KPSS'de birinci hafta oturumları yapıldı

İptal edilen 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları bugün yapıldı.

GİRİŞ 18.09.2022 13:07 GÜNCELLEME 18.09.2022 19:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 31 Temmuz'da düzenlenen ancak iptal edildiğinden yeni takvime göre yeniden yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumları tamamlandı.

KPSS maratonunun ilk gününde sabah oturumunda adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini, öğleden sonra Eğitim Bilimleri testini yanıtladı.

Adaylara, sabah 10.15'te başlayan Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde 120 soruya karşılık 130 dakika, 14.45'te başlayan Eğitim Bilimleri testinde 80 soru için 100 dakika süre verildi.

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI GELECEK HAFTA BAŞLAYACAK

31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans oturumlarının iptal edilmesinin ardından ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak.

Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül'de saat 10.15'te, Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te, Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

ÖSYM takvimine göre sınavların sonuçları 21 Ekim'de açıklanacak.

Ön lisans mezunlarının gireceği 9 Ekim'de düzenlenecek 2022-KPSS Ön Lisans sonuçları ise 3 Kasım'da ilan edilecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Sosyal 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ilk atamaları zorunlu bölgelere yapın. Okullarda öğretmen yok. İl merkezinde depo öğretmen maaşını alıp oturuyor. Helal mi? Köyde eğitim fakültesinin önünden geçmemiş ücretli öğretmen çalışıyor. Norm fazlası öğretmen maaş karşılığını dolduramadigi halde merkezi okullarda çalışıyor. Herkes kendi çocuğu en iyi eğitimi alsın istiyor öğretmen seçiyor. Ancak küçük çocuğum var deyip bakanlık kadro actigi halde biraz uzak okulları yazmayın il emrine, ilçe emrine atanıyor. Sonra kendi cocuklarindan hayır beklemesin. Kusura bakmayın. Yanağı soğuktan kızarmış, yüzü solmuş köy çocuklarının sizi beklediğini unutmayin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım dünya sınavlarına verdiğimiz önemi ahiret sonavlarına vermeyi de nasip eyle. Bize ahiretimiz için de dua etmeyi ve sana hakkıyla kul etmeti naip eyle. Amin
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sınavı çalışıp hakkıyla kazananı mahcup etme. Onlara sinavi da kolaylaştır. Onlara istedikleri meslegi nasip et. Kabul et ya Rabbi.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim yorumum sınav ile ilgili değil Sosyal konut toki ile ilgili emekli ve asgari ücret almayan ölmüş anne ve babasından yetim aylığı alanlarada toki hakkı çıkmış bankaya 500 yatırmış Mart ayında kura çekilecek kurada çıkma şansı varmı? Çünkü asgari ücret altında maaş açlık sınırı altında maaş alıyorlar banka paraları toplayıp mart ayına kadar işletip kurada çıkmadın diye parasını gerimi verecek sevinçler umutlar konut hayali yokmu olacak neden açık açık konuşulmuyor bunlar
    Cevapla
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin kurada çıkma durumu olur.
    Cevapla
  • Gakkoş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayık kafayla yorum yap ne dediğini sende bilmiyorsun?
    Cevapla
  • Haram zıkkım olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkım haram zıkkım olsun, o sorular ne öyle başka ne diyem. 105 üzeri net yapanların sınavlarını inceleyin...
    Cevapla
  • uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz sınavlarda (TYT ,AYT,KPSS gibi)soruların zorluğu kolaylığı önemli değildir ;önemli olanın sınava girenlerin içinde üst sıralarda olmaktır.
    Cevapla
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana zorsa herkese zor. Merak etme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı