Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine rest: AK Parti'nin teklifini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifiyle ilgili "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

GİRİŞ 05.10.2022 13:06 GÜNCELLEME 05.10.2022 14:08
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış
  • (CHP'nin başörtüsü teklifi) Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım.
  • Önümüzdeki hafta Alevi vatandaşlarımız için adım atacağız. 
  • Bütün umudunu ekonomideki sıkıntılara bağlayanların heveslerini kursaklarında bırakacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yukarıdaki açıklamalar, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait. 

Erdoğan, siyaset ve ekonomi gündemlerine ilişkin çok önemli mesajlar verdi ve atılacak adımları duyurarak, yılbaşından sonra Türkiye'de güzel bir havanın eseceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Ülkemizde kapısı çalınmamış hane bırakmadık. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz sahayı ne kadar sıkı tutarsak milletimizin yalanları ve çarpıtmalarıyla yanlış yönlendirmek isteyenlerin gayretleri o derece akamete uğrayacaktır. Ekim ayıyla birlikte 2023'e doğru şehir buluşmaları başlığı altında milletimizle yeni bir buluşma programı başlattık. Genel merkezimizle, milletvekillerimizle, bakanlarımızla bir yandan Ankara'daki çalışmalarımızı yürütecek, bir yandan da ilçe ilçe tüm şehirlerimize giderek milletimizle kucaklaşacağız.

"KENDİ İŞİMİZE BAKACAĞIZ"

Türkiye'nin bugününü hazırlayan parti sıfatıyla, erkeği kadınıyla, genci yaşlısıyla her kesimden insanımıza göstermeye kararlıyız. Bizim için kimin ne yaptığının, kimin kiminle olduğunun önemi yoktur; biz kendi işimize bakacağız. Birileri ülkenin ve milletin geleceğini, menfaatlerini düşünmeden ikiyüzlü tavırlar sergileyebilir ama bizim milletimize ne aldatanlardan ne aldananlardan olmama sözümüz var. Bunun için her sözümüzü hesabını kitabını yaparak ifade etme mecburiyetimiz bulunuyor.

Muhalefet, meydanlarda verdiği hiçbir sözün arkasında duramadı. Hatta ne dedilerse tam tersini yaptılar. Kendilerine ait olmayan işleri sahiplenerek pişkince geziyorlar. Şimdi aynı sinsi taktiği önümüzdeki seçimler için de kullanmanın hazırlığını yaptıklarından hiç şüpheniz olmasın. Bu, milletimizin geçmişte çok gördüğü bir oyun. Seçim öncesi kendisine ne sözler verildiğini, seçimden sonraysa ne sıkıntılar çekildiğini insanımız çok iyi biliyor.

Milletimizin önüne yeni bir vizyon, yeni bir programla, yeni projelerle çıkabilen tek partiyiz, tek ittifakız. İnşallah seçim süreci ilerledikçe projelerimizi daha ayrıntılı bir şekilde milletimizle paylaşacağız. Bugün milletimiz ekranları başında bizi heyecanla dinliyor. Milletimizle bazı gerçekleri paylaşacağım. Seçimlere kadar önümüzde yaklaşık 8 aylık vakit var. Meclis'in seçim takviminin başlamasıyla çalışmalarına ara vereceğini düşündüğümüzde geriye 5-6 aylık yasama süresi kalıyor. Verdiğimiz sözlerin yasama boyutundaki çalışmalarını tamamlayarak milletimizin huzuruna çıkmayı planlıyoruz. Ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi'yle birlikte sıkı bir mesaiyle gündemimizdeki tüm düzenlemeleri yasalaştıracağımıza inanıyorum.

Biz de bu salondaki son grup toplantımızı yaptığımız 15 Haziran'dan bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında katıldığımız pek çok programla ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdürdük. Bir yandan eser ve hizmet siyasetimizin ürünü projelerin açılış heyecanını milletimizle yaşadık, diğer yandan Türkiye'nin uluslararası alandaki gücünü perçinleyecek adımlarda bulunduk.

Milletimize söz verdiğimiz şekilde büyük ve güçlü Türkiye'yi tuğla tuğla örüyor, ilmik ilmik dokuyor, emek emek yükseltiyoruz. Günümüzün her anını, yılın her gününü büyük bir aşkla çalışarak geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de Türkiye yüzyılını milletimizle birlikte inşa edeceğiz. Bu seçimlerin mottosu Türkiye yüzyılı. Yeni yasama yılı açılış konuşmamızda geçmişten bugüne yaptığımız kapsamlı değerlendirmenin ardından Türkiye yüzyılı başlığı altında ilk işareti de Meclis'te paylaştım. Birilerine bakıyorsunuz toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Bırakın memlekete faydalarının dokunmasını, kendi meselelerini bile çözemiyorlar. Biz ise tüm enerjimizi evlatlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakmaya harcıyoruz.

Barış Yarkadaş'tan bomba iddia: Türkiye İttifakı kurulacak, sembolü de sıkışan iki elBarış Yarkadaş'tan bomba iddia: Türkiye İttifakı kurulacak, sembolü de sıkışan iki el

Fatih Erbakan'dan 6'lı masaya 'diyet borcu' tepkisiFatih Erbakan'dan 6'lı masaya 'diyet borcu' tepkisi

Şehir hastanelerinden yollara, toplu konut projelerinden sosyal destek programlarından her alanlara insanımızın hayatına dokunacak yeni projeleri devreye alıyoruz. Geçenlerde Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin de açılışını yaptık. O da Bilkent Şehir Hastanesi'yle aynı büyüklükte, 4 bin 6 yatak kapasitesine sahip.

TOKİ dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardıTOKİ dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

Malum zat bir zamanlar SSK'nın Genel Müdürlüğünü yaptı. Bunları milletimize anlatın. Ne yaptı bu adam? Onun döneminde hastane odaları pislikten geçilmiyordu. Hastalarımız kan revan içinde kalıyordu. Hepsi bir tarafa, rehine alma dönemi vardı. Hastalar ölüyor ve rehine alınıyorlardı. Nerede? SSK'nın hastanelerinde. Ey Bay Kemal, senin gidecek yerin var mı?

Bütün umudunu ekonomideki sıkıntılara bağlayanların heveslerini kursaklarında bırakacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı mutlaka ikna etmenizi istiyorum. Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçmektedir. Bu sınamaların milletimizin hayatına yansıyan olumsuzlukları vardır. Ülkemizin önündeki zorlukların ve insanımızın yaşadığı sorunların çözümü mümkündür. Peki, Türkiye'de bu çözümü sağlayacak tek yürütme temsilcisi biz, tek siyasi parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı mıdır? Evet, öyledir. Milletimize işte bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacaktır.

Türkiye ekonomi programımız gündeme ilk geldiğinde birileri istihza ile karşılamış, kendi akıllarınca bıyık altından gülmüşlerdi. Biz bunların hiçbirine bakmadık. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütecek adımları birer birer attık.

Ülkemize yönelik ekonomik saldırılar için kullanılan araçları kurduğumuz mekanizmalarla birer birer devre dışı bıraktık. Bu musibeti daha büyük bir değişim vesilesi haline getirdik. Salgın oldu üretime ara vermedik. Savaş çıktı, ihracatta gaza basmaktan vazgeçmedik.

"YILBAŞINDAN SONRA ÜLKEMİZDE GÜZEL BİR HAVA ESECEK"

İnsanımızın işini, aşını birinci sıraya koyduğumuz yaklaşımla ekonomi programımızı uygulamaya devam ediyoruz. Bu yılın sonunda ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyoruz. Önümüzdeki yılbaşında ülkemizde güzel bir havanın esmesini sağlayacağız.

Togg paylaştı! Heyecan veren görüntülerTogg paylaştı! Heyecan veren görüntüler

(Yeni ekonomi modeli) Türkiye'yi diğer pek çok başlık gibi bu konuda da dünyada öncü bir yere getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Durmak yok, yola devam.

CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNE TEPKİ

Birilerinin buram buram sinsilik kokan oyunlar peşinde olduğunu görüyoruz. Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı, bizim ömrümüzü verdiğimiz mücadele neticesinde adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesiyle ilgili günah çıkartıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifiyle önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ama yine de biz söz üzerinden gidelim. Doğrusu bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Çünkü biz bir dönem zulüm düzeyine çıkan bu konuyu her alanda ülke gündeminden çıkardık. Ülkemizde şu anda kamuda veya özel sektörde çalışan hiçbir hanım kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele yok.

Yav Kemal, doğru ol be! Birkaç tane başörtülü hanıma rozet takmakla bu işi çözdüğünü mü zannediyorsunuz? Dürüst ol dürüst. Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma. Artık yaşanmayan bir sorunla ilgili gece yarısı çıkıp kanuni teklif etmesindeki riyakarlığı görüyoruz da başka ne hesap var onu da değerlendirmemiz lazım.

Bir kez daha altını çizmek istiyorum bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele verdiğimiz mücadele ve yaptığımız mücadeleler sayesinde hamdolsun artık kalmamıştır. Geçmişte bu ülkede başörtüsü diye utanç verici mesele kaldıysa bunun tek müsebbibi CHP zihniyetidir, CHP faşizmidir. İşin esasına genelde kılık kıyafet ve özelde de başörtüsü meselesi ne yasa ne Anayasa konusu olmaması gereken tabiî bir haktır.

Bu ülkede başörtüsü örtenler Rabbimin emri olduğu için örtüyor. Bu sizi niye rahatsız ediyor? CHP faşizmi geçmişte bürokratik vesayetle ve darbecilerle el ele vererek önümüze böyle bir sorun çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla ülkemiz bu tartışmaların içine sokulmuş, insanlarımız mağdur edilmiştir. Mekanizmayı perde arkasından işleten hep CHP zihniyetidir. Menderes'i de darağacına göndermekte tereddüt etmemişlerdir.

Başörtüsü tartışmalarını kökten çözecek Anayasa düzenlemesi yapmıştık. Sırf CHP faşizmini dizginlemek için yaptığımızın altını tekrar çiziyorum. 411 el kaosa kalktı manşetiyle duyurmuşlardı. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmeseydi Türkiye başörtüsü tartışmalarını ta o zaman gündeminden tamamen çıkarmış olacaktı. Bu değişikliğin iptali için büyük bir keyifle Anayasa Mahkemesi'ne götüren kişi bizzat Kılıçdaroğlu'nun ta kendisiydi.

Mehmet Acet yazdı: Yoksa birileri Kılıçdaroğlu'na yine önden haber mi gönderdi?Mehmet Acet yazdı: Yoksa birileri Kılıçdaroğlu'na yine önden haber mi gönderdi?

Nevşin Mengü Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladıNevşin Mengü Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladı

Çelişkinin böylesi! Kılıçdaroğlu'ndan 'başörtüsü' çıkışıÇelişkinin böylesi! Kılıçdaroğlu'ndan 'başörtüsü' çıkışı

Sizin zihniyetiniz ikna odaları kurmadılar mı? İkna odalarında kızlarımızın başlarındaki örtüyü çıkarmadılar mı? YÖK Başkanı hakkında, 'başörtüsü yasağını kaldırın' dediği için görevini kötüye kullanma iddiasıyla dava açanların başında Kılıçdaroğlu geliyordu.

Önümüzdeki hafta Alevi vatandaşlarımız için adım atacağız. Cuma günü; Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de akamete uğratacağız.

AK PARTİ'DEN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

(Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifi) Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan bu meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım.

Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız.

Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iştir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • Cengiz deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc laneti bacılarımız ın türbanlarını çıkaranların üzerine olsun inşaAllah
    Cevapla
  • FARUK 56 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni yaradana sana bu zihni bu kabiliyeti mükemmel olmaya bilirsin. Ama mukemmeliyete yakınlığı sana bahşeďen ALLAH CC kurban olurum. Dürüstlüğü samimiyeti edebi ögreten halali haramı uslup ve adabı aile terbiyesini ogreten Ana ve Babandan Hocalarından akraba ve dostlarından ALLAH CC Razı olsun. sosyal yardımla kitap yardıminla 65 maaş yardımınla elk yardimı doğal gaz %80 fon yardımınla bakicı yardimınla beytülmalı gercek sahipleriyle buluşturmanla Sağlıkta eğitimde ulasımda konutta depremde selde dogal afetlerde yaptikların yapacaklarinın teminatıdır.
    Cevapla
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    O aklı sana veren Allahın a kurban.
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyodum kesin reis cevabını verir dedim helal reis
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis yine 12 vurdu...
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurumuz Siyaset yapıyorç karşısındakiler ise Politika. Siyasetle alakaları yok. (Bu arada) Politika Latinceden gelme, çift yüz demek. Yani iki yüzlüler. Sayın Reisimizden sonra adam gibi evet demediği gibi, kıvırıp, sen bizim sunduğumuza evet de diyor. Yazık, şizofren bile, bundan daha sağlıklı...
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Dini siyasete aler eden bizzat kendileri chplilerin dikkatinizi cekmedimi 7 li kâbus masası toplandı ertesi gün kemal çıkdı bu nu ortaya getirdi bence davutoğlu gittiğim yerde tepki gosderiyolar dinsiz partiyle niye berabersin diyolar dedi bu bir tahmin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak