Bakan Soylu'dan anlamlı Cudi Festivali paylaşımı: Ay doğdu üzerimize…

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu teröristlerden temizlenen Cudi Dağı’nda, Şırnak Valiliği himayesinde Cudi Festivali düzenleniyor.

GİRİŞ 30.07.2022 17:33 GÜNCELLEME 30.07.2022 17:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tam 42 yıldır gidilmeyen ve sürekli terör olaylarıyla gündeme gelen Cudi Dağı'nda güvenliğin sağlanmasıyla artık festivallere ev sahipliği yapılıyor.

Ali Erbaş'tan Hicri yılbaşı mesajı: Kutlu yürüyüş 1444 yıl önce başladıAli Erbaş'tan Hicri yılbaşı mesajı: Kutlu yürüyüş 1444 yıl önce başladı

Şırnak Valiliği himayesinde, Cudi Festivaline katılmak üzere vatandaşlar erken saatte araçlarıyla Şırnak ve ilçelerinden yola çıktı. Yollarda uzun kuyruklar oluştu. Uzun yolculuk sonrası Cudi Dağı'nın zirvesine varan vatandaşlarda duygusal anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar hayatlarında ilk defa Cudi Dağı'nın Hz. Nuh Gemisinin konduğu yer olarak kabul edilen Sefine bölgesini görmenin mutluluğunu yaşadı.

BAKAN SOYLU'DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

Sosyal medyadan video paylaşımında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ay doğdu üzerimize… Cudi Festivali'nde… Şırnaklı evlatlarımızla…" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cudi Dağı’na gelerek, Sefine bölgesinde namaz kılıp dualar etti. Daha sonra güvercinler uçurtan Bakan Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, festival alanına doğru yapılan yürüyüşe katıldı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Cudi Festivali İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Grup Tillo, Hatay Medeniyetler Korosu ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok mükemmel bir kutlama olmuş birlik beraberlik dedikleri bu galiba Bakanımız Komutanımız Dinayet İşleri Başkanımız ve ülkemizin değerli halkı bir arada yürüyor bir zamanlar terörden gök yüzünde kuşların dahi uçmadığı yerde böyle resim görmek çok güzel bu huzuru getiren devletimize ve yönetenlere bakanlarımıza Komutanlarımıza Erbaş ve er olarak emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım tabi ki şehitlerimize Allahtan rahmet mekanları cennet olsun gazilerimize acil şifalar dilerim
    Cevapla
  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah 2023 hdp nin planlarının bozulduğu yıl olacak hdp hesabı yapanların oyunlarını ALLAH o bölge halkıyla bozacak ŞÜPHESİZ ALLAH TUZAK KURANLARIN EN HAYIRLISIDIR
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper bakan yüzlerce güzel iş işçıkardı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel. Daha da hayırlı,huzurlu,sağlıklı,mutlu birlik içinde kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz günlere İNŞALLAH
    Cevapla
  • TÜRKİYELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    18.haz.2023 seçiminde Doğu ve güneydoğuda AK Parti inşaallah % 70 oy alacak oralar pkk ermeni zertüşlerden temizlendi çok şükür...halk rahatladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı