DEAŞ'ın 'keskin nişancısı' ile 'propaganda figüranı' tutuklandı

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

GİRİŞ 17.10.2022 10:43 GÜNCELLEME 17.10.2022 11:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şüphelilerden tutuklanan H.Z.'nin (41), Suriye'de örgütün kontrolündeki bölgelerde 'keskin nişancı' olarak görev yaptığı ortaya çıktı. M.S.H.'nin (23) ise DEAŞ'ın propaganda görüntülerinde 'figüranlık' yaptığı belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak ve Suriye'de terör örgütü DEAŞ saflarında görev alıp, kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu 7 şüpheliyi tespit etti. TEM ekipleri, 11 Ekim günü sabah saatlerinde harekete geçti. Özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda 6 şüpheli, yakalanıp gözaltına aldı. Bir şüpheli ise adresinde bulunamadı.



SAF DEĞİŞTİRMİŞ

Emniyete götürülen şüphelilerden H.Z.'nin, Suriye'de örgütün kontrol ettiği bölgelerde 'keskin nişancı' olarak görev yaptığı ortaya çıktı. H.Z.'nin 2015 yılında El-Kaide saflarında silahlı faaliyet yürüttüğü, daha sonra saf değiştirerek DEAŞ'a katıldığı belirtildi. H.Z.'nin çatışmalara katıldığı tespit edildi.



TUTUKLANDILAR

M.A.'nın (21) ise Suriye'nin Rakka kentinde ailesiyle birlikte örgütsel eğitim aldığı, DEAŞ saflarında silahlı çatışmalara katıldığı saptandı. M.S.H.'nin de DEAŞ'ın propaganda görüntülerinde 'figüranlık' yaptığı kaydedildi.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Z., M.A. ile M.S.H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerleri ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    besleye besleye karga gozlerımızı oymaya basladı. bır sekılde ebedı aleme gonderın bu ucubelerı. yeter beslemıyelım artık.
    Cevapla
  • Değil mi? 1 yıl önce Şikayet Et
    tutmayın, bırakın assınlar kendilerini.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutuklandı da ne demek? Bunlara yaşamak haram. Deaşlılara ve türevlerine mahsus ölüm cezası biran önce çıkarılmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek