Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na destek: Boğazına sarılmak gerekmez

Eski TBMM Başkanı Arınç, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine destek verdi. Herkesin hatadan dönebileceğini kaydeden Arınç, "Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen insanın boğazına sarılmak gerekmez" dedi.

Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na destek: Boğazına sarılmak gerekmez
Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na destek: Boğazına sarılmak gerekmez
GİRİŞ 06.10.2022 14:43 GÜNCELLEME 06.10.2022 14:43
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'e sunduğu başörtüsü teklifine destek verdi.

TV5'te katıldığı programda konuşan Arınç, Kılıçdaroğlu'nun teklifi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa zemininde düzenleme" çağrısı için, "Her ikisini de önemli buluyorum" dedi. 

"CHP BAŞÖRTÜSÜ YASAKLAR' SÖZÜ PROPAGANDA"

Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar kesimle barışmak istediğini savunan Arınç, "CHP gelirse yeniden başörtüsünü yasaklar" şeklinde bir propaganda yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: 

"Böyle bir düşüncenin bugün alıcısı olabilir mi?' diye düşünecekseniz, ben düşünmenizi tavsiye ederim. Bunun için 'Ben böyle bir şey yapmayacağım ama yasal düzenlemeyi bunun için istiyorum' demişse Kılıçdaroğlu bunun için bir adım atmıştır diye düşünebiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında Türkiye'de başörtüsü yasaklarının CHP zihniyeti ürünü olduğunu söylemiş ve Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusunda samimi olmadığını vurgulamıştı. 

28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü sözleri geçmişiyle çelişti!Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü sözleri geçmişiyle çelişti!

"BOĞAZINA YAPIŞMAK GEREKMEZ"

Kılıçdaroğlu'nun oy almak için böyle bir şey yaptığını da sözlerine ekleyen Arınç, "Ey muhafazakar kesim ben sana yanlışlıklar yaptım, geçmişte olanlar için özür diliyorum. Beni affet' diyor. Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez" diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ NASIL GÜNDEME GELDİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 3 Ekim akşamı sosyal medyadan yaptığı paylaşımla başörtüsünü yasal güvence altına almak için Meclis'e kanun teklifi vereceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de başörtüsü sorunu olmadığını ifade etti. CHP'nin samimi olmadığını vurgulayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Çözümü Anayasa düzeyinde sağlama" teklifinde bulundu. 

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine rest: AK Parti'nin teklifini açıkladıErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine rest: AK Parti'nin teklifini açıkladı

CHP yönetimi, Erdoğan'ın çağrısını reddetti. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bizim teklifimize desteklesin" dedi. 

Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü hamlesi yap' fikrini veren siyasetçi belli olduKılıçdaroğlu'na "başörtüsü hamlesi yap" fikrini veren siyasetçi belli oldu

ŞENTOP'UN DİKKATİ ÇEKTİĞİ ÖNEMLİ NOKTA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, CHP'nin yasal düzenlemede ısrar etmesinin kötü niyetli olduğunu vurguladı. Sonraki süreçte yaşanabilecek olası bir tehlikeye dikkati çeken Şentop, "Eğer siz başörtüsüyle ilgili serbestliği kanunla tanırsanız başkası da gelir kanunu değiştirerek yasak hale getirebilir" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • Nihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama onlar sana her türlü ağıt hakaretleri yapıyorlardı.Tabi siz bunları unuttunuz ama bizim Reise desteğimiz devam ediyor haberi iz olsun.
    Cevapla
  • Altınadam 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka düşman aramaya gerek yok. Reis'in vardır bir bildiği diyor ve en kısa zamanda parti içi muhalefeti ortadan kaldırmasını dört gözle bekliyoruz.
    Cevapla
  • tehammül 1 yıl önce Şikayet Et
    Rte kendisine karşı hırlıyanlara bir şey yapmadığı halde yinede hırlıyorlarsa demekki doğru yolda Rte.Milletin adına doğru işler bazı tekelci menfeatçi rantçı sömürü kesimi çok rahatsız etmiş en derininden. Millet seçti onu taa 94 ten bu yana. O yüzden çatlasında patlasanızda bu sefer milletin dediği olacak. Hiç bir dünyalık güç onu alt edemez Allah ın izniyle.İşte şaşırılması gereken ezberleri bozduran sıradan olmayan merdivenin her basamağına basarak çıkmış ve bulunduğu yerde sapasağlam duruyor ve ölümüne mücadele ediyor şer şebekesiyle.Değiştirmeye kimsenin gücü yetmez Allah tan başka.
    Cevapla
  • Yörük Oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    GEÇ ARTIK CHP ,YE . GÜLÜ,DE AL YANINA .
    Cevapla
  • Çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Bataklığa düşmüş gibi çırpındıkça batıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi