Kuşadası Belediyesindeki soruşturmaya ilişkin 6 zanlı tutuklandı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "ihaleye fesat karıştırmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "rüşvet" suçlamasıyla gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi personeli ile şirket yetkilisi 6 şüpheli tutuklandı.

Kuşadası Belediyesindeki soruşturmaya ilişkin 6 zanlı tutuklandı
Kuşadası Belediyesindeki soruşturmaya ilişkin 6 zanlı tutuklandı
GİRİŞ 07.10.2022 01:43 GÜNCELLEME 07.10.2022 01:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Ekim'de gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kuşadası Adliyesine sevk edilen şüphelilerden belediyenin eski fen işleri müdür vekili F.Ç, çalışanlar K.C, K.K, M.A. ile ihaleyi alan şirketin yetkilileri T.B. ve Z.B. tutuklandı, belediye personeli D.Ş. serbest bırakıldı, E.T. ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Soruşturmanın geçmişi

Kuşadası Belediyesinde geçen yıl yapılan mıcır alım ihalesine yönelik İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulunun yaptığı incelemenin ardından açığa alınan 6 belediye çalışanı ile ihaleyi alan şirketin 2 yetkilisi hakkında "rüşvet", "ihaleye fesat karıştırmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, belediyenin eski fen işleri müdür vekili F.Ç, çalışanlar D.Ş, K.C, E.T, K.K. ve M.A. ile ihaleyi alan şirketin yetkilileri T.B. ve Z.B. adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    heoside sahtekar alin bunlari iceri birdahada sakin cikartmayin bunlarin hepsi namussuz
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp limi Bu Kuşadası Ozaman Normal Yolsuzluk Usulsüzlük Adrese Teslim İhale
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    kuşadası nda her tarafı kazıp kazıp tekrar tekrar yapıyorlar, birileri ilgilense çok iyi olur, her yer çukur her yer bozuk.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı