7 ayda 59 bin göçmen sınır dışı edildi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bu yıl 59 bin 40 göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı. Sınır dışı edilen göçmen sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 arttığı belirtildi.

GİRİŞ 30.07.2022 12:44 GÜNCELLEME 30.07.2022 17:12
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bu yıl 59 bin 40 göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı. Sınır dışı edilen göçmen sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 arttığı belirtildi.

Bu yıl 183 bin 934 kaçak göçmenin ülkeye girişi engellendi. Bu yıl içinde ayrıca 132 bin 430 kaçak göçmen yakalandı. 

Açıklamada ayrıca, son 6 yılda sınır dışı edilen göçmen sayısının 358 bin 736 olduğu ifade edildi. 

514 BİN 358 SURİYELİ GERİ DÖNDÜ

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugüne kadar 514 bin 358 Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğü kaydedildi.

Ayrıca, son 6 yıl içinde Avrupa'ya geçen yabancı sayısının 697 bin 394 olduğu belirtildi. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu belediye otobüsüne biniyoruz,bi bakıyoruz gencecik mülteciler koltuklara kurulmuş-üstelik yanında baston işareti olan yaşlı ve engelliler için ayrılmış koltuklara. yaşlı insanlarımız ve çocuklu kadınlarımız ayakta. inanmıyorsanız otobüs kameralarına bakın bi,süs için mi kondu o kameralar.
    Cevapla
  • amele çavuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim 5 milyon göçmen almışız,sen göya milletin gazını almak için bu yıl 50 bilmem ne kadar binini gönderdik diyorsun.Şaka mısın?Suriyelileri göndermek için harekat yapalım diyorsun yığdın sınıra birlikleri onca masraf ettin ne içeri girdin ne bir saldırı yaptın ama bir sürü de askerimizi şehit ettirdin yok yere.Bekle seçimi sen görürsün adam göndermek nasıl oluyormuş,halk seni gönderecek önce,mazot 30 lirayı görmüş 15 liradan aşağı domates yok yaz ortasında bekle bakalım ...
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk ile mi ülkeyi yoneteceksiniz.hadi ordan.Reisi cumhura hitap tarzıni düzelt. Suriyede Baris pinari ve zeytin dali operasyonu yapıldı. Ayni liderin kemal meral gibi orman yanginlarinda üstünden gecen helikopterleri yalanlar gibi oldun Şunu unutma. Bu ülkeyi 7 .ortaginiz hdpkkya ve siz ortaklariniza boldurtmeyecegiz.Suriyede de o operasyon yapilacak.Pkk ya Suriye mezar olacak
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sayı yetersiz maalesef! Gönderilen sayısı en az 400-500 bin olmalıydı. Hükümet göndermeyi ciddiye almazsa gelecek seçimi kaybedeceğiz..
    Cevapla
  • Atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    Zulümden kaçan müslüman din kardeşlerimiz haricinde tüm yabancılar kulaklarından tutulup geri gönderilmeli
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlarımız güvenli mi. Artı vize serbestisi sanırım bize zarar veriyor. Vize serbest ülkenin sahte pasaportu ile Türkiye 'ye giriş yapılıyor ise sıkıntı büyük. Özellikle bazı ülkeler ile vize serbestisi durdurulması gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor