Yine faka bastılar... Ongun ve Nama'nın Halk Ekmek çelişkileri baş döndürdü!

İBB’nin 2 numarası Murat Ongun'un Hadımköy'deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın çalışmadığı itirafı, geçmişteki "İstanbullu'ya ekmek yetişmiyor" yalanını hafızalara getirdi.

GİRİŞ 03.11.2022 11:57 GÜNCELLEME 03.11.2022 11:59
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti döneminde projelendirilerek 2019 yılına kadar %46’sının tamamlandığı Hadımköy Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası, 23 Temmuz 2022’de CHP şovuyla açıldı. Fabrikada kurdeleyi Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kesti. Ancak 100 milyon euro maliyetli Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası’nda aradan geçen 3 aylık zaman diliminde hiç ekmek üretilmemesiyle ilgili beceriksizliğin yankıları sürüyor..

BİR TANE EKMEK BİLE ÜRETEMEYEN FABRİKA

Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası’nın skandal durumunu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe kamuoyuyla paylaştı. Hadımköy Halk Ekmek fabrikası önünde 21 Ekim 2022'de basın açıklaması yapan Osman Kabaktepe, İBB yönetimine seslenerek, "Eğer fabrikayı hazır olarak açtıysanız neden 3 aydır çalıştırmıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

NAMA'NIN ŞOVU ELİNDE PATLADI

Kabaktepe’nin açıklamaları üzerine Halk Ekmek Başkanvekili Özgen Nama, basın açıklamasının olduğu bölgeye gelerek Kabaktepe’nin fabrikayı incelemesini talep ederek şov yapmaya kalktı. Nama, “Buyurun şimdi gelin, hem fabrikayı yerinde görmüş, hem üretim tesislerini incelemiş olursunuz. Size bilgilendirme yapalım” dedi. Gazetecilerin fabrikayı inceleme talebine ise ise Nama, "Hijyen şartlarını" öne sürerek olumsuz cevap verdi.

ÜRETİM OLMADIĞI BELGELENDİ

Gazetecilerin drone kamerasıyla fabrika pencerelerinden içerisini görüntülemesiyle, iş makinelerinin üzerinin bezlerle örtülü olduğu ve ekmek üretimine dair hiçbir faaliyet olmadığı gözler önüne serildi. Fabrikaya işçi giriş çıkışının olmadığı da gözlenirken, sevkiyat için hiçbir aracın faaliyette bulunmadığı görüntülerle belgelendi.

VE İTİRAF: İHTİYAÇ YOKTU DİYE EKMEK ÜRETMEDİK!

Bunun üzerine sessizliğe bürünen İBB yetkililerindeki suskunluk, Murat Ongun'un itirafıyla bozuldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Basın Danışmanı Murat Ongun, Ahmet İsvan Halk Ekmek fabrikasının 29 Ekim'e kadar çalışmadığını söyledi. Ongun, ekmek üretilmemesinin nedenin ise makinaların arızalı olmasından ve İstanbullunun ekmek ihtiyacının bulunmadığından kaynaklandığını dile getirdi.

Ongun, "Mesela orası (Hadımköy Ekmek Fabrikası) ekmek üretmiyor da İstanbul'da bir ekmek sıkıntısı mı yaşandı? Veya sahte fabrika mı açıldı? Yok öyle bir şey." diyerek İstanbullu'nun ihtiyacı olmadığı için ekmek üretiminin yapılmadığı iddiasının arkasına saklanması, geçmişteki söylemleriyle çelişti.

HANİ İSTANBULLULAR'A EKMEK YETİŞMİYORDU?

İBB yönetiminin 2 numarası Murat Ongun, geçtiğimiz yıl Halk Ekmek fabrikalarının tam kapasiteyle çalıştığını, kuyrukların ucuzluk sebebiyle oluştuğunu ve ekmeklerin hemen tükendiğini söylemişti. İstanbullular'a ekmek yetişmediğini söyleyen Ongun'un 22 Aralık 2021'de şu ifadeleri sarf etti:

Artan yüksek maliyetlere rağmen, fabrikalarımız tam kapasiteyle her gün 1.6 milyon Halk Ekmek üretiyor. Türkiye'nin en ucuz ve sağlıklı ekmeği için büfelerde kuyruklar oluşuyor ve hemen tükeniyor. Trollerle eşgüdümlü çalışan belediye başkanlarının iddiaları doğruyu yansıtmamakta.

HANİ KUYRUKLARIN SEBEBİ 'ÜRETİMSİZLİK' DEĞİLDİ?

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama da geçmişte benzer argümanlara sarılmıştı. Bugünkü "Fabrikada İstanbul'un ekmek ihtiyacı olmadığı için üretim yapılmadı" teziyle çelişen Nama'nın 18 Ocak 2022'deki sözleri şunlar:

Halk Ekmek kuyruklarının sebebi yoksulluktur. Bugün Halk Ekmek'ten ekmek alamayan vatandaş ertesi gün daha erken büfe önüne gelip kuyruğa giriyor. Bu halk bunu hak etmiyor. Cumhuriyet tarhinin en uzun iktidarı olan AKP sorunları biz çözeriz diyor. 20 yıldır neden çözemediniz?

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 33
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun tüm sahtekar fırıldaklara.
    Cevapla
  • MERTTT 1 yıl önce Şikayet Et
    hey yavrum hey neymiş istanbulluların ekmek yeme ihtiyacı yokmuş. yuhhh.. oy verenlerde oy verirken sizin oy a ihtiyacınız yok desin bakalım. kitleleri yine verir aç kalırlar ama heykel doyurur istanbulluları.:)))
    Cevapla
  • tabi 1 yıl önce Şikayet Et
    "VE İTİRAF: İHTİYAÇ YOKTU DİYE EKMEK ÜRETMEDİK!" bu kepazelikten başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin yapacağınız iş bu kadar olur işte. İşini bilmeyen çavuşlar döner k.çlarını avuçlar... Siz heykel yapın heykel başka şeyden anlamazsınız.
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben imamogluna ve ona oy verenlere destek verenlere hakkımı helal etmiyorum adam vatandan beri üç kağıtçı olduğunu ispatladı hemde kamera görüntüleri ortada geziyorken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek