Sağlık ordusuna taze kan... Bakan Koca duyurdu: Yerleşme oranı yüzde 99

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekimin yerleştiğini, yerleşme oranının ise yüzde 99 olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 05.11.2022 11:06 GÜNCELLEME 05.11.2022 11:55
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) ilişkin paylaşımda bulundu. 

TUS'da yerleşme oranının yüzde 99 olduğuna dikkati çeken Koca, "Beyaz Reform'dan sonraki ilk TUS ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekim yerleşti. Uzmanlık eğitimi, itibarını her branşta yeniden kazandı" ifadesini kullandı.

TUS'un ve reformun sonucunun hayırlı olmasını dileyen Koca, şunları söyledi:
"Yüzde 99 yerleşme oranı ile bugüne kadar yapılan 72 TUS'un birincisi, en yenisi. Bakanlığımızın eğitim ve araştırma hastanelerinde açılan 4 bin 138 asistan kadrosunun tamamı, tüm branşlarda doldu. Uzmanlık eğitimi için eğitim ve araştırma hastanelerimizi tercih eden hekimlerimize teşekkür ediyorum."

UZMANLIK DALLARINDA DOLULUK ORANLARI

Bakan Koca, Bakanlığa bağlı kurumlarda ve devlet üniversitelerinde önceden az ilgi gören uzmanlık dallarına ilişkin, son TUS'taki kontenjan doluluk oranlarını da açıkladı.
Buna göre, Kalp ve Damar Cerrahisi yüzde 90, Çocuk Cerrahisi yüzde 90, Göğüs Cerrahisi yüzde 93, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları yüzde 96, Acil Tıp yüzde 98, Beyin Cerrahisi yüzde 98,  Genel Cerrahi yüzde 98 ve diğer 33 branş yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • erdim 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan doktorlar hastaya cevap vermekten acizler kamuya giren iki yılda heyecanını saygisıni yitiriyor randevu alıyorsun muayene ediyor ilaç bitince gel diyor tekrar randevu alalımmı diyorsun ikinci defa ilac bitince gel diyor üçüncude yine aynı cevap dayak bu tiplere lazım yani bakalım ilaç bitsin ne yapacağız randevu almadan neden geldin derse vah vah vah
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Birazda dış hekimi alsanız. Çocuklar o kadar okuyor.
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Hekimlere bir hastaya nasil davranilacagi kültürü verilmeli..Bu gün hanginhasteneye giderseniz gidin doktor veya hekim sizle konu$urken tvanlara bakiyor ufo ariyor..$ikayetiniz sölyerken göz kontagindan kaciyorlar´sizle degil ba$ka $eyler ile ilgileniyorlar´suratlari asik sevimsiz ilgisiz intiba uyandiriyorlar.Siz hekim odasina girdiginiz zaman "buyrun oturun´neyiniz var´nasil yardimci olabilirim"gibi doktora hekime yaki$ir $ekilde bir yakla$imlar yok..Zaten bu yüzdende cok dayak yiyorlar..Almank doktorlarin gercekten kesi attiklari tirnaklari bile olamazlar..! Doktora neyim var diyorum bana diyorki "Sen anlamazsin $u ilaclari al kullan"diyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    birde şehir hastanelerinde o hastenelerin yükünü omuzlayan temizlik işçilerinide kadro amaçlı görürsünüz inşallah sayın bakanım o insanlar sizlerden kadro beklemektedir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzman doktorlar Özel hastanelerde devlete göre en az 2-3 kat ücret alırlar O dediğin diğer sağlık personeli içşn geçerli
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O eskidendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço