PKK'yla "proaktif ve dinamik" mücadele teröristlerin hayallerini yıktı

Terörle mücadeledeki "proaktif ve dinamik" mücadele tarzı, teröristlerin hayallerini yıktı. Son 7 yılda yurt içinde ve sınır ötesinde 36 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'yla "proaktif ve dinamik" mücadele teröristlerin hayallerini yıktı
PKK'yla "proaktif ve dinamik" mücadele teröristlerin hayallerini yıktı
GİRİŞ 20.10.2022 16:21 GÜNCELLEME 20.10.2022 16:21
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın, 2015 yılında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisimizi evlerinde başından vurarak şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet terör örgütü PKK’ya karşı operasyonlara hız vermiş; Sur, Cizre ve Nusaybin gibi önemli noktalarda çukur operasyonları gerçekleştirilmişti.

Çukur operasyonları ile şehir merkezlerinden temizlenen teröristlere kırsalda da etkin ve yoğun operasyonlar düzenlenmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri; girilemez denilen yerlere girmiş, ulaşılamaz denilen yerlere ulaşmış, en zorlu arazilerde her bir taşın altına bakarak PKK’lı teröristleri temizlemeye başlamıştı.
 
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bulunan 3 bin 200 rakımlı İkiyaka Dağları'nda da Türkiye kamuoyunda yakından takip edilen önemli operasyonlar gerçekleştirilmişti. Mehmetçik, Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu ile kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgeleri büyük mücadeleler sonucunda teröristlerden temizlemişti.
 

Erdoğan'ın açıklaması sonrası PKK'da panik: Kritik bilgiyi duyurduErdoğan'ın açıklaması sonrası PKK'da panik: Kritik bilgiyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu: Suriye'ye yönelik harekatta 3 ana hedefCumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu: Suriye'ye yönelik harekatta 3 ana hedef

Suriye'ye harekat öncesi PKK'da büyük panikSuriye'ye harekat öncesi PKK'da büyük panik

FIRAT KALKANI HAREKÂTI
 
2015 yılında terörle mücadele operasyonlarıyla teröristlere büyük darbe indiren Mehmetçik, âdeta teröristlerin izini sürmeye başlamıştı.

15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişiminin üzerinden henüz 1 ay geçmişken tüm dünyayı şaşkına çeviren zorlu bir harekât başlatıldı.

Suriye’nin kuzeyinde büyüdükçe büyüyen ve tüm dünyaya korku salan DEAŞ terör örgütüne karşı 24 Ağustos 2016’da başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı ile kahraman Mehmetçik DEAŞ’lı teröristlerle birçok noktada göğüs göğse muharebe etmiş ve 7 ay gibi sürede DEAŞ’ı yenilgiye uğratarak örgütün çöküşünü başlatmıştı. DEAŞ; Dabık’ta bir kıyamet savaşı yaşanacağını iddia ederek bu savaşı kazanacakları yalanını ortaya atmış ve böylece kendisine kutsiyet atfederek etrafında binlerce militan toplamıştı. Mehmetçik ise Dabık’tan DEAŞ’ı temizleyerek örgütün ideolojisini de çökertmiş oldu.
 
Pek çok ülke DEAŞ’ı havadan bombalayarak yok etmeye çalışırken Türk Silahlı Kuvvetleri, DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ordu olmuştu. Mehmetçik Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye’nin kuzeyinde 5 binden fazla teröristi etkisiz hâle getirdi.
 
ZEYTİN DALI HAREKÂTI
 
Fırat Kalkanı Harekâtı’nı başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatları üzerine bu kez de Suriye’nin kuzeyinden ülkemiz ve özellikle sınır illerimiz için büyük tehdit oluşturan Afrin’deki PKK/PYD-YPG’li teröristlere karşı Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlattı.

2018 yılında başlatılan harekât sisli hava şartları ve çamurlu araziye rağmen Mehmetçiğin korkusuzca ve kahramanca mücadelesi ile 2 ay 4 gün gibi bir sürede başarıyla sonuçlandırıldı. Komandolarımız, asla girilemez denilen betondan tünelleri PKK/YPG’li teröristlerin başına yıktı.

Mehmetçiğin filmlere konu olacak kahramanlıklar gösterdiği Zeytin Dalı Harekâtı bölgede PKK’lı teröristlerin baskı ve zulmünü sona erdirerek huzur ve güveni sağladı. Harekât kapsamında 7 binden fazla terörist etkisiz hâle getirildi.


 
PENÇE 1-2-3 OPERASYONLARI
 
Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ ve PKK/YPG’li teröristlere büyük darbe indiren Türk Silahlı Kuvvetleri, 2019 yılına gelindiğinde ise Irak’ın kuzeyinde Pençe Serisi operasyonlara başladı. İlk olarak Mayıs ayında Hakurk bölgesinde başlatılan Pençe-1 Operasyonu’nu Temmuz ayında Pençe-2, Ağustos ayında da Pençe-3 operasyonları takip etti. Zorlu arazi şartlarında teröristlerin inlerine girerek bölgede ciddi şekilde mayın, EYP, mağara ve sığınak temizliği yapan Mehmetçik, Hakurk ve Sinat-Haftanin bölgelerini teröristlerden temizledi. Mehmetçik bölgede yüzlerce teröristi etkisiz hâle getirdi.
 
BARIŞ PINARI HAREKÂTI
 
2016 yılında Fırat Kalkanı, 2018 yılında Zeytin Dalı harekâtları ve 2019 yılında Pençe Serisi operasyonları gerçekleştiren Türkiye, 2019’un Ekim ayında ise Suriye’nin kuzeyindeki Rasulayn ve Tel Abyad arasında kalan bölgede terör örgütü PKK/YPG’ye ikinci bir darbe daha indirdi. Barış Pınarı Harekâtı ile etkili bir operasyon icra eden Türkiye, 1 hafta gibi kısa bir sürede kontrolü sağlayarak terör örgütü PKK/YPG’yi bölgeden temizledi. Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye, bölgede pek çok insani yardım da yaparak bu iki kentin altyapı, okul, cami ve kiliselerini yeniden imar etti. Harekât ile bölgede 3 bin 500’den fazla terörist etkisiz hâle getirildi.
 
PENÇE-KARTAL, PENÇE-KAPLAN VE PENÇE-KİLİT
 
Barış Pınarı Harekâtı’nı da başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelesini Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği yeni operasyonlarla sürdürdü.

Pençe Serisi operasyonların devamı olarak 2020 yılının Haziran ayında Pençe-Kartal adıyla Irak’ın kuzeyine kapsamlı bir hava harekâtı yapıldı. Teröristlere ait sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan 81 önemli hedef Hava Kuvvetleri tarafından tam isabetle yerle bir edildi. Hava harekâtlarından 1 ay sonra yani 17 Temmuz’da Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kaplan Operasyonu başlatıldı. Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) ve Fırtına obüslerinin atışlarıyla terör hedefleri etkili şekilde vurulurken Komandolar da gece hava hücum harekâtları ile Haftanin’e sızma yaptı.

Bölgede kapsamlı şekilde terör temizliği yapılırken 10 Şubat 2021 tarihinde ise Pençe-Kartal 2 Operasyonu ile bölgeye kapsamlı bir hava harekâtı daha yapıldı ve bu kez Gara’daki terör yuvaları teröristlerin başına yıkıldı.
 
2021’in Nisan ayına gelindiğinde ise Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım adıyla eş zamanlı iki operasyon daha başlatıldı. Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan operasyon terör örgütüne büyük bir darbe indirdi. Örgüt yıllardır barınma alanı olarak kullandığı pek çok sığınak, barınak, mağara ve militanını bu operasyonla kaybetti. Bu iki operasyon ile bölgede 400’den fazla PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.
 
Pençe Serisi operasyonların devamı olarak büyük önem taşıyan ve Zap merkezli olarak Metina, Avaşin-Basyan bölgelerinde icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu ise bu yıl 18 Nisan tarihinde başlatıldı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudutlarımızın güvenliği için Zap’ın kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan açıklamalar yapmıştı. Bakan Akar, Zap’ın da teröristlerden temizlenmesini “Operasyonumuzun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz. Teröristlerin sınırlarımıza girmesi mümkün olmayacak.” sözleriyle duyurmuştu.
 
2019 yılında başlayan ve Irak’ın kuzeyindeki pek çok noktada başarıyla devam eden Pençe Serisi operasyonlar terör örgütü PKK’yı Irak’ın kuzeyinde barınamaz hâle getirirken operasyonlar kapsamında şu ana kadar 400’den fazlası Pençe-Kilit’te olmak üzere 1.380’den fazla terörist etkisiz hâle getirildi.
 
PAROLA: TERÖRÜ KAYNAĞINDA YOK ET!
 
Türkiye; 2015 yılında İkiyaka Dağları’nda başlattığı ve Fırat Kalkanı Harekâtı ile mücadelesini sınırların ötesine taşıdığı harekât ve operasyonlarını etkin ve kararlı şekilde sürdürüyor.

Proaktif ve dinamik bir mücadele tarzını sahaya yansıtan Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin ve kararlı operasyonları, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da açıkladığı gibi “terörü kaynağında yok etme” parolasıyla devam ediyor.

Kısaca “Terörist neredeyse hedefimiz orası” diyen Bakan Hulusi Akar’ın da dediği gibi teröristler kendi mevzilerinde Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor ve yine kendi kazdıkları tünellere hayalleriyle birlikte gömülüyor.

SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ HAREKÂTLARLA 16 BİNDEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ
 
Mehmetçik, 24 Temmuz 2015 yılından itibaren aralıksız sürdürdüğü terörle mücadele operasyonları ile 36 binden fazla, Ocak 2022’den itibaren ise 3 bine yakın teröristi etkisiz hâle getirdi.

36 binden fazla teröristin 16 binden fazlası ise Suriye’de icra edilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları ile etkisiz hâle getirildi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim hainlere fırsat vermesin kendilerini planlarını boşa ve açığa çıkarsın.
    Cevapla
  • Geyikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Devletimize milletimize zeval vermesin, ilelebet payidar olsun.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ye ciddi bir operasyon yapılsa nasıl olur?
    Cevapla
  • Misafir65 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce dağdaki lağım ferelerinin kökünü kurutacağız sonra da meclisteki teröristlerin.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dagdakiler bitince meclistekilerin tutacak dali kalmicak ondan sonra ya kendiliginden kacarlar yada kecileri kacirirlar
    Cevapla
  • Utku Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri için pkk siyasi uzantısı HDP ile ittifak hâlinde olanların dolaylı olarak iş birliği yapanların en kısa zamanda kahr-ı perişan olmaları duasıyla Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı