Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya almasına Başkan Erdoğan'dan ilk tepki

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'nın askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili "Biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye kararlılık devam edeceğiz." dedi.

GİRİŞ 31.10.2022 11:48 GÜNCELLEME 27.11.2022 02:42
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu.

Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya almasına Başkan Erdoğan'dan ilk tepki

"İNSANLIĞA HİZMET İÇİN GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞiZ"

Erdoğan, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'na katılımı durdurması hakkında "Dünya buğday üretimimin 3'te biri Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştirilmektedir. İstanbul'da kurduğumuz mekanizma ile 9 milyon ton tahılın dünyaya ulaşmasını sağladık. İnsanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz." dedi.

9,2 MİLYON TONDAN FAZLA TAHIL TAŞINDI

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına yönelik Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru"ndan bugüne kadar 408 gemi ile 9,2 milyon tondan fazla tahıl taşındı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 47
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'ya ambargo uygulayan Avrupaya tahılın yarısı gg
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün tahıllar avrupa ülkelerine gitmiş putin haklı fakir ülkelere gitmesi lazım
    Cevapla
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahılı biz alalım ondan sonra bak karaborsaya....
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci leri avrupaya gönderilmeli yerine yeni mülteci alinmali mazlumlara sahip cikilmali irkci avrupayida dize getirilmis olunur
    Cevapla
  • sİsci 1 yıl önce Şikayet Et
    burda stratejik buğday tahıl hamlesi için görevimizi fazlasıyla yerine getirdik. sevkiyatın yarısı ukraynayı karıştırıp, çekip giden avrupaya yapılmış, aç kalmayacaklarını anladıklarından şımarık davranmaya başlamışlar. afrikaya gidecek tahıllar hariç geri kalanı için çaba sarfetme başkan, geldikleri gibi yine giderler. tok karnına şımarıklıkları hiç çekilmez onların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu