Gülşen'den şikayetçi olanların sayısı 702 oldu

İmam hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen'den 702 kişi şikayetçi oldu.

Gülşen'den şikayetçi olanların sayısı 702 oldu
Gülşen'den şikayetçi olanların sayısı 702 oldu
GİRİŞ 05.09.2022 22:54 GÜNCELLEME 06.09.2022 03:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınan Gülşen ifadesi alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen ardından karara yapılan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle birlikte ‘konutu terk etmeme’ şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, şüpheli Gülşen’in 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Gülşen'in ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildiGülşen'in ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildi

Gülşen'in çirkin 'İmam Hatip' sözlerine vatandaşlar böyle tepki gösterdiGülşen'in çirkin 'İmam Hatip' sözlerine vatandaşlar böyle tepki gösterdi

702 müşteki iddianamede yer aldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülşen Çolakoğlu 'şüpheli' sıfatıyla yer alırken aralarında çeşitli dernek ve vakıfların da bulunduğu 702 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüphelinin sarf etmiş olduğu sözlerin halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrıca maruz bırakıldığı kaydedildi.

İddianamede sözlerin ayrıştırıcı olduğu belirtildi

Hazırlanan iddianamede, şüphelinin sözlerinin kışkırtıcı ve düşmanca tutum ile davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği, sarf edilen beyanların toplumun gelişmesine katkı sağlamaktan uzak salt halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı özelliklere sahip, bir kesiminin diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu aktarıldı.

Öte yandan, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun hakim karşısına çıkacağı tarihin önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Kacarova 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce yapacaksınız bile isteye dalga geçerek sonra yemeyince özür dileyeceksin,zamanında çok kişi bu şekilde darağacına gitti,böyle insanlıktan nasibini almayanlaraın özrünü kabul etmeyeceksin cezasnı en ağır şekilde vereceksinki örnek teşkil etsin
    Cevapla
  • YASİN 1 yıl önce Şikayet Et
    cehennem de çayır cayır yanarısın kabir de bır tokmak kafana vursalar 7 kat yerin dibine gidersin.
    Cevapla
  • emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin evlatlarına yazık. 702 nedir ya, hiç mi İmam Hatip li kalmadı bu memlekette.
    Cevapla
  • 571 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev hapsi değil hapis değil ebedi cehennem istiyoruz Allahtan senin için gülşen birde senin gibiler için
    Cevapla
  • İroni 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadın pişmanlığını bir şekilde ifade etmeye calıştı bildiğim kadarı ile kelle isterük demenin de insanlığa sığacağını düşünmüyorum. evinin önünde prortestolar falanlar.. nereden aklınıza gelir böyle şeyler?
    Cevapla
  • MERYEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti gülşen gibi sözde insanların üzerine olsun Allah seni kahretsin Şüphesiz Allahın gazabı çetindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı