"CHP 50 yıllık travmayı canlandırdı" Başörtüsü çıkışına çarpıcı yorum

CHP'nin günah çıkartırcasına ortaya attığı ve içi boş çıkan başörtüsüne yasal güvence adımı ve Başkan Erdoğan'ın bunu referandumla Anayasa düzeyinde güvenceye alma hamlesini uzmanlara sorduk.

"CHP 50 yıllık travmayı canlandırdı" Başörtüsü çıkışına çarpıcı yorum
"CHP 50 yıllık travmayı canlandırdı" Başörtüsü çıkışına çarpıcı yorum
GİRİŞ 23.10.2022 20:39 GÜNCELLEME 23.10.2022 21:15
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yerli ve milli olmaktan uzak bu vatanın kutsallarından bihaber CHP zihniyeti muhafazakar kesimin oylarını alabilmek için en son helalleşme adı altında başörtüsü çıkışı yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun güya başörtüsünü güvence altına almak için yasal güvence teklifine Başkan Erdoğan "Eğer dürüstsen, eğer samimiysen gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım." restiyle cevap vermiş daha sonra CHP'nin TBMM'ye sunduğu 3 maddelik teklifte başörtüsü kelimesinin dahi geçmemesi ikiyüzlülüğü ortaya çıkarmıştı.

Başkan Erdoğan'dan başörtüsü için referandum çağrısı: Sıkıyorsa gel...Başkan Erdoğan'dan başörtüsü için referandum çağrısı: Sıkıyorsa gel...

28 Şubat mağduru eğitimci: Kılıçdaroğlu'nun yaptığı çirkin bir şey28 Şubat mağduru eğitimci: Kılıçdaroğlu'nun yaptığı çirkin bir şey

Bakan Bozdağ'dan son dakika başörtüsü açıklaması: Hazırlık tamam!Bakan Bozdağ'dan son dakika başörtüsü açıklaması: Hazırlık tamam!

Başkan Erdoğan dün Malatya’da çıtayı daha da yükseltip Kılıçdaroğlu'na başörtüsü için referandum çağrısında bulunarak "Haydi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin." demişti.

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş ve Avukat Dr. Mehmet Sarı'ya seçimlere 8 gibi bir süre kala siyaset arenasında CHP'nin kendisiyle çelişen başörtüsü çıkışını ve AK Parti'nin peş peşe hamlelerini nasıl okumak gerektiğini sorduk.

"CHP'NİN GÜNDEME GETİRMESİ İYİ OLDU"

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş'ın değerlendirmesi şu şekilde;

Baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nin kanun önerisine karşı AK Parti anayasa önerisinde bulundu. Yani referandum aslında belli bir sayıda destek olmaktır. Bu konuları Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeme getirmesi aslında faydalı oldu.

"50 YILLIK TRAVMAYI CANLANDIRDI"

Ama aslında 40-50 yıllık travmayı canlandırdı. Bir yönüyle de kendi tabanı açısından da çok fazla eleştirilere maruz kalıyor. Yani AK Parti'nin amacı bunu anayasal bir çerçeveye getirmek oldu. Kılık kıyafet hürriyeti bağlamında bu tartışma biraz daha bizde devam eder diye düşünüyorum.  

Cumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldüCumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldü

Destici: Meclise gelince şapka düşecek, kel görünecekDestici: Meclise gelince şapka düşecek, kel görünecek

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına tepkiTDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına tepki

Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü hamlesi yap' fikrini Davutoğlu vermişKılıçdaroğlu'na "başörtüsü hamlesi yap" fikrini Davutoğlu vermiş

BAŞÖRTÜSÜNDE MİLLİ MUTABAKAT ARAYIŞI

Avukat Dr. Mehmet Sarı'nın değerlendirmesi şu şekilde;

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı şüphesiz ki burada bir milli mutabakat arayışı. Başörtüsünün temel haklar açısından istismarının tam anlamıyla kapatılmak istediğini düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin bu anlamdaki tarihsel mücadele sürecinden kendisine rol çalmaya kalkışmıştı. Kılıçdaroğlu ne yapmıştı? Kalkıp parlamentoda olmayan bir konuyu istismar etme anlamında sanki sürecin aktif unsuru olmuş gibi bir yasa teklifi vermişti. Tüm bunlara rağmen sayın Cumhurbaşkanımız, “Eğer gerçekten sen bu işte samimiysen o zaman bir anayasa değişikliğiyle tam anlamıyla bu meseleyi çözelim. Parlamentoda değişiklik yapmanın daha zor olduğu bir düzenleme yapalım” dedi. Yani anayasa değişikliği yapalım dedi. Tüm bunlara rağmen Kılıçdaroğlu’nun bunu da suiistimal etmeye, istismar etmeye, sulandırmaya kalktığını görüyoruz. 

Merdan Yanardağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' tepkisi!Merdan Yanardağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' tepkisi!

Nevşin Mengü Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladıNevşin Mengü Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladı

Enver Aysever Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını ti'ye aldı: Öyle bir rahatladım ki...Enver Aysever Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını ti'ye aldı: Öyle bir rahatladım ki...

PARLAMENTODA 400 MİLLETVEKİLİ MESELESİ

Sayın Cumhurbaşkanımız son Malatya mitinginde “Referandum yapalım. Milletimizin hakemliğine, milletimizin onayına başvuralım” dedi. Bu çağrı aslında daha kuvvetlendirilmiş bir çağrı oldu. Yani bir referandumla bu işi nihayete indirelim ve bir daha kimse başörtüsünü, kılık kıyafet özgürlüğünü, din ve vicdan özgürlüğünü yasaklama yönünde bir girişimde bulunamasın anlamı çıkıyor. İkinci bir mesele de parlamentoda 400 milletvekili buna onay verdiği takdirde biliyorsunuz ki referanduma gerek kalmaksızın yürürlüğe giriyor. Doğal olarak Cumhurbaşkanımız bu anlamdaki anayasa değişikliğini zorunlu olarak referanduma götürüyor. 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Derin siyaset 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet adamlığı ciddiyet ister . Sayın kılıçtaroğlu gayri ciddi ‘ne konuştuğunu bilmeyen bir siyasetçi. Böyle bir siyasetçinin chp başkanlığına gelmesi çok hatalı bir seçim .Türk milleti bu tür siyasetçilere güvenmez ‘oyda vermez ama sorunun muhatabı CHP Delegeleri.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü düşmanları olan bizzat bu kokuşmuş CHP li zihniyet şimdi şirin gözükmeye çalışıyor.Halkımız yapılan zulümleri asla unutmayacak .
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi'nin zamanı daraldikca, kuyruğu burda muhalefette titriyo .! Catlasanizda patlasanizda size ne bu dünyada nede ötede yer yok...
    Cevapla
  • ZAFER 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet arkadaşlar ben iyice emin oldum bu kılıçdaroğlu gizli bir ak partili reis talimatı vermiş sen lafını et ben yasalaştırayım diyor bay kemalde bir dediğini iki etmiyor inşallah bu baş örtüsü meseleside kesin olarak bir anayasa kanunu ile yasalaşacak hadi hayırlısı bakalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kedi nin son çırpınışları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır