CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu

CHP, başörtüsüyle ilgili 3 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifin içinde başörtüsü kelimesinin geçmemesi dikkat çekti.

CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu
CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu
GİRİŞ 04.10.2022 16:40 GÜNCELLEME 04.10.2022 20:00
Bu Habere 374 Yorum Yapılmış

CHP, başörtüsüyle ilgili 3 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam yaptığı açıklamada başörtüsüne güvence için Meclis'e kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Göreceğiz kim samimi, kim değil. Artık kanunu çıkaralım ve bu çağdışı tartışma bitsin. Yüreği yeten de peşimden gelsin" dedi.

CHP'nin 3 maddelik başörtüsü teklifinin içeriği ne?

  1. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.
  2. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
  3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 374
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede yaşıyor bunlar hangi okuldan mezun deli olmamak elde değil.
    Cevapla
  • Hüseyin Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Özürlümü bu vatandaş?
    Cevapla
  • Seyithan Akyıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Kelime oyunu,, Türban yasağı çıkarıyor gizlice
    Cevapla
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten ifade baştan sakat ya da kasıtlı ya da kısıtlı. "kamu kurumu" demenin alemi ne? samimiysen "başörtüsü veya başka herhangi bir giyim şekli türkiye cumhuriyeti içinde hiç yerde hiçbir sahada yasaklanamaz, kısıtlanamaz" de geç.
    Cevapla
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    baörtüsü kelimesi hiç geçmediği gibi bir de "bir mesleği icra eden " tabiri var. buradan bile yürüyebilirler başörtüsünü yasaklamak için. mesela öğrenciler bir meslek icra etmiyor diyebilirler. o kurumlara dışarıdan hizmet verenler için diyebilirler. her türlü saptırma yapabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...