Gülşen'in ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildi

İmam hatip liselilere hakaret ettiği için tutuklanan, ev hapsi şartıyla tahliye edilen Gülşen Çolakoğlu'nun ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildi.

GİRİŞ 01.09.2022 16:58 GÜNCELLEME 01.09.2022 16:58
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, dün İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ev hapsi kararının kaldırılmasına yönelik dilekçe sunmuştu. Talep İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilerek reddedildi. Gülşen'in "konutu terk etmemek" şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verildi.

Tutukluluğa itiraz edilmişti! Şarkıcı Gülşen tahliye edildiTutukluluğa itiraz edilmişti! Şarkıcı Gülşen tahliye edildi

Gülşen'in çirkin 'İmam Hatip' sözlerine vatandaşlar böyle tepki gösterdiGülşen'in çirkin 'İmam Hatip' sözlerine vatandaşlar böyle tepki gösterdi

Bozdağ'dan Gülşen'in tutuklanması eleştirilerine cevap!Bozdağ'dan Gülşen'in tutuklanması eleştirilerine cevap!

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasında, "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki beyanda bulunmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldığı ve polis tarafından hazır edilmesi talimatı verildiği açıklandı. Bunun üzerine şarkıcı, 25 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından ifadesi alınan Çolakoğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çolakoğlu'nun Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Hakimliği'nce tutuklanmasına karar verildi. Gülşen Çolakoğlu ifadesinde, "Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Yaşanan olayı zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir. Memleketimin bütünlüğünü, din, dil, ırk hiçbir şekilde kategorize etmeden ülkenin bütünlüğünü, ve refahını görmek için mücadele ediyorum. En yakın arkadaşımla yaptığım esprinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur" demişti.

Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre tarafından 26 Ağustos'ta üst mahkemeye gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuştu. Talebi değerlendiren İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi de 29 Ağustos'ta "dosya kapsamındaki tüm delillerin toplanmış, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğu bulunması" gerekçeleriyle Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar vermişti.

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • HAMDİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğum vardı onun bana ihtiyacı var diyordu. Bu iyi oldu. Birde yüzünü görmeyeceğiz ne güzel işte. Daha ne istiyorsun.
    Cevapla
  • Yiğit35 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yine büyüklüğünü yapıyor. Masum çocuğun hatırına evine göndermiş. Biraz kalsa iyi olur du. Bunlara oralar çoook zor gelir..
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu ile bol bol vakit geçirir, çocuğu var diye eve gönderdiler ya.
    Cevapla
  • Rabbine Sevdalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Az ceza aldı zaten
    Cevapla
  • illa RTE illa REİS 1 yıl önce Şikayet Et
    amma bi ala oldu belki dışarının kıymetini birazdaha bilir uslubuna dikkat eder ağzından çıkanı belki birazdaha tartar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi