FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

FETÖ'ye yönelik İstanbul merkezli 3 ilde soruşturma başlatıldı. Örgütün sözde TSK yapılanması içinde eylem ve faaliyet yürüttükleri belirtilen 14 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı, 9 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 16.08.2022 08:22 GÜNCELLEME 16.08.2022 10:16
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli yakalandı. Örgütün TSK yapılanması içerisinde eylem ve faaliyet yürüttükleri belirtilen, 3'ü halen görevli subay toplam 14 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalarda, İstanbul'da 6 ayrı adreste baskınlar yapıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ'nün örgütsel iletişim modeli olan ankesör ve büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandıkları ve örgütsel bağlantılarına ilişkin haklarında itirafçı ifadeleri bulunan şüpheliler tespit edildi.



Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mensup görevde bulunan 3 subay, bir astsubay ile ihraç edilen bir eski askeri personel ile yine sabit hatlarla aranan ve haklarında itirafçı ifadesi bulunan, askeri okullara giriş sınavında örgüt üyeleri için kullanılan kodlama bilgisine sahip oldukları belirlenen, kapatılan askeri okul öğrencisi 9 kişi olmak üzere toplam 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

4 ŞÜPHELİ YURT DIŞINDA

İstanbul merkezli 3 farklı ilde şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Şüphelilerden 9'u yakalanırken, 4'ünün yurt dışında olduğu belirlendi. Bir şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerde yatan ne kadar vatan haini varsa beslemeyin, idam yoksa vatan hainliğin den kurşuna dizin.
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    doktorlar ve imamlar dikkat edelim
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Polislerimizin, emeği geçenlerin elleri dert görmesin.
    Cevapla
  • Reisci 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda Kamu ve özel sektörde dünya kadar fetöcü var ama isbat edilemiyor maalesef.
    Cevapla
  • baki taştan 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın kılıçtaroğlu bu haberi mutlaka okumalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması