29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda metrobüs ve otobüsler ücretsiz olacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu yıl dönümü 29 Ekim Cumartesi günü itibariyle yurt genelinde kutlanacak. Peki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı esnasında metrobüs ve otobüsler ücretsiz olacak mı? İşte, ulaşıma yönelik son gelişmeler!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda metrobüs ve otobüsler ücretsiz olacak mı?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda metrobüs ve otobüsler ücretsiz olacak mı?
GİRİŞ 21.10.2022 19:08 GÜNCELLEME 21.10.2022 19:08

1. Dünya Savaşı öncesinde; savaş sırasında ve sonrasında çoğu millete örnek olacak türden bir kurtuluş mücadelesine imza atan Türkiye, önümüzdeki 29 Ekim'de 99 yaşına ayak basacak.

28 Ekim yarım gün mü, okullar tatil olacak mı? 29 Ekim hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi?28 Ekim yarım gün mü, okullar tatil olacak mı? 29 Ekim hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve kadim Anadolu'nun dört bir yanındaki halkın mücadelesiyle kurulan ülkemiz için bu tarihi gün çok fazla anlam ifade ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Peki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sırasında ülkemizin en kalabalık kenti İstanbul'daki otobüsler ve metrobüs hatları ücretsiz olacak mı?

İSTANBUL'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK MI?

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) ve TCDD'ye bağlı Marmaray tarafından şimdiye dek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda uygulanacak tarifeye yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ancak önceki yıllarda metrobüs, otobüs ve Marmaray'da ulaşımdan hiçbir ücret talep edilmemişti. Bu yıl da benzer bir uygulamanın geçerli olması bekleniyor.

İETT otobüsleri

29 Ekim Cumartesi günü saat 00:00'dan gece 23:59'a kadar ücretsiz ulaşımın devam etmesi düşünülüyor.

Tıpkı İstanbul'da olduğu gibi ülkemizdeki tüm şehirlerde de benzer uygulamaya gidilmesi tahmin ediliyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?