Rusya çekildiğini duyurmuştu! Türkiye'den flaş açıklama!

Rusya Sivastopol'daki saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğunu duyurmuştu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

GİRİŞ 30.10.2022 18:20 GÜNCELLEME 31.10.2022 09:31
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Sivastopol'daki saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğunu Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'deki makamlara ilettiğini belirterek, "İstanbul'da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rus personel halen merkezdedir. Bu sürede Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacaktır. İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır." açıklamasında bulundu.
 

Rusya tahıl anlaşmasını askıya aldı! BM'den açıklama!Rusya tahıl anlaşmasını askıya aldı! BM'den açıklama!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres riyasetinde 22 Temmuz'da imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi belgesi kapsamında Müşterek Koordinasyon Merkezi kurulduğu anımsatıldı.



BM VE TÜRKİYE'YE İLETTİ

Merkezin çalışmaları sonucu bugüne kadar Ukrayna limanlarından 9,3 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevk edildiği bildirilen açıklamada, Rusya'nın, 29 Ekim'de Sivastopol'da gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğunu BM ve Türkiye'deki makamlara ilettiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:



RUS PERSONEL HALEN MERKEZDE

"İstanbul'da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rus personel halen merkezdedir. Bu sürede Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacaktır. İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır. Sorunun çözümü ve tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi için Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir.

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR

Söz konusu görüşmelerde taraflara, dünya genelinde insanlığa olumlu etkisi olan ve tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin ve mekanizmanın devamını olumsuz etkileyecek her türlü provokasyondan uzak durulmasının önemi hatırlatılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemiler'e yönünü sürekli Kıblemiz Mekke'ye dönen elektrikli otomatik namaz platformları yapılsın . Mürettebat dini vecibelerini yerine getirir .
    Cevapla
  • Nazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle Türkiye Gücünü ve etkisini kullanıp yeniden anlaşma yapar dünyaya yeniden nizam verir insanların bir kısmını açlıktan kurtarır Reis olmasa şimdiye kadar 23 milyon insan açlık ve açlığa bağlı sebeplerle ölecekti ayeti kerimede Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibiyse 23 milyon insanı kurtarmanın sevabını varın siz hesap edin Reis mübarek adam Allah onu başımızdan eksik etmesin o yoksa dünya eksik,ümmet eksik Türkiye eksik
    Cevapla
  • İbraam 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Avrupaın uşagı bizmiyiz madem abbargo uyguluyorsunuz gıdayada uygulayın.yunana silah veren avrupayla biz neden sahip çıkıyoruz anlamadım neden ticaret yapmıyoruz,versinler değerli emtiya alsınlar buğday.bukadar.yüklü kağıt paranın hükmü yok artık.
    Cevapla
  • beklenti... 1 yıl önce Şikayet Et
    umarım avrupaya gelecek yıllarda tahıl ve gıda ürünlerinin sevkiyatı yüzde doksanlara hatta yüzde yüze çıkar. afrika ve türkiye yüzde sıfır olur inşallah, ne yazık ki ülkemiz yüzde 16 olarak dışa bağımlı. tüketim değil ticari ihtiyaç için bile olsa yüzde 16lık oranı ülkemizde üretiyor olmamız lazım.
    Cevapla
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ya hiç gitmemeli 1 kilo bile avrupaya vermemeli buğday
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere özel çalışma! Yeni destek ve indirimler...Bakan Işıkhan açıkladı
Filistin başvuru yapmıştı! FIFA'dan İsrail adımı