Babaların feryadı: Başıboş köpeklere önlem alınsın, çocuklarımızın canı yanmasın

İlk 11 ayda 27 vatandaş başıboş köpek saldırıları neticesi vefat ederken, bu saldırılarda ağır yaralanan evlatları için hastane önünde bekleyişini sürdüren Yücel Kılınç ile Mehmet Demir, köpek sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Babaların feryadı: Başıboş köpeklere önlem alınsın, çocuklarımızın canı yanmasın
Babaların feryadı: Başıboş köpeklere önlem alınsın, çocuklarımızın canı yanmasın
GİRİŞ 11.11.2022 10:07 GÜNCELLEME 11.11.2022 10:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sokaklarda sürüler halinde gecen, savunmasız küçük çocuklara, yaşlılara saldıran başıboş köpekler güvenlik sorunu haline dönüştü. Sayıları kimi kaynaklara göre 10 milyon olduğu tahmin edilen köpekler, 2022 yılının ilk 11 ayında 27 vatandaşımızın can vermesine sebep oldu. Bu saldırılarda yaralananların hastanelerdeki tedavileri sürüyor. Mağdur aileleri ise başıboş köpek sorununun çözüme kavuşturulması için bir adım bekliyor.

KILINÇ'IN HAZİN BEKLEYİŞİ

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 7 yaşındaki Eren Kılınç, 24 Ekim'de fırından ekmek aldıktan sonra eve dönerken sahipsiz bir köpek tarafından kovalanmış, kaçarken bir pikabın çarpması sonucu yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Köpeğin çocuğu kovalaması ve pikabın çarpma anı da sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.



Köpekten kaçarken pikabın çarptığı 7 yaşındaki çocuğun babası Yücel Kılınç, oğlunun hayat mücadelesi verdiğini, başka çocukların bu duruma düşmemesini dilediğini belirterek, soruna acil çözüm bulunmasını istedi.

ÖNLEM ALINMAMASINA ÜZÜLÜYORUZ

Oğlu Eren Kılınç'ın yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önünde açıklama yapan baba Kılınç, oğlunun bilincinin halen kapalı olduğunu, herhangi bir tepki vermediğini söyledi. "Allah kimseye vermesin böyle bir acı, kimseyi evladıyla sınamasın." diyen Kılınç, ülke genelinde her gün sahipsiz köpeklerin neden olduğu yaralanma veya ölüm haberlerini gördüklerini ama bu konuda halen önlem alınmamasına üzüldüklerini söyledi.

Kılınç, "Neden bu konuda bir çaba yok, herkes neden bu kadar sessiz ve duyarsız. Bugün bu hastanenin önünde bile 15-20 sahipsiz köpek var. Eminim bunların hepsi de aşısız ve küpesiz. Sabah geliyor insanlar, sağa sola et parçaları atıyorlar, hayvanlar da buradan gitmiyor." diye konuştu.

Aile olarak canlarının çok yandığını, başka canların yanmasını istemediklerini dile getiren Kılınç, "Neden bir alan oluşturup bu köpeklere bakmıyorlar ya da bu hayvanseverler neden çıkıp da konuşmuyor. Bir yer belirleyip köpeklere bir merkez oluştursalar, insanlar da yemeğini ya da diğer ihtiyaçlarını oraya götürse olmuyor mu ?" ifadelerini kullandı.

ALLAH RIZASI İÇİN BİR ÇÖZÜM BULUN

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpeğin ısırması sonucu kuduz olan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'in vefat haberine de çok üzüldüklerini vurgulayan Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim oğlum da uyanmıyor ve tedaviye tepki vermiyor. Bekliyoruz işte, yoğun bakımda. Bilinci yerine gelmediği için sabırla bekliyoruz. Allah rızası için seslenmek istiyorum, bu hayvanlara bir çözüm bulun. Başkasının canı yanmasın, benim canım yandı, 19 gündür burada ölüp ölüp diriliyorum. Bir başkasının daha canı yanmasın. Dün Bitlis'teki çocuğun vefatını da duydum, Allah ailesine sabır versin, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın inşallah. Bu acıyı çeken bilir, böyle dışardan bakmakla, 'Allah sabır versin' demekle olmuyor."

KAFATASI VE YÜZ KEMİKLERİ KIRILDI

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 5 Kasım'da kaldırımda yürüyen Efekan Demir ve arkadaşlarını köpek kovalamış, hayvandan kaçarken aniden yola çıkan Demir'e, otomobil çarpmıştı. Yaralanan çocuk, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.

11 yaşındaki Efekan'ın babası Mehmet Demir, belediye ve derneklerin sahipsiz hayvanların insanlara zarar vermemesi için önlem alması çağrısında bulundu. Çorlu-Çerkezköy yolunun Kızılpınar mevkisinde, köpekten kaçarken aracın çarptığı Efekan Demir'in tedavisi, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde devam ediyor.

ÖNLEM ALINSIN ÇOCUKLARIN CANI YANMASIN

Çarpmanın etkisiyle oğlunun ciğerlerinin zarar gördüğünü, kafatası ve yüz kemiklerinde kırıklar oluştuğunu anlatan Demir, "Şükür, çok tehlikeli bir durumu yok. Yoğun bakımdan çıktı ve müşahede altında tutuluyor. Gözlerini açtı, konuşmaya başladı. Kendi ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Kendisinde herhangi bir sıkıntı görünmüyor." dedi.

Demir, sahipsiz köpeklerin insanlara zarar vermemesi için önlem alınması çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

"Sokak köpeklerinden dolayı can yanıyor. O yolda kazalar da oluyor. Yol kenarına bariyer konulması gerekiyor. Sokaklarda çok fazla köpek var. Belediye veya hayvansever derneklerinin bu konuya el atmaları çok iyi olur. Sokaklarda çocuklar geziyor, dolaşıyor, en azından onların canı yanmasın. Benim çocuğum bu olay yüzünden okulundan geri kaldı, ben işe gidemiyorum. Mağdur olduk. Şükürler olsun çocukta sıkıntı yok. Bu hafta sonu normal odaya geçişi yapılacak diye bekliyoruz."

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 7
  • Sondem 9 ay önce Şikayet Et
    Yazık değil mi çocuk canı herleşden önemli Belediyelerin artık yatma yeri olmadığını anlayın çözüm bulun yoksa silahla çıkıp kendim vuracağım kapının önünde ki köpekleri
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın kıymeti önde olmalı köpeklerede belediyeler çözüm bulmalı nice çocukların ölümüne sebep oldular
    Cevapla
  • Hasan Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler kısirlastırilmadan önce sokaklarda bukadar başıboş kopek yoktu.Köpeklerı kısırlastırdik denilyor köpek sayısi gunden gune cogaliyor bu ise devlet acil bir çözüm bulsun .kopekler gece daha cok geziyor gunduz uyuyorlar. Belediyeyi ariyoruz köpekleri toplayın diye geldik basibos kopek bulamadik diyorlar.Acilen çözüm istiyoruz.
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. sorumlularının tamamının başına versin..!
    Cevapla
  • asi 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzlerce insan mağdur devlet erkanı bu vebali asla veremezler bir an önce tedbir alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milletin aşına göz dikiyorlar: Hesap soracağız! 15 Mayıs 2024 gazete manşetleri
Erdoğan'dan tarihi açıklamalar: Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz!