22 ülkeyle TB2 için anlaşıldı: 3 yıl doldu, 720 SİHA şimdiden satıldı

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TB2 için 22 ülkeyle ihracat sözleşmesi yaptıklarını ve üretim hattının 3 yıl boyunca rezerve olduğunu açıkladı. BAYKAR ayda 20 adet TB2 üretiyor; bu da 720 SİHA'nın şimdiden satıldığını gösteriyor.

GİRİŞ 13.08.2022 10:40 GÜNCELLEME 13.08.2022 10:46
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ordusuna yardım eren Came Back And Alive Vakfı’nın sorularını yanıtladı. Bayraktar, TB2 SİHA’nın üretim kapasitesi hakkında açıklamalarda bulundu. BAYRAKTAR TB2 SİHA’dan başlangıçta ayda 1 adet yapıldığını belirten Haluk Bayraktar, bu rakamın şu anda 20’ye çıktığını açıkladı.

22 ÜLKEYE İHRAÇ

Gelecek yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerini söyleyen Haluk Bayraktar, “Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz, bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz” dedi. Şu ana kadar 22 ülke Bayraktar TB2 ve 4 ülke ile AKINCI ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını vurgulayan Haluk Bayraktar, BAYKAR üretim hattının 3 yıl boyunca rezerve olduğunu açıkladı. Bu 720 SİHA’nın satıldığını gösteriyor.

Suudi Arabistan'dan Baykar'a SİHA teklifiSuudi Arabistan'dan Baykar'a SİHA teklifi

'Putin Türk SİHA'larını almak istiyor' iddiası'Putin Türk SİHA'larını almak istiyor' iddiası

600 MİLYON LİRALIK FABRİKA

Bu arada Resmi Gazetede 5 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 1504 sayılı karara göre; Baykar, 600 milyon liralık yatırım ile yeni bir insansız hava araçları ve akıllı sistemler üretim tesisi kuracak. Tesisin faaliyetleri ise devam ediyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • Tolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir 6 lı masa iktidarında oraları heykel fabrikasına dönüştüreceğiz. Neyinize sizin siha tarım hayvancılık yeter size.
    Cevapla
  • Hehe 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam, harika.sattigimiz tb 2 ler e ülkemizin koordinatları yüklenmesi gerekli olmalı. Ülkemize ait sınırlarının koordinatları siha füzeleri vurmamali.herhalde biliyorlardir. Düşman ülkelerin eline geçebilir.
    Cevapla
  • Matematik 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen biliyorsan onlar kesin biliyordur
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gurur kaynağı. Allah başarılarını daim eylesin.
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki muhalefet yalan yaratmaktan baska bir sey bilmiyor
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuza satıyorlsunuz. Şeker bile 1 yılda 10 kat arttı. Yabancılar bize 50 kata satıyorlar hala. Demedi deme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı