Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de kalıcı barış için bu görüşme şart

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'de kalıcı bir istikrar ve barış için rejim ve muhalifler arasında uzlaşının şart olduğunu söyledik, söylüyoruz" dedi.

GİRİŞ 16.08.2022 12:36 GÜNCELLEME 16.08.2022 17:51
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu; "Barıştırma' değil de 'uzlaştırma' kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Bayrağımıza el uzatanların eli kırılır." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

ŞAM İLE TEMAS OLACAK MI?

Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü önemsiyoruz.

Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Rejim ile muhalefetin anlaşması gerekiyor. İlk defa rejim ile muhalefeti biz bir araya getirmiyoruz ki... Suriye'de kalıcı bir istikrar için bu görüşmenin şart olduğunu dile getiriyoruz.

"BAYRAĞIMIZA EL UZATANLARIN ELİNİ KIRARIZ"
Türk bayrağını ateşe veren Suriyeli muhalifler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunun Çavuşoğlu, ''Bayrağımıza el uzatanların elini kırarız. Gerekli tutuklamalar da yapılıyor. Bu teröristlerin DAEŞ kalıntılarının tamamen bu ülkeden temizlenmesi gerekiyor. Bu güvenliğin tesis edilmesi için Suriye’nin istikrarı önemli'' dedi.

TİCARET HACMİ ARTTI

İkili ticaret hacmimiz yaklaşık yüzde 50 arttı. Ticaret ile beraber yatırımların artmasını da teşvik ediyoruz. Hedeflerimize emin adımlarla yaklaşıyoruz. Turizm, kültür ve eğitim gibi alanlarda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Letonyalıların tatil için bir numaralı tercihi Türkiye ve benim memleketim  Alanya. Geçen yıla göre ciddi bir artış var.

Görüşmemizde güvenlik konusundaki işbirliğimizi konuştuk. Letonya ile NATO çerçevesindeki işbirliğimiz sürüyor. Buna değer veriyoruz. Milli Savunma Bakanlığımız NATO’nun doğu kanadındaki katkılarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. İşbirliğimizi güçlendireceğiz.

TAHIL ANLAŞMASI SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Küresel gelişmeleri ele aldık. Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeleri ele aldık. Ateşkesin sağlanması için sarf ettiğimiz çabalar konusunda bilgi verdik. Tahıl ihracatı için imzalanan anlaşma sorunsuz devam ediyor. Çabalarımızı sürdüreceğiz.

Letonya Türkiye’nin AB ilişkilerine her zaman katkı sağlamıştır.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • emre1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede her seyi normele dondurmek gerekir. Cok Askerimiz Suriyenin karismasindan dolayi sinir guvenli saglanamadigindan sehit oldu. Boyle olmasini Amerka istedi. Deasi bahane ederek pkk yi guclendirdi hain. Artik dur demenin zamani geldi.
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Oralar bizim Osmanlı'nın değilmi kardeşim kuzey Suriye'yi kat gitsin.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım bakkaldan domates alıyorsun sonuçta. Ne kadar kolay anlatıyorsunuz ya
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerekirse Barıştırma da yapılır. Suriye savaşı Türkiye'ye çok şey kaybettirdi, onlar savaşıyor, olan bize oldu. Bitirmek için elinizden geleni yapın. Muhalifler savaşı kaybetmeseydi o zaman çok umursuyorlardı madem.
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı güçler suriyeyi parsellemiş hala suriye devletinden bahseden kıt zekalar var. Beşşar esat dediğiniz adam ve kabinesi göbekten rusyaya bağlı. İradesi olmayan bu adamla zaten barış olmaz. Olacaksa da siz canınızı sıkmayın Türkiye rusya ile bu işi halleder. Türkiye ta başından buyana doğru politika yürütüyor. Eğer muhalifleri desteklemeseydi suriyede bugün Türkiye' in esamesi okunmayacaktı.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve avanesi nolcak. Rusyanin degil amerikanin borusu ve silahi ve dolari otuyor. İran nolcak iran 2 tarafgir icin kendi toprak butunlugunu gozden cikarmis. Ya gorunmeyenler nolcak ingiltere israil suudiler... uzaktan misir. O yuzden dostum esat dusmanim esed dostum essat... davidoglu politikasi iflas edeli cok oldu gerekirse 4lu 5li soci mutabakatina donulsun. ama secim ve sonunda ic cekismelerle beka gozardi edilmemeli 2 ileri bir geri siyasetinden vazgecilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım çok geç kalındı güzel bir düşünce muhakkak adım atılmalı ve ötesinde lagaluga edenler sizin kadar bu işin arkasını önünü asla bilemezler.çekinmeden adımlarınızı atın Suriye bizim kıyamete kadar olan komşumuz.Vahşi Amerika 15.000 km öteden gelip bölgeye ayar çekiyor biz yanıbaşımızdaki devletle neden konuşmuyoruz. Geç ama olsun bir yerden başlamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor