Mustafa İslamoğlu hakkında 1,5 yıl hapis istendi

Yazar Mustafa İslamoğlu hakkında, imam hatip liselerini hedef alan paylaşımları nedeniyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İslamoğlu, 1,5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Mustafa İslamoğlu hakkında 1,5 yıl hapis istendi
Mustafa İslamoğlu hakkında 1,5 yıl hapis istendi
GİRİŞ 28.09.2022 19:34 GÜNCELLEME 28.09.2022 19:35
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda İmam hatip liselerinin müfredatını hedef alan Yazar Mustafa İslamoğlu için başlatılan soruşturma tamamlandı. İslamoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi.

İddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine atıfta bulunularak Mustafa İslamoğlu'nun imam hatiplere yönelik paylaşımı ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği belirtildi ve 1,5 yıla kadar hapsi istendi.

Mustafa İslamoğlu, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sularını Soruşturma Bürosunda görevli savcı Mehmet Alper Yıldırım'ın hazırladığı iddianamede suçlamaları reddetti. Paylaşımlarının suç unsuru içermediğini öne sürdü.

Mustafa İslamoğlu, İstanbul 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak, yargılanmasına aralık ayında başlanacak.

İMAM HATİPLER İÇİN 'IŞİD'Cİ YETİŞTİRİYOR' DEMİŞTİ

İslamoğlu, 2016'da attığı bir tweette "İmam-Hatip ve İlahiyat müfredatı değiştirilmedikçe bu memlekette geleceğin IŞİD'cileri yetişmeye devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: TRT HABER
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 56
  • Kastamonu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs bazılarının alım sandığı Bi kafir.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur hemen her şeyi reddetmeyin ve şunu hep birlikte çok iyi anlayalım.... Hiç bir zaman, hiçbir yerde, hiç bir mekanda, hiçbir Kurum ve kuruluşta hiç kötü -kötülük olmaz diye bir şeyi kimse savunamaz, insanın bulunduğu her yerde çok iyi ve çok kötüyü yaşamak mümkün o nedenle peşin hükümler ile yargılayıp hemen karar vermek yerine yapıcı eleştirileri değerlendirmek ve doğruya yakın kararlar ile çözüm bulmak en güzeli.. Yoksa bu kutuplaşma birilerinin başlarını ağrıtmaya hep devam edecektir....
    Cevapla
  • abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kurum veya kuruluşta tabi ki yanlış uygulamalar veya yanlış insanlar olabilir, ama bunun çözüm yeri milyonların takip ettiği sosyal medya mecrası değildir, o yolla yapılmaya çalışılıyor ise bunda katiyyen kasıt var demektir. Ayrıca ehli bidat olduğu tescillenmiş bir kişiye yapıcı eleştirici yapmak kimseye fayda vermediği gibi o kişiyi de fiiliyatında daha da cesurlaştırır, bu türdeki münafıklar için islamın fıkhı bellidir, Hakka davet edip uyarırsın , uymamakta ısrar ettiği takdirde karşılığındaki kısas neyse onu uygularsın . Tabi ki şeytanlaşmış insanlara karşı tarafımızı yani kutbumuzu belli edeceğiz, herkesin gönlünü etmek lazım değildir, Alllahu tealanın rızasını kazanmak esastır
    Cevapla
  • abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahsı babası bile ehli bidat ve fitneci olması nedeniyle reddetti. Kendisinin aslen şia kökenli veya şia taraftarı olduğu biliniyor, KESİNLİKLE UZAK DURULMASI GEREKEN ÇOK TEHLİKELİ BİRİSİ İSLAMOĞLU, İNŞ 1.5 YIL GİRERDE , İNSANLAR KISA BİR SÜRE DE OLSA NEFES ALIRLAR.
    Cevapla
  • şubatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu MAHLUKLAR ÇOK FİTNECİ ne olduguda belli deyil fitneleri i kendi başlarını yesin BUNLARIN FİKİRLERİNİ BENİMSEMEK ADAMI DİNDEN EDER sapıklar çarpıklar her ne dersen var bu mahluklarda
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın kitabından uzaklaştıkca farklılıklar , çatışmalar artıyor. Ancak en doğrusu Allahın kitabında.Her müslüman onu esas alsa çatışmalar bitip Kardeşlik yerine alacak, dünyada ahirette huzurlu olacak..gerçek kurtuluş mümkün olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!