İBB'nin Halk Ekmek fiyaskosu sürüyor... 110 milyon euroluk fabrika hala ekmek üretemiyor

Açılışından bu yana 4 ayda hiç ekmek üretilmeyen Hadımköy’deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası atıl kalmaya devam ediyor. Üretim yapılabilmesi için makine montajına başlanan fabrikada çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

İBB'nin Halk Ekmek fiyaskosu sürüyor... 110 milyon euroluk fabrika hala ekmek üretemiyor
İBB'nin Halk Ekmek fiyaskosu sürüyor... 110 milyon euroluk fabrika hala ekmek üretemiyor
GİRİŞ 17.11.2022 17:34 GÜNCELLEME 17.11.2022 17:35
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti döneminde yapımına başlanan ve yarıya yakını bitirildikten sonra 2019'da CHP döneminde devam ettirilerek 23 Temmuz 2022 tarihinde açılışı yapılan Hadımköy Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası yine gündemde.

110 MİLYONLUK FİYASKO

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılarak 110 milyon euroya mâl olduğu açıklanan Halk Ekmek fabrikasında 4 aydır vatandaş için tek bir ekmek dahi üretilmedi. Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, fabrikanın çalıştığını iddia etmiş ve bir ekmek üretim bandının önünde sosyal medya hesabından canlı yayın yapmıştı. Ancak Nama'nın iddialarının gerçek dışı olduğu, İBB Başkan Danışmanı ve Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un itirafı ile ortaya çıkmıştı.

İBB'nin 2 numarası Ongun'dan Halk Ekmek Fabrikası itirafı! İBB'nin 2 numarası Ongun'dan Halk Ekmek Fabrikası itirafı!

AÇILIŞI YAPILAN FABRİKADA YENİ BİR ÇALIŞMA DAHA

Murat Ongun, fabrikanın 29 ekim tarihine kadar çalışmadığını, ekmek üretilmemesinin nedeni olarak "makinaların arızalı olması" ve "İstanbullunun ekmek ihtiyacının bulunmadığından kaynaklandığını" öne sürmüştü.

Bu kez fabrikayı görüntüleyen özel bir tv kanalının yayımladıkları görüntülerde, fabrikada herhangi bir ekmek üretiminin olmadığı net şekilde görüldü.

İBB'den halk ekmek tiyatrosuna perde! Rezillik böyle gizlendiİBB'den halk ekmek tiyatrosuna perde! Rezillik böyle gizlendi

Ekmek üretimi için gerekli bantları oluşturabilmek için makina montajının ise devam ettiği kaydedildi.

KAYNAK: SABAH
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 82
  • Ecevit 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kim tutar seni imomoglu
    Cevapla
  • Besiktasli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin heryer aynı milleti pisman ettiler oy attiklarina
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyyy şooookk gözeeeell olajak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reklam yapıyorlar bunlar daha ekmek üretemeyen ülkeyi nasıl yonetecekler
    Cevapla
  • Tarafgir 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir hep aynı tarafı kötü körüne savun, daha once acik olan simdi kapanan veya bir kaç tane satış yapip, bitti diyen büfeleri de gorsene
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Büfelerde satılan ne peki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ula orada yediğiniz ekmekleri nerden aldınız utanmaz şovmenler. Binali Yıldırıma değiştiğiniz adamı takip ediyor musunuz bir kısım İstanbullular?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı