Başkan Erdoğan "endişeliyim" deyip cevap verdi... "Tanıdığım Putin onu bir şekilde yapar"

Başkan Erdoğan "Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerindeki referandum olayı, ilhak kararı çıkarsa ki endişeliyim. Tanıdığım Putin kafasına bir şey koyduysa onu bir şekilde yapar." dedi.

GİRİŞ 29.09.2022 10:54 GÜNCELLEME 29.09.2022 11:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN TÜRK ortak canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dış politika ile ilgili de soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış için umutsuz değilim. Böyle hemen netice alırız demek de hayal olur. 4 şehirde yapılan referandum olayı sıkıntıyı getiriyor. Keşke böyle bir referanduma gidilmeseydi de bütün bunları diplomasi yoluyla çözebilseydik, çözebilseydiler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü: Referandum diplomasiye zarar verirCumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü: Referandum diplomasiye zarar verir

Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!

"ZELENSKİY DESTEĞİMİZİ İSTİYOR"

2014'te de benzer bir durumun Kırım'da olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz o zaman başarılı olamamıştık. Sayın Putin'e 'Kırım'da bizim yoldaşlarımız var, attığınız adım doğru değil' demiştik fakat başarılı olamamıştık. Sayın Zelenskiy de 4 bölgedeki referandumla ilgili desteğimizi istiyor. Arkadaşlarım bağlantı kuracak ve yarın Putin'le bu konuları etraflıca ele almak istiyorum. Şu ana kadar bizim daha çok Ukrayna tarafından gelen tahıl vardı. Bu tahılda da 5 milyon tonu aşmış vaziyetteyiz. Ama gübre olayında daha çok Rusya tarafı önem arz ediyor. Onlarla da bu konuları görüşüp çözebilirsek, tarımda gübreye ihtiyacı olan ülkeleri doyurmuş oluruz. Gübreyle beraber oralara da bereket getirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

NATO: Putin nükleer söylemini tekrarlarsa ciddiye almak zorunda kalacağızNATO: Putin nükleer söylemini tekrarlarsa ciddiye almak zorunda kalacağız

İngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracakİngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

Çin'den Rusya'ya referandum tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeliÇin'den Rusya'ya referandum tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

"NÜKLEER SAVAŞI BIRAKIN KONUŞMAYI, DÜŞÜNMEMEK GEREKİR"

"Biz şu anda özellikle bu tahılı az gelişmiş fakir ülkelere nasıl aktarırız, bunun gayreti içinde olduk. Ne yazık ki %80'i zengin ülkelere gitti. Bu da ciddi manada sayın Putin'i rahatsız etti." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son görüşmelerimizde de bunlar gündeme geldi. Bundan sonraki süreçte hedefimiz, fakir olan ülkelere bunu göndermekte başarılı olalım. Burada 2 şey önem arz ediyor; tahıl ve gübre. Henüz biz Rusya'dan bunu çekmiş değiliz. Tahıl ve gübrede Rusya kanadı devreye girecektir." açıklamasında bulundu.

"GÖRÜŞMEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"

Nükleer savaşa gitmenin bedelinin felaket olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu bırak konuşmayı, düşünmemek gerekir. Bunları zaten hiç gündeme getirmeden, diplomasi yoluyla bu işi çözmek en isabetli adım olacaktır. Ukrayna'nın işgal altındaki bazı bölgelerinde, Rusya'ya katılım için referandum düzeltilmesi endişe vericidir. Bu türden gelişmeler diplomatik sürecin canlandırılmasını zor sokuyor. Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerindeki referandum olayı, ilhak kararı çıkarsa ki endişeliyim. Tanıdığım Putin kafasına bir şey koyduysa onu bir şekilde yapar. Onun için yarınki görüşmemizi randevu verilirse çok çok önemsiyorum." diye konuştu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Çapula çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis Putin e gaz vermiş bi anlamda..işine mi geliyor ne
    Cevapla
  • kahrol chpkk... 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahim kafirlere oyle dert ver ki...muslumanlari unutsunlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'