Ankara ve Şam arasındaki diyalog PKK'yı kudurttu

Dünyada büyük yankı uyandıran Türkiye’nin Şam yönetimi ile diyalog çabaları, PKK’yı çıldırttı. Terör örgütü süreci sabote etmek için sınır hattı boyunca tacize başladı.

Ankara ve Şam arasındaki diyalog PKK'yı kudurttu
Ankara ve Şam arasındaki diyalog PKK'yı kudurttu
GİRİŞ 17.08.2022 11:30 GÜNCELLEME 17.08.2022 12:08
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Şam yönetimi ile diyalog açıklamaları konusunda tartışmalar sürerken, PKK terör örgütünün Suriye sınırındaki tacizleri de son günlerde arttı.

Terör örgütü son 3 gün içerisinde Irak-Suriye-Türkiye sınır kesişme noktası olan Yarubiye’den başlayarak Mardin, Nusaybin, Akçakale, Suruç, Birecik hudut koridoru boyunca onlarca taciz ateşi, sızma girişimi ve havan saldırısı düzenlendi. Son olarak Suriye’nin PKK/YPG kontrolündeki Ayn el- Arab bölgesinden, Birecik’e bağlı Çiçekalan Hudut Karakolu’na havan saldırısı düzenlendi. Alçak saldırıda Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu şehit oldu, dört asker yaralandı. Savaş uçakları ve SİHA’ların da destek verdiği cezalandırma atışlarında 40’tan fazla PKK mevzisi imha edildi, 18 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kaplan bölgesinde ise 3 PKK’lı öldürüldü.

Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de kalıcı barış için bu görüşme şartBakan Çavuşoğlu: Suriye'de kalıcı barış için bu görüşme şart

KARKAMIŞ’A 4 HAVAN DÜŞTÜ

Fırat Nehri’nin doğusundaki terör örgütünün işgali altında bulunan alanlardan ateşlenen 4 havan mermisi, Karkamış ilçesindeki boş alanlara isabet etti. Saldırının ardından ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa kapsamında cezalandırma atışları gerçekleştirildi. Aynularap’ın batısındaki bölgelerden alevler yükselmeye başladı.

Esad rejiminden Türkiye ve ABD açıklamasıEsad rejiminden Türkiye ve ABD açıklaması

PKK HAZIRLIK YAPIYOR

Sınır hattında konuştuğumuz Suriye Millî Ordusu 3. Tümen komutanlarından bir Suriyeli asker, örgütün tünellere patlayıcı yığdığını ve bölgeye militan sevkiyatı yaptığını aktardı. Ayn el-Arab cephesine Rakka, Deir el-Zor, Menbiç ve Haseke’den yüzlerce Arap getirildiğini ve en ön safa yerleştirildiğini anlatan ÖSO komutanı “Kandil kadrosu ise en az 25 kilometre uzaklıkta konuşlanan teröristleri komuta ediyor. PKK’nın Ayn el-Arab’da 2.500-3000 bin kişilik bir gücü var. Son 2 günde 800 ila 1000 terörist daha bölgeye taşındı” dedi. Yaşananlara ilişkin Rusya’yı suçlayan terör örgütünün Suriye sözcüsü Ferhad Şami de “Türkiye ile bölgede yapılan devriyeleri sonlandırdılar. Türk askeri ve Suriye Millî Ordusu kapsamlı bir harekâta hazırlanıyor. Bu operasyon Rusya’nın bilgisi dahilinde gerçekleşecek. Moskova, Türkleri cesaretlendiriyor. Şam hükûmeti ile yaptığımız görüşmeler de sonuçsuz kaldı. Esad yönetiminde kararsızlık hâkim” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Örtünüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla surıye diyalog ıcın turkıye çıksın dıyor ülkeden pekı sınırı nasıl koruyacakmıs
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset usta işidir dürüst karekterli benliği bilen dünyı ilây-ı kelimetullahı enguzel şekilde yayıp ruhları sevindirmek Herbir müslümanın görevi ve sorumluluğudur şüphesiz dünya sonu olan bir döngü içerisinde dir .
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet pek yolun sonu görünüyor. Yıllarca seni kullandılar ve çöpe atılmaz vaktin geldi.
    Cevapla
  • Avcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ORAYI CEHENNME ÇEVİRECEK DEVLET BİZİDE ALSIN elimiz Halen silah tutar
    Cevapla
  • Yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim esedle barışmamamizi isteyenler kim İsrail,abd,pkk o yüzden habire bayrak yakma taciz ateşleri arttı uyan Türkiye uyan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayserispor-Trabzonspor! CANLI
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı