FETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" sözleri

Uzmanlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışma yaratan “Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok" çıkışının kriminal bir düzeyde olduğu ve FETÖ taktiklerini anımsattığı konusunda hem fikir.

FETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" sözleri
FETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" sözleri
GİRİŞ 09.08.2022 19:20 GÜNCELLEME 09.08.2022 19:23
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Haber7 / Özel

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP liderinin iddialarına "YSK'nın elinde olmayan bilgiler var diyor. Bu tehlikeli bir ifade. Bu bilgileri nasıl elde etmiş? YSK'nın bile elinde olmayan bilgiden bahsediyor. Bütün bunlarla ilgili açıklama ihtiyacı ortaya çıkıyor." sözleriyle tepki göstermişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun YSK iddiasına tepki: Tehlikeli bir ifadeAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun YSK iddiasına tepki: Tehlikeli bir ifade

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ve Avukat Dr. Mehmet Sarı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde dahi olmayan seçmen verilerine/bilgilerine nasıl ulaştığını ve bunun ne anlama geldiğini Haber7'ye değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen

"AKLIMIZA FETÖCÜ YÖNTEMLERİ GETİRİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Yüksek Seçim Kurulu’nun bile elinde olmayan seçmen bilgisinin elde etme yönteminin akıllara FETÖ taktiğini getirdiğini işaret ederek terör örgütü ile siyasi ayağın nasıl işlediğini şu sözlerle ifade etti;

Bunun gerçekten çok talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Korkunç bir şey. Yüksek Seçim kurulunu elinde olmayan seçmen bilgisini nasıl elde edebiliyor bir siyasi parti aklımıza bu FETÖ'cü yöntemleri getiriyor. FETÖ ilişkilerini getiriyor. Onlar yapıyordu böyle şeyleri bu iğrenç şeyleri. Bu işlerle ilgili bizim anayasal kurumumuz Yüksek Seçim Kuruludur. Ve bilgiler onda toplanır ve onun uhdesindedir onun yetki alanındadır ve onun koruması altındadır. Bu bilgiler nasıl gidiyor, nasıl geliyor  nasıl erişilebiliyor ama korkunç tarafı şu, Yüksek Seçim Kurulu’nun bile elinde olmayan seçmen bilgisi bu gerçekten FETÖ'cü bir yöntemin tarzıdır. FETÖ’yü akla getiriyor. Bunu milletimizin irfanına havale ediyorum. Bir diğer şey, tabi ki bu suçtur. Anayasal koruma altında olan bilgilerimizin yasal olmayan bir şekilde anayasaya aykırı şekilde elde edilmesi. Ayrıca bunu onlar kullanıyordur da. Bunun kamuoyuna çıkıp açıklaması suçtur. Bununla alakalı da gerekli girişimler başlatılmıştır savcılıklar nezdinde.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir

İSTANBUL SEÇİMLERİ, YSK VE İMAMOĞLU ÜÇGENİ

Kılıçdaroğlu'nun itiraf niteliğindeki tepki çeken sözlerini İmamoğlu, YSK ve CHP üçgeninde değerlendiren Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir kriminal diye tarif ettiği ilişkiyi şöyle açıkladı;

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen bilgilerini Kemal Kılıçdaroğlu nasıl ulaştı?
Bu konu kriminal bir konu. Daha önce Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir takım verilerini evine götürmüştü bu bir dönem biliyorsunuz ki seçim sonrasında itiraz edilen süreçte olmuştu. Nasıl yapıldıysa aynı şekilde yapılmıştı. Ayrıca iptal olan İstanbul seçimlerinde ki YSK başkanı bir hanımefendi vardı onun CHP ile ilişkileri vb konuları üzerine hiç kimse gitmedi ne basın en kamuoyu gitmedi. Dolayısıyla oralarda çok enteresan ilişkiler var. Bu kişisel verileri koruma kanunu diye bir kanun var. Bunun onların elinde olması ciddi bir şey olduğunu yasal bir olduğunu sorumluluk getirdiğini biliyoruz. Bu sebepten dolayı bunları kim sızdırdıysa onlar suçludur. Diğer taraftan da o Kemal Beyin bunlara ortak olduğu sonucu da ortaya çıkıyor.   


Avukat Dr. Mehmet Sarı

"KILIÇDAROĞLU KANUN NAZARINDA SORUMLUDUR"

Avukat Dr. Mehmet Sarı kişilerin bilgilerinin kendilerinin rızasına başkaları tarafından edinilmesi bunların depolanması ve başka bir amaçla kullanılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ve Türk ceza kanunun 135. Maddesi 136.maddesinde net bir şekilde bunlar suç olarak tanımlandığını kaydederek "Burada Kılıçdaroğlunun hangi sıfatla hangi kaynaktan yüksek seçim kurulunun elinde olmayan verileri depoladı ve bunları nasıl kullanıyor. Burada 2 yönde sıkıntı var. Bir tanesi kanun nazarında suç ikincisi bu toplanan veriler CHP  ve Kılıçdaroğlu'nun siyaseti açısından dışardaki başka kötü niyetli emeller uğrunda kullanılması durumunda bunun gerek hukuken gerekse siyasi anlamda sorumluluğunu kim üstlenecek. Kılıçdaroğlu gerçekten bu anlamda suç işlemiştir. Kanun nazarında sorumludurlar." ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 167
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılıyor ki kriptolar harekete geçti. kim olursa olsun bu listeyi ben biliyorum, milletini de nereden geldiğini de demek, en büyük ayrıştırma değil mi. asıl ayrıştırmayı kim ve kimlerin yaptığı belli. hangi köstepek veriyor bu seçmen listesini ki sürekli bozacı gibi bağırıyorsunuz
    Cevapla
  • Yerli MİLLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    2010 dan önce Türkiyenin en zenginleri kimlerdi biliyormusunuz? 1. Üniversite Proflari, 2. Emniyet Müdürleri 3. Yüksek Secim Kurulu Üyeleri Hepsi deyil %98 ülkemin en büyük zenginleri arasında idi. Cogunu evladı amerikada ögrenimi lisede başladı. Savcılar görev başına, siyonist oyunlarıni bozacak masonların 30 yıl onceden seçilmişligin önüne geçmek için.Allah dan korkan, kuldan utanan evladlar yetiştirmek icin bu bilgiyi vereni bulun kamuoyu aydinlansın Y.S.K ki bu mason kim bulunsun.
    Cevapla
  • Alpaslan. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kılıçdaroğlu sana sana sormak lazım yerel seçimlerde kazandığınız belediye seçimlerini mezarlıkta yatan ölülerin bilgisini mi ele geçirdiniz ölüleri canlı seçmen gibi gösterip oy kullattınız. Bu chp,den her şey beklenir 2023 seçiminde çok dikkatli olmak lazım her cumhur seçmeni sandıklara sahip çıkmalı.
    Cevapla
  • Taki 1 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU. Biliyorlar.Adam adam. Mahalle mahalle. Hatta seçimin sunucunu da biliyorlar. Kavga Cumhurbaşkanlığında. Çünkü 6 lı ganyanın adayında anlaşamıyorlar.
    Cevapla
  • Tayfun çağdaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle şaşırmadım HAÇLI İTTİFAKI = CHP+ABD+NATO+FETÖ (CIA) Türk Milleti şunu kesinlikle aklından çıkarmasın CHP kripto Haçlı Yapılanmasıdır bu yüzden Batı istihbaratı ve Büyükelçileriyle sık sık görüşürler CHP kesinlikle vatan haini bir parti değildir vatansever bir partidir çünkü Türkiye onların vatanı değildir Ait oldukları yapılara hizmet ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti