İBB'den halk ekmek tiyatrosuna perde! Rezillik böyle gizlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmek üretimindeki algı oyunu gün yüzüne çıktı. Yönetim çareyi perde asmakta buldu.

GİRİŞ 25.10.2022 09:12 GÜNCELLEME 25.10.2022 18:55
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 3 ay önce açılışı gerçekleştirilen, İBB’nin çalıştığını iddia ettiği Hadımköy’deki Halk Ekmek Fabrikası’nında skandalın ardı arkası kesilmiyor.

İBB iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama'nın, Hadımköy'deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın çalıştığını iddia etti. Ancak ne İBB'nin ne de Halk Ekmek yönetiminin herhangi bir adım atmadığı tespit edildi.

Hadımköy Halk Ekmek fabrikası yalanı belgelendi! İşte karşılaştırmalı faturalarHadımköy Halk Ekmek fabrikası yalanı belgelendi! İşte karşılaştırmalı faturalar

PENCERELERİ PRDEYLE KAPATMIŞLAR
Naylon brandalarla kaplı makinelerin görüntüsünden rahatsız olan İBB yönetimi, bu kez pencereleri perdeyle kapattırdı. Makinelerin naylonlar kaplı olduğüu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından rahatsız olan İBB yönetimi, çareyi rezilliği perdelemekte buldu.

3 GÜN ÇALIŞTIRILMIŞ
Öte yandan fabrikanın elektrik tüketimine ait detaylar da ortaya çıktı. Elektrik tüketim verilerine göre, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası açılışa özel 3 gün çalıştı. Günlük tüketimlere bakıldığında 21-22-23 Temmuz'da tüketimin arttığı, 23 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenden sonra 24 Temmuz'da elektrik tüketiminin düştüğü görüldü.

Hadımköy Halk Ekmek fabrikası yalanı belgelendi! İşte karşılaştırmalı faturalarHadımköy Halk Ekmek fabrikası yalanı belgelendi! İşte karşılaştırmalı faturalar

İBB'nin halk ekmek fiyaskosu tepki çekti! Raflar boş, fırınların üzeri kapatılmış...İBB'nin halk ekmek fiyaskosu tepki çekti! Raflar boş, fırınların üzeri kapatılmış...

RAKAMLAR FARKI ORTAYA ÇIKARDI
Bu fark, Halk Ekmek'in Cebeci ve Edirnekapı'daki ekmek fabrikalarının elektrik sözleşmeleri ve tüketimlerine bakıldığında da net şekilde ortaya konuldu. Verilere göre, 23 Temmuz'da açılışı yapılan Hadımköy'deki ekmek fabrikasının elektrik sözleşme gücü Edirnekapı'daki fabrikaya göre 13.3 kat daha yüksek. Buna rağmen elektrik tüketimi Edirnekapı'daki tüketimin sadece yüzde 20'si kadar. Hadımköy'deki ekmek fabrikasının elektrik sözleşme gücü, Cebeci'deki Halk Ekmek Fabrikası'ndan 5.1 kat daha yüksek. Buna rağmen eylül ayında elektrik tüketimi Cebeci fabrikasının yüzde 15'i kadar.

KAYNAK: AHABER
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha kendini tanımıyorsun.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Perdeler sizde çok. Ama gel görki, biz sizi tanıyoruz. 2023 de sobe.
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu. Adam boşuna dememiş bunlara 3 tane koyun teslim et koyunlar ahıra dönerler bunlar kaybolurlar. Ülke yönetecekler fırın çalaştıramayanlar
    Cevapla
  • şekerli 1 yıl önce Şikayet Et
    bari makinalara zara bvermeisnler. hergün bir iki otobüsü yok eidyorlar. yavaş yavaş yıkıyoırlar beleidyeyi. vala gğzel olacak derken yıkımın güzel olacağını tahmin etmiştik de bazı aptalar sandılar ki aş iş ekm ek güzel oacak. hayır hırsızlık batırma yıkma içinm güzel ..
    Cevapla
  • perdeci 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bakın yönetim bu iş bilmezlik bu çapsızlık tamda bu .Yine söylüyorum bunların amacı halkına hizmet etmek falan degil kardeşim yapılan işleri düzgün giden bütün işlerin içine edip engellendik ve magdur edebiyatı.Alayı sahtekar bunların yapamazlar taş üstüne taş koyamazlar çünkü işi bilmiyor lar.yalanla algıyla bu işler olmaz bu iş ekip işi liyakat işi kaileteli ve kalibreli adamların işi.oda nitelikte bunlarda yok maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar