MSB: Ukrayna limanlarından taşınan tahıl 3 milyon tonu geçti

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 1 Ağustos'tan itibaren Ukrayna limanlarından taşınan tahıl miktarının 3 milyon 250 bin tonu geçtiğini açıkladı.

GİRİŞ 15.09.2022 14:53 GÜNCELLEME 15.09.2022 15:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomatik gayretleri sonucu temmuz ayında; Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler tarafından 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi' imzalanmıştı. Müteakiben, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açılışını gerçekleştirdiği İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi, Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ilk gemiyi 1 Ağustos 2022'de hareket ettirmişti. 46 gün boyunca tahıl sevkiyatları planlandığı gibi sürerken; bugün itibariyle sevk edilen tahıl miktarı 3 milyon 250 bin tonu geçti" denildi.

11 GEMİ DAHA UKRAYNA'DAN HAREKET ETTİ

Tahıl sevkiyatı yapan gemilerin 144'ünün Ukrayna limanlarından çıktığı, 161 geminin de tahıl almak için boş olarak Ukrayna limanlarına gittiği belirtilerek; bu gemilere ilave olarak bugün itibarıyla 11 geminin daha Ukrayna limanlarından tahıl yüklü olarak hareket ettiği bildirildi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • Keloğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurak olmuş Afrika topraklarında yaşayan aç insanlara gidiyor mu gemiler ….
    Cevapla
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ege denizinden geçen yük gemilerine haydutluk yapıyor. Ateş açıyor. Ege denizi gemiler için tehlijeli hale gelmiştir yunanlı deniz korsanları yüzünden. Ukrayna limanlarından çıkan tahıl yüklü gemiler; ege denizi güvenli hale gelene kadar istanbul boğazından geçişine izin verilmemeli bekletilmeli.
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu vahşi batı haçlı gavuru haikaten insanlıktan nasibini almamış, covid salgınında maske ve aşı için ne rezillikler yaptılar, şimdi de tahıl için yapıyorlar, hani bu tahıllar fakir ülkelere gidecekti ? Yine o yüzsüz arsız soykırımcı emperyalist katil hırsız alçak ülkelere gidiyor ne yazık ki, bunlar insan olamaz !..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'