İncirlik Üssü’nde çalışan astsubay tutuklandı!

Adana polisinin yaptığı FETÖ operasyonunda tutuklanan 3 zanlıdan birinin İncirlik Üssü’nde astsubay olarak çalıştığı öğrenildi.

İncirlik Üssü’nde çalışan astsubay tutuklandı!
İncirlik Üssü’nde çalışan astsubay tutuklandı!
GİRİŞ 24.09.2022 09:54 GÜNCELLEME 24.09.2022 09:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu ve örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı belirlenen 10 şüpheli tespit edildi.

Şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere 21 Eylül günü şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Şüphelilerden Hava Astsubay İsmail S.’nin (44), 10’uncu Tanker Üssü’nde halen görevde olduğu öğrenildi. İsmail S.’nin, sabit büfe ve ankesörlü telefonlardan ardışık arama yaptığı, örgüt adına faaliyet yürüten mahrem sorumlularla görüştüğü öne sürüldü.

Şüpheli Ayşe D.’nin (40) ise 2 ayrı ByLock hattı bulunduğu, örgütün sohbet toplantılarına katıldığı belirtildi. Örgütün kapatılan dershanelerinde öğretmenlik ve müdürlük yaptığı belirlenen Mehmet A.’nın (50) ise BankAsya hesabında artırım yaptığı, dershanelerdeki çocuklara ‘ser rehber’lik yaptığı bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmail S., Ayşe D. ve Mehmet A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Muhammet A. ve Hacer A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 5 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildi. 

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Komodor 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların idamı şart başka seçenek yok bir an evvel kanun çıkmalı.yeter
    Cevapla
  • Hakan Haykakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Af gelirse şaşırmayın olur mu Burası Türkiye abicim
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    günaydin
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yüzünü ve adresleri ifşa edilmeli... Bu saatten sonra sağ alınmamalı....
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir bitmedi bu hainler, şunu unutmasınlar, bir daha 15 temmuz benzeri hareket ederlerse hayatları uzun sürmeyebilir.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimi bu hainler ve pkk kazanırsa esas sorun o zaman başlar. Allah Türkiye'yi zillet ittifakının eline düşürmesin.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Âmin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!