Son dakika: Başkan Erdoğan'ın 'başörtüsü' teklifine CHP'den ilk tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışıyla ilgili "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulundu. Erdoğan'ın teklifine CHP'den ilk cevap geldi.

GİRİŞ 05.10.2022 13:45 GÜNCELLEME 05.10.2022 15:58
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı sonrasında 3 maddelik bir kanun teklifi sunmasına bugün AK Parti grup toplantısında çıktığı kürsüden tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan bu meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız. Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iştir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI SONRASI CHP YAN ÇİZDİ

Erdoğan'ın başörtüsü için yaptığı anayasa çağrısıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başkan Erdoğan'ın başörtüsüyle ilgili anayasa çağrısına yanaşmayarak şu ifadeleri kullandı; 

"Anayasa'yaCHP Genel Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz. Kanun teklifimizi TBMM’ye sunduk. Bu meseleyi siyasilerin iki dudağının arasından kurtaracağız."

ÖZGÜR ÖZEL: ANAYASA DEĞİŞTİRECEK HALİMİZ YOK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması biter bitmez Twitter hesabından bir paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Erdoğan'ın tarihi teklifiyle ilgili "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AK Parti'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ÖZKOÇ: TEKLİFİ GETİRSİN GÖRELİM

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin, “Teklifi görelim, getirsin görelim. Biz bir yasayı çok yalın haliyle getiriyoruz, karşı taraf bu yasanın genişletilerek anayasa değişikliği haline getirilmesini istiyor. Tam olarak ne istediklerini anladığımızda cevabımızı vereceğiz" dedi.

CHP'NİN 'HAYIR' CEVABINA ERDOĞAN'DAN TEPKİ: OLACAĞI BUYDU!

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Özgür Özel'in cevabı soruldu. Erdoğan, "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasak düzenlemeyle istediklerine göre, zaten yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında. Dürüstten anayasa teminatı altına alalım. Bunun hak ve özgürlükler çerçevesinde samimi şekilde…
Ülkenin tüm kurumlarını alacak şekilde şu anda adalet, anayasa komisyon üyelerini çalıştırıyorum. Teklifimizi Meclis’e getireceğiz. O ne yapacak? Desteklemeyecek"
 ifadelerini kullandı. 

AKBAŞOĞLU: KİMİN TAKİYYECİ OLUDĞUNU MİLLETİMİZ GÖRECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da CHP'nin teklifi reddetmesine tepki göstererek, "Kimin samimi kimin ise takiyyeci olduğunu aziz milletimiz bir kez daha görecek" dedi. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 218
  • EBRAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu teklifi kılıçdaroğlu bence kendini rüyada görerek açıklama yaptı yoksa tabanı kılıçdaoğlu nu ipe gönderir.Bir de bu fikri veren de Müslüman gözüken ama münafıklarla birlikte olan sayın Davutoğlu olduğu ortaya çıktı ama şimdiden chp de kıyamet kopuyor Bay Kemal ın arkasına teneke bağlayacaklar görelim.
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    ce Ha pe hep bildiğimiz ce Ha pe dir. Malesef!.. Ortaya samimiyetten uzak aslı olsun olmasın bir şeyler atarlar karşı tarafta bu palavrayı görünce çark ediverirler. Yalancı pehlivanlar dahi bunlar yüzünden işsiz kaldı.
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek çöp demek chp demek çukur demek chp demek yalan demek adam yalan makinesi
    Cevapla
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü özgürlüğünü Anayasa değişikliği ile güvence altına alınmasını istemeyen CHP aslında iktidara gelince Anayasal güvence altında olmayan başörtüsünü hemen başörtüsü yasağını kamunun her alanında yeniden geri getireceğini aslında açık etmiştir.
    Cevapla
  • yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    iktidara Secilirsem ilk işim Diyaneti Kapatmak Diyen Chp Serbest Olan Turban icin hic de samimi olmadigini gösteriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı