Tansu Çiller'den dikkat çeken TOGG açıklaması

Eski Başbakan Tansu Çiller, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği'ni gerçekleştirdiği dönemin Başbakanı olarak, o süreçte, otomotiv alanındaki bazı çevrelerin bu sürece yıkıcı muhalefetini, engelleme girişimlerini birebir yaşamış bir kişi olarak TOGG'un benim için önemi büyük.' dedi.

GİRİŞ 29.10.2022 12:35 GÜNCELLEME 29.10.2022 12:53
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Tansu Çiller, yerli otomobil TOGG ile igili düşüncelerini paylaştı. Sabah'a konuşan Çiller, TOGG'un Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu belirtti, Türkiye'nin kendi otomobilini üretecek aşamaya gelmesinin de anlamlı olduğunu vurguladı. Çiller, tüm riskleri göğüsleyerek otomobili üreten girişimciler ve hükümeti de tebrik etti.

TOGG'un ilk sahipleri belli olduTOGG'un ilk sahipleri belli oldu

TOGG'dan 'devrim' paylaşımı: Dün, bugün, gelecek...TOGG'dan 'devrim' paylaşımı: Dün, bugün, gelecek...

"ENGELLEME GİRİŞİMLERİNİ BİREBİR YAŞAMIŞ BİR KİŞİ OLARAK BENİM İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"

"TOGG'un üretimini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna eski Başbakan Tansu Çiller şu ifadeler ile cevap verdi: TOGG'un üretimini otomotiv endüstrimiz için büyük bir adım olarak görüyorum. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği'ni gerçekleştirdiği dönemin Başbakanı olarak, o süreçte, otomotiv alanındaki bazı çevrelerin bu sürece yıkıcı muhalefetini, engelleme girişimlerini birebir yaşamış bir kişi olarak TOGG'un benim için önemi büyük. Otomotiv yan sanayimiz gelişti ve ihracatta atılımlar gerçekleştirdi. Otomotiv endüstrimiz ihracatımızın şampiyonu durumuna geldi. Şimdi ise kendi markamızla kendi otomobilimizi üretme aşamasına geldik. TOGG bunun için anlamlı.

"TÜRKİYE KENDİ OTOMOBİLİNİ ÜRETEN 23 ÜLKEDEN BİRİ OLUYOR"

Çiller, "TOGG Türkiye için ne anlam ifade ediyor?" sorusuna, "TOGG, Türkiye'nin sanayi üretimini güçlendirmek, yerli ve milli ürün zenginliğimize katkı sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Savunma sanayi alanındaki yerli ve milli ürün ve marka oluşturma konusunda kamu-özel sektör birlikteliği ile sağlanan başarılarımızdan sonra TOGG ile yerli ve milli ürün hamlemiz otomotiv sanayi alanına taşınmış bulunmaktadır. Böylece Türkiye, dünya üzerinde kendi otomobilini üreten ülkeler arasındaki yerini almakta, bunu gerçekleştiren 23. ülke olmaktadır.

Böylece Türkiye, dünya üzerinde kendi otomobilini üreten ülkeler arasındaki yerini almakta, bunu gerçekleştiren 23. ülke olmaktadır. Bu alandaki başarı, ülkemizin yumuşak gücüne katkı sağlamak açısından da anlamlıdır. Türkiye'ye kendi arabasını kazandırmada katkısı bulunan tüm çalışanlarımıza ve özellikle teknik kadroya; ayrıca bu riski göğüsleyip, bu başarıya imza atan değerli iş adamlarımıza; bu vizyonu ortaya koyan ve öncülük eden siyasi iradeye gönülden teşekkürlerimi sunuyorum." cevabını verdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 100
  • Delaan lı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tansu hanım bildiğim yerli milli bir kişilik.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaa bu Tansu'da Milleti çok kandırdı eğer iktidara gelir istek 500 günde herkese iki anahtar vereceğiz bir ev bir Araba diye oy aldılar, Türkiye'yi kaosa ekonomik krizlere soktular, Recep Tayyip Erdoğan'a enkaz devretip çekip gittiler.
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Onada Engel olundu hep önü kesiliyordu
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah TOGG dan sonra Yerli Tır üretimine gelir.
    Cevapla
  • Alı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'da pi makina var tır otomobil kamyon iş makinaları üretiyor ve bütün inşaatlarında kendi yaptığı makinaları kullanıyor...... Bu siyasetcilerin hepsi dalavereci
    Cevapla
  • olcay 1 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede anket yapılsa eyt yi kimse istemez
    Cevapla
  • rahman 1 yıl önce Şikayet Et
    reis ve bahçeli ülkemiz için her güzelliği yapar onlardan bir ricam ülkemizin geleceği için şu eyt yi çıkarmasına genç yaşta emeklilik olmaz ülke mahvolur s s k batar
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet ne istiyorsa ekonomi ve iktidar yıpransın diye istiyor. Yoksa ne milleti nede devleti düşünmüyorlar. Pkk ile ortak olanlardanda zaten faydalı birşey beklenmez.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Size aynen katılıyorum,bu eyt meselesini ve eyt'lileri birileri çok büyük desteliyor ve kışkırtıyor adam emekli olduğu hâlde derneğe devam ediyor habire gündem yaratıyorlar. Türkiye'nin önüne çok büyük bir takoz ekonomiye çok büyük darbe vurur, az pirim ödedikleri için az maaş bağlanacak bu defada maaşımız az diye bağırsaklar.
    Cevapla
  • BABACIĞIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt belli bir kesimi kapsıyor 4,5 milyon kişiyi o kadar oda zamanla emekli olacak bir anda değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!