Son dakika haberi: Hatay-İstanbul seferi yapan THY uçağı büyük tehlike atlattı!

Son dakika haberi... THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Hatay-İstanbul seferi yapan yolcu uçağının lastiğinin Hatay'a iniş sırasında patladığını duyurdu. Üstün, tüm yolcuların güvenli şekilde tahliye edildiğini aktardı.

GİRİŞ 06.10.2022 09:15 GÜNCELLEME 06.10.2022 11:00
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Türk Hava Yollarının (THY), İstanbul-Hatay seferini yapan uçağının inişi sırasında lastiği patladı.

Alınan bilgiye göre, THY’nin TK2256 sefer sayılı ve TC-JVN kuyruk kodlu Boeing 737-800 tip uçağı, İstanbul’dan Hatay’a gitmek üzere saat 01.30’da İstanbul Havalimanı’ndan havalandı.

THY'den yeni ucuz bilet kampanyasıTHY'den yeni ucuz bilet kampanyası

THY'den Orta ve Kuzey Avrupa'ya uçuş kampanyasıTHY'den Orta ve Kuzey Avrupa'ya uçuş kampanyası

104 yolcu ve bir bebek ile 2 pilot ve 4 kabin görevlisinin bulunduğu uçağın Hatay Havalimanı'na inişi sırasında lastikleri patladı.

DHMİ ekipleri, uçağın aşırı ısınma meydana gelen iniş takımlarına hızlıca müdahale ederek soğuttu.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Hatay seferinde uçağın iniş sırasında lastiğinin patladığını ve bu patlamaya bağlı olarak uçağın iniş takımlarından birinde aşırı ısınma meydana geldiğini belirtti.

Üstün, duruma hızlı şekilde müdahale eden ekiplerin soğutmayı sağladıklarını belirterek, "Misafirlerimiz ve ekiplerimiz güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur." ifadelerini kullandı.

HATAY HAVALİMANI 7 EKİM SAAT 24:00'E KADAR UÇUŞLARA KAPATILDI

Öte yandan, uçağının pistten alınma çalışmaları sürüyor. Bu nedenle Hatay Havalimanı'nın 7 Ekim saat 24.00'e kadar uçuşlara kapatıldığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"TK-2256 sefer sayılı İstanbul (IST) - Hatay (HTY) seferinde uçağımızın iniş sırasında lastiği patlamıştır. Bu patlamaya bağlı olarak uçağın iniş takımlarından birinde aşırı ısınma meydana gelmiş ve itfaiye ekipleri iniş sonrası duruma hızlı şekilde müdahale ederek soğutmayı sağlamışlardır. Misafirlerimiz ve ekiplerimiz güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

- VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul-Hatay seferini yapmak üzere İstanbul'dan kalkış yapan Türk Hava Yollarına ait TK 2256 isimli uçağın, saat 03.11'de Hatay Havalimanı'ndaki "04 pistine" inişi esnasında tekerlerinin patlayıp alev aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan incelemeler neticesinde, bahse konu uçağın, pistin başından itibaren yaklaşık olarak 2 bininci metresinde gövde bütünlüğü bozulmadan durduğu ve pilotun olayı kule ve apron birimi Arff Şefliği'ne anons etmesi üzerine Arff birimi ve diğer görevli birimlerin olaya 35 saniyede müdahale ettiği tespit edilmiştir. Uçakta bulunan 105 yolcu ve 6 kabin personeli sorunsuz olarak uçaktan tahliye edilmiştir. Akabinde Arff birimi, soğutma işlemine belli bir süre devam etmiş olup, şu an uçağın kaza kırım mahallinden tahliyesi planlanmaktadır. Yaşanan bu olaydan dolayı havalimanımızın pisti 24 saat süreyle notamlanarak uçuş trafiğine kapatılmış olup, pistin tekrardan uçuş trafiğine açılması için çalışmalar, ilgili birimlerce hızla devam etmektedir."

 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    THY nin yönetimini İ.OĞLUna verin hiç kaza olmaz.Otobüsleri kusursuz yönetiyor maaşallah,göz değmesin!
    Cevapla
  • Cem Tayfur 1 yıl önce Şikayet Et
    olayın hatay da olması manidar. chp yoğunlukta
    Cevapla
  • Bnkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var kardeşim
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıskanan hainlerin sabotajı.
    Cevapla
  • Kenan Eldemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okurken ilk aklıma gelen o oldu. Alman medyasında haber bile olmuştu. Bence İstanbul'dan kalkarken hangi yer hizmetleri personeli kontrol etmiş vesair araştırılması lazım, sabotaj olabilir.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatay-İstanbul değil, İstanbul-Hatay seferi. Basit ama önemli bir fark.
    Cevapla
  • Karslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok Şükür Rabbimize (cc)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt