Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü: Referandum diplomasiye zarar verir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski telefonda görüştü. Erdoğan, Ukrayna'daki 4 bölgede yapılan referandumların diplomatik sürece zarar vereceğini vurguladı.

GİRİŞ 28.09.2022 14:02 GÜNCELLEME 28.09.2022 14:39
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski telefonda görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alındı. Erdoğan, savaşın barışçıl müzakereyle çözümü için katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti. 

"REFERANDUM ZARAR VERİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Ukrayna'nın bazı bölgelerinde tek taraflı referandum yapmak diplomatik sürece zarar verir" dedi. 

UKRAYNA'DA 4 BÖLGEDE "REFERANDUM"

Ukrayna'da Rusya'nın kontrolünde olan Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson’da referandum gerçekleştirildi. Rus basını ilk sonuçlara göre "4 bölgenin de Rusya'ya katılımını büyük oranda desteklediğini" duyurdu.

ZELENSKİ: PUTİN'LE KONUŞACAK BİR ŞEYİM YOK

Zelenski, referanduma tepki gösterdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. İlhak, onu tüm insanlığa karşı getiren harekettir. Artık dünyanın her ülkesinden böyle bir mesaja ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

PUTİN: İNSANLARI KURTARMAK İSTİYORUZ

Putin ise, "Rusya'nın Ukrayna'daki Moskova kontrolündeki dört bölgede insanları kurtarmak istediğini" söyledi. 

ERDOĞAN'IN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERMİŞ, 200 ESİR MÜBADELE EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya lideri Putin ve Ukrayna lideri Zelenski ile yürüttüğü diplomasi sonucunda iki ülke arasında 200 savaş esirinin mübadelesi yapılmıştı. Erdoğan gelişmeyi BM Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD'de açıklamıştı. 

Başkan Erdoğan arabuluculuk etti! Rusya-Ukrayna arasında 200 esir takas edildiBaşkan Erdoğan arabuluculuk etti! Rusya-Ukrayna arasında 200 esir takas edildi

Avrupa basınında Türkiye geniş yer buldu: Erdoğan'a büyük övgüAvrupa basınında Türkiye geniş yer buldu: Erdoğan'a büyük övgü

Takası Türkiye'de yapılan askerin görüntüsü şoke ettiTakası Türkiye'de yapılan askerin görüntüsü şoke etti

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya zelenski bırak artık bu direnmeyi paganist yapıya hizmet etme Rusya zaten bu pagan emperyalizmine karşı durmaya çalıyor.Rusyaya bağlan zaten Avrupa bitecek yakında sende onlarla birlikte diyet ödeme
    Cevapla
  • kul 1 yıl önce Şikayet Et
    savaşın avrupa ve abd yi içine alacak şekilde yayılması için mücadele vermeliyiz el altından.bu kefereler savassinki islam dünyasına zarar vermesinler.
    Cevapla
  • Fehmi 20 1 yıl önce Şikayet Et
    Zarar verir demek zorunda herşey olacağına varır Rusya ile tam yol devam şimdilik
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bu referandum olayını bizim güneydoğuda uygulayacaklar demedi demeyin. Türkiye acilen hayır kabul edilemez desin. abd kafiri ve batı hain plan içinde....
    Cevapla
  • kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyör zaten erdogan.haberi iyi oku
    Cevapla
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Erdoğan bu savaşın bitmesi için Zelenski ve Putin’i ikna edebilir. Kırım Hanlığı'nın Ukrayna ve Rusya'dan koparak bağımsız bir ülke olmasını her iki taraf da kabul edebilir. Böylece Zelenski Rusya’yı yendiği ülkesinden kovduğu ve Ukrayna'nın geri kalanını kurtardığı için, Putin de Wahşi Batı'ya karşı savaştığı ve Kırım Hanlığı’nı Ukrayna'dan kopardığı için kendi ülkelerinde kahraman ilan edilebilirler. Bu çözüm her iki tarafın halklarını, hatta Kırım ve Donbas bölgelerinde yaşayan halkları da memnun eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı