Türkiye'nin Önderleri 4.yılına başladı!

Lise öğrencilerine yönelik olarak sürdürülen Türkiye’nin Önderleri, 4. Eğitim yılına başladı. Açılış programında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Ceylan, “Türkiye’nin Önderleri Türkiye yüzyılında bir çığır açacak” dedi.

Türkiye'nin Önderleri 4.yılına başladı!
Türkiye'nin Önderleri 4.yılına başladı!
GİRİŞ 30.10.2022 01:42 GÜNCELLEME 30.10.2022 01:42

Lise öğrencileri için “Geleceğe Yön Verir” sloganıyla yola çıkan eğitim ve bireysel gelişim yolculuğu Türkiye’nin Önderleri, 4. eğitim yılına başladı. 2 bin 600 yeni öğrenci ile birlikte 4 bin gencin eğitim aldığı programın yeni eğitim yılı açılışında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “Nasıl ki Celal Hoca 71 yıl önce imam hatiplerle bir çığır açtıysa Türkiye’nin Önderleri de Türkiye yüzyılında bir çığır açacak” dedi.

ÖNDER Gençlik tarafından imam hatip lisesinde okuyan gençlere yönelik olarak 2019 yılında hayata geçirilen Türkiye’nin Önderleri dördüncü yılına ulaştı. Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen yeni eğitim dönemi açılış programı, ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, eski başkanlar İbrahim Solmaz, Süleyman Erdemir, Hüseyin Korkut, liderler, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla yapıldı. 

Dünyayla yarışma imkanı

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Hafız Kerem Aydoğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “Allah’a hamdolsun, bundan 4 yıl önce İstanbul’da bir pilot uygulama olarak başlayan program, bugün 30 ilde 4 bin kişiyle Türkiye’nin geleceğine damga vuracak gençlerin yetiştirildiği bir yapıya kavuştu” dedi. Küresel dünyada gençlerin sadece Türkiye’deki 27 milyonla değil dünyadaki 3,5 milyar gençle aynı kulvarda yarıştıklarını belirten Ceylan, “Bu çalışmanın içinde bulunan gençlerimiz, bütün yaşıtlarından farklı bir şekilde, bambaşka bir kulvarda çok hızlı yol alacaklar” ifadelerini kullandı.

Eğitimi bir kar yağışına benzeten Ceylan, bu projenin eğitim hayatımızda bir kar yağışı başlattığını aktardı. Okunan kitapların, izlenen filmler ve belgesellerin belki unutulacağını ancak bıraktığı kar yağışı ve birikintilerin hayat boyu gençlere eşlik edecek bir yol haritası sunacağını söyledi.

Ümmete umut ışığı olacaklar

Gençlere “Burada abi ve ablalarınızla, size yol gösteren rehberlerle birlikte bir yürüyüşe çıkacaksınız. Ben bu yürüyüşü çok kıymetli görüyorum” diye seslenen Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan 5-10 yıl sonra Türkiye’nin Önderleri projesinden yetişen gençler Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak. Nasıl ki, 1951 yılında Celal Hocanın çabalarını küçümsüyorlar, ‘Bunlar daha başlamadan yok oldu’ diyorlardı. Bugün 5 bin 200 okulda 1,5 milyon genç okuyor. Türkiye’nin ihraç ettiği özgün eğitim modeli olarak, 22 ülkede 54 okulla ümmet coğrafyası için bir umut ışığına dönüşüyor. İnşallah bu projedeki öğrencilerimiz de Türkiye için bir umut ışığını oluşturacak. Nasıl ki Celal Hoca 71 yıl önce imam hatiplerle bir çığır açtıysa Türkiye’nin Önderleri de Türkiye yüzyılında bir çığır açacak."

3 yılı birlikte tamamlayalım

ÖNDER Gençlik Başkanı Erkam Salih Büyükdinç de lise yıllarının kişinin kendisini geliştirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “Sizi, sadece okulla yetinmeyip böyle bir programa başladığınız için tebrik ediyorum” dedi. Programın iki açıdan önemli gördüğünü, bunların da içerik ve arkadaşlık ortamı olduğunu kaydeden Büyükdinç, “Biz, birbirimize benzeyen arkadaşlarımızla, aile ortamında eğitimler göreceğiz. 15 kişilik gruplar halinde bir yolculuğa çıkacağız. Burada; katılım ve içerikleri okumak, izlemek, üzerinde düşünmek çok önemli. Bunları es geçmeyelim, üç senelik yolculuğu hep birlikte tamamlayalım” diye konuştu. 

Seçilmiş gençlersiniz

Programın açılış dersini yapan Maarif Ajansı Başkanı Hamza Özdemir de 28 Şubat sürecinde katsayı uygulamasından dolayı Türkiye’de eğitim alamadığını, inanıp azimle çalıştıktan sonra kendisini Viyana’da Üniversitesi’ne kaydolurken bulduğunu anlattı. İnanmanın ve çalışmanın önemine işaret eden Özdemir, gençlere şu çağrılarda bulundu: Bir şeyi başarmak için önce inanmak lazım. Siz imam hatiplerde iki dalda da eğitim gören gençler olarak bu ülkenin yükünü omuzlarınıza aldınız. Türkiye’nin Önderleri olarak yarınların sorumluluğu sizin üzerinizde. Sizler seçilmiş kişilersiniz ve imtihan yeni başlıyor. Üç yıl sonra da burada olalım ve kısmetimizde olanı alalım. 

30 ilde start verildi... 'Türkiye'nin Önderleri' 4'üncü eğitim dönemine başladı30 ilde start verildi... "Türkiye'nin Önderleri" 4'üncü eğitim dönemine başladı

TÜRKİYE’NİN ÖNDERLERİ PROGRAMI NEDİR?

Liderler eşliğinde eğitim

Lise öğrencilerinin bir lider eşliğinde 15 kişilik gruplar halinde haftalık ve aylık periyotlara göre eğitim gördüğü Türkiye’nin Önderleri programında; okuma, izleme, gezme ve tahlil etme bölümleri bulunuyor. Kitaplar, makaleler, filmler, belgeseller, konferanslar ve geziler üzerinden bir yıllık programı tamamlayan gençlerden başarılı olanlar sertifikalarını alarak bir üst programa devam ediyor. 

3 bin 793 başvuru yapıldı

“Kendini keşfetmeye hazır mısın?” çağrısıyla yeni öğrencilerini bünyesine dahil eden Türkiye’nin Önderlerinde gençler birlikte okuyor, izliyor, tahlil ediyor, geziyor, keşfediyor ve eğlenerek öğreniyor. 3 yıllık program, geçen sene ilk mezunlarını verdi. Programda toplam 3 bin 700 lise öğrencisi, 300 üniversite öğrencisi lider var. Türkiye’nin 30 ilinde devam eden projeye, bu dönem 3 bin 793 başvuru yapıldı. 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu