledi.

Suriye sahasında Nüsret Tebiş’in izini süren MİT, söz konusu teröristin Türkiye sınırına 60 km uzaklıktaki Haseke şehrinde bir evde saklandığını tespit etti. Planlanan operasyon doğrultusunda harekete geçen MİT, Tebiş’i etkisiz hale getirdi.

Güngören saldırısında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna Çelik'in küçük gelinliği, yakınları tarafından yeni yapılan mezarına bırakılmıştı. İstanbul'da 27 Temmuz'da babaannesini görmek için Güngören'e giden, babaannesi, teyzesi ve kuzeni ile birlikte dondurma yemek için çıktığı sokakta bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Amasyalı 3 yaşındaki Aleyna Çelik'in mezarı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Mahmut Demir tarafından mermerden yaptırılmıştı.

Doğum gününden 3 gün önce hayatını kaybeden ve doğum gününde memleketi Amasya'nın Göynücek ilçesi Ilısu köyünde toprağa verilen küçük Aleyna'nın mermerden yapılan mezarına yakınları tarafından küçük gelinliği konulmuştu.

Çelik ailesi, çocuklarının yaptırılan mezarına gelirken Amasya'da geçirdikleri trafik kazasında ölümden dönmüştü.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • ZÜLFÜKAROĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    vay be güzel kızım intikamın alındı güzel kız rabbim e melek oldu :)) allah ailesine sabır versin. kalan gidenden daha kötüdür. bilirim . rabbim yardımcıları oslun.
    Cevapla
  • ılgaz 1 yıl önce Şikayet Et
    teröriste terörist diyemeyen alçakların yüzünden masumlar katledildi halen şerefdizce terörü desdekleyen namussuzların ellerinde bu masumların kanı var hepsini Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Kalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağladım...
    Cevapla
  • Özel birlik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanın yerde kalmayacak diye sana söz verdik biz, millet'e ve ümmetimize hayırlı uğurlu olsun.
    Cevapla
  • mevlana diyarından 1 yıl önce Şikayet Et
    bugün aleyna'nın doğum günü, en güzel hediyeyi mit vermiş, ellerinize yüreğinize sağlık aslan parçaları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı