Doğalgaz tüketim desteği başvurusu nasıl yapılıyor? e-Devlet başvuru ekranı!

Yaklaşan kış mevsimi öncesinde Türkiye'nin geçtiğimiz dönemde uygulamaya aldığı doğalgaz tüketim desteğinin bu yıl da geçerli olacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Kabine Toplantısı'nda yaptığı açıklamada bu desteğin devam edeceğini belirtti. Peki, başvurular nasıl yapılıyor? İşte, e-Devlet doğalgaz tüketim desteği başvuru ekranı!

Doğalgaz tüketim desteği başvurusu nasıl yapılıyor? e-Devlet başvuru ekranı!
Doğalgaz tüketim desteği başvurusu nasıl yapılıyor? e-Devlet başvuru ekranı!
GİRİŞ 06.09.2022 11:28 GÜNCELLEME 06.09.2022 11:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısı altında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan doğalgaz tüketim desteği 2022-2023 yıllarında da geçerliliğini sürdürecek. Bir önceki gün Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı'nda bu konuya da değinilirken, başvuru tarihlerine de yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden alınacağını açıkladı. Peki, doğalgaz tüketim desteği başvurusu nasıl yapılıyor? İşte, e-Devlet doğalgaz tüketim desteği başvuru ekranı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Hangi icralık borçlar silinecek?Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Hangi icralık borçlar silinecek?

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI İNTERNET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda yaptığı açıklamada doğalgaz tüketim desteği başvurularının 5 Eylül Pazartesi günü itibariyle alınmaya başlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Buna göre ihtiyaç sahibi vatandaşlar, sadece e-Devlet vasıtasıyla başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na iletebilecek. Bir önceki yıl olduğu gibi bu yıl da ödemeler PTT şubeleri aracılığıyla yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Doğalgaz tüketim desteği programına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların e-Devlet hesabı olması yeterli görülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Eğer e-Devlet hesabınız varsa uygulamaya girip arama butonundan "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasını aratmanız gerekiyor. Açılan sayfada kimlik doğrulaması yaparak Bakanlığın talep ettiği bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurup onaylamanız halinde başvurunuz alınacaktır. 

E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

YARDIM TUTARI

Bir önceki yıl ihtiyaç sahibi ailelere 450 TL ile 1150 TL aralığında ödeme yapılmıştı. Bu rakam belirlenirken ısı haritası göz önünde bulunduruluyor ve meblağ PTT şubeleri aracılığıyla teslim ediliyor.

Doğalgaz tüketim desteği broşürü

Diğer taraftan kronik rahatsızlığı bulunan kimseler bu ödemenin yüzde 5 fazlasını almaktadır. Temmuz ayında 831 bin vatandaşa 431 milyon lira, Ağustos ayında da 1.6 milyar lira ödeme yapıldı. Fakat bu yıl ne kadar tutarda bir ödeme yapılacağına ilişkin açıklama gelmedi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    merkezi sistemde oturan vatandaşların ellerinde doğalgaz faturası olmadığı için (site tarafından ücretlendirme yapılıp ödeniyor)sadece mutfak ocak gazı olarak başvurmaya gerek kalmıyor...bir düzenleme yapılıp merkezi sistemde oturanlar içinde doğalgaz desteği verilmeli..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!