Kılıçdaroğlu'na "başörtüsü hamlesi yap" fikrini Davutoğlu vermiş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsüyle ilgili hamle yapması fikrini, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun verdiği ifade edildi.

GİRİŞ 05.10.2022 20:20 GÜNCELLEME 06.10.2022 17:10
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Türkiye siyasette hareketli günler geçiriyor. Gündemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsüne yasal güvence" çıkışı var. CHP, bu kapsamda TBMM'ye içinde başörtüsü kelimesi geçmeyen bir yasa teklifi sundu.

CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sunduCHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu

Teklife hayır diyen CHP'ye Erdoğan'dan tepki: Bunlar yalancı yalancı!Teklife hayır diyen CHP'ye Erdoğan'dan tepki: Bunlar yalancı yalancı!

Son dakika: Başkan Erdoğan'ın 'başörtüsü' teklifine CHP'den ilk tepki!Erdoğan'ın 'başörtüsü' teklifine Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki

Bugün ise AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin partisinin duruşunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer samimiysen başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkartmak istiyorsan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım" diyerek CHP ve Kılıçdaroğlu'na seslendi.

CHP KURMAYLARI HAYIR DEDİ, KILIÇDAROĞLU YUMUŞATTI

CHP'den Cumhurbaşkanı'nın Anayasa teklifine ise ilk cevap, Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AK Parti'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çağrısına karşı çıkan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e, birçok CHP'li vekil destek verdi.

Erdoğan'a TBMM çıkışında Özgür Özel'in bu cevabı soruldu. Erdoğan CHP'den gelen "Hayır" cevabına ilişkin şöyle konuştu: "Olacağı buydu zaten. Dürüst değil bunlar. Bunlar böyle bir yasal düzenleme ile kendilerine göre... Bu işte yasal düzenlemeye gerek yok ki. Zaten bu durum yasal güvence altında. Eğer dürüstsen gel bu işi Anayasa teminatı altına alalım. Anayasamızda da bunu geniş manada teminat altına aln maddeler var. Ama bunun özgürlükler çerçevesi altında samimi başörtüsü konusunu oraya oturtalım. bu teklifimizi Meclis'e getireceğiz. Onlar ne yapacak? Onlar desteklemeyecek. ne kadar samimi olduğu her zamanki gibi ortaya çıkacak."

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifine olumsuz karşılık veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in samimiyet testinden yine geçemediğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ardından siyaseten gol yediğini düşünen CHP yeniden harekete geçti. CHP lideri, "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA AKLI DAVUTOĞLU VERDİ" İDDİASI

CHP medyasında da sıklıkla eleştirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışıyla ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Gazeteci Adem Metan, aldığı kulis bilgileri Twitter hesabından paylaştı:

"CHP'ye özellikle de Sn. Kılıçdaroğlu'na yakın bir gazeteci arkadaşımla görüştüm. Kemal Bey'in başörtüsü konusundaki açıklamalarının ardında Sn. Davutoğlu'nun olduğunu, fikri Davutoğlu'nun aşıladığını söyledi."

NOT: Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Gelece Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra CHP liderini aradığını ve tebrik ettiğini ifade etmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 192
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fikir ilk çıktığında chp lilerin itiraz etmesinden belli idi. Demek kk artik cph lilerden umudunu kesmiş , geçmiş 20 yılı düşününce haklı!!!!
    Cevapla
  • Ömer Adnan Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılavuzu karga olanın akıbetini hepiniz biliyorsunuzdur
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    bu gözler neler görecek bu kulaklar neler duyacak. davutoğlu chp yi malesef ki henüz tanımamış. Bunlar islama ve müslümanların menfaatine olacak hiç bir şeye gönüllü evet demezler.
    Cevapla
  • Masum 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu daha dün Kılıçdaroğlu Davut oğluna çapsız başbakan diyordum ne şimdi bu
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    davuuuuut yaramaz seni kk atese attin yaktin daaavuuut.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu