Erdoğan'ı hedef alan BBC Türkçe'den 'başıboş köpek' ikiyüzlülüğü!

İngiliz haber ajansı BBC Türkçe, son yaptığı haberle ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi. İngiltere'de başıboş köpeklere izin verilmezken Türkiye'deki şikayetlere yönelik algı operasyonu yapan BBC Türkçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Erdoğan'ı hedef alan BBC Türkçe'den 'başıboş köpek' ikiyüzlülüğü!
Erdoğan'ı hedef alan BBC Türkçe'den 'başıboş köpek' ikiyüzlülüğü!
GİRİŞ 02.12.2022 15:07 GÜNCELLEME 03.12.2022 15:52
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Başıboş köpek sorununa yönelik "Bakanlarıma talimat verdim" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından İngiliz yayın organı BBC Türkçe, yeni bir algı operasyonuna kalkıştı.

Konya'da bir barınakta yaşanan olay üzerinden algı yapan, ancak köpek saldırıları nedeniyle çocukların ölümlerini görmezden gelen BBC Türkçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Kendi ülkesi İngiltere'de köpeklerin başıboşluğuna izin verilmediğinden söz etmeyen BBC Türkçe, "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır" diyerek soruna yönelik adım atan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin kanuna aykırı olduğunu söyleme gafletinde bulundu.

Başıboş sokak köpeği sorununa ilginç çözüm: Yanından geçerken izin almalıyızBaşıboş sokak köpeği sorununa ilginç çözüm: Yanından geçerken izin almalıyız

SALDIRILARI GÖRMEZDEN GELDİ, "BAŞIBOŞ KÖPEKLER SOKAKLARDA TUTULSUN" TAVSİYESİNDE BULUNDU

Saldırılar sonucu ölüm ve yaralanmalar nedeniyle vatandaşların şikayetçi olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu şikayetler doğrultusunda adım attığı başıboş sokak köpeklerinin toplanmasına karşı çıkan İngiliz yayın organı BBC Türkçe, sosyal medya hesabından paylaştığı haberde "Uzmanlara göre, sokak hayvanları ve insanların uyumlu bir şekilde yaşayabilmesinin yolu, sokaklardaki hayvanları ‘barınaklara’ göndermekten değil, etkili bir kısırlaştırma politikasından geçiyor." ifadesinde bulundu.

Dernek üyesi ve Ankara Barosu avukatını "uzman" diye sunan BBC Türkçe, çocuk ölümlerini dikkate almadan saldırılara karşı 'kısırlaştırma'yı savundu.

İNGİLTERE'DE BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ YOK! SAHİPLENİLMEZSE KÖPEKLER UYUTULUYOR

Diğer taraftan Türkiye'ye tavsiye veren İngiliz yayın organının kendi ülkesinde başıboş ve sahipsiz köpeklerin sokaklarda dolaşmasına izin verilmiyor.

Özel ekipler aracılığıyla toplanan başıboş köpekler, öncelikle 7-8 gün bir barınakta tutularak sahibinin bulunması sağlanıyor. Sahiplendirilmeyen köpekler, veteriner kararıyla da uyutulabiliyor. 

AĞIZLIKSIZ VE TASMASIZ DOLAŞTIRILAMIYOR!

Ayrıca İngiltere'deki sahipli köpekler bile, sahipleri tarafında ağızlıksız ve tasmasız toplum içerisine çıkarılamıyor.

Kist hidatik gibi sağlık sorunlarına önlem almayı hedefleyen İngiltere devleti, sokaklarda veya parklarda köpeğinin dışkısını toplamayan köpek sahibine ise 1000 sterlin para ceza veriyor. Köpeklerin trafik kazaları da dahil başka İngiliz vatandaşlarına zarar vermesi durumunda devlet tarafından ağır tazminat cezaları uygulanıyor. Köpeklerin terk edilmesine yönelik de ağır cezalarla köpek sahipleri cezalandırılıyor.

İngiltere'de köpek sahiplerinin köpek dışkısını toplamasına ve köpeklerin tasmasız dolaştırılmamasına ilişkin uyarılar

TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

Öte yandan İngiltere, resmi devlet sitesindeki "Yurtdışı seyahat tavsiyesi" bölümünde, Türkiye'deki vatandaşlarını başıboş köpeklere karşı uyarmıştı.

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapan İngiliz makamları, "Çoğu şehirde başıboş köpekler vardır. Yerel yetkililer sayıları kontrol etmek ve yönetmek için harekete geçiyor ancak sürüler parklarda ve çorak arazilerde toplanıyor ve saldırgan olabiliyor. Kendinize iyi bakın, sakin olun ve başıboş köpeklere yaklaşmaktan kaçının. Eğer ısırılırsanız, Türkiye'de kuduz ve diğer hayvan kaynaklı hastalıklar bulunduğundan tıbbi yardım alın." açıklamasında bulunmuştu.

İngitere'nin Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik uyarısı

Pitbull saldırısına uğrayan yaşlı kadının bacağı kesildiPitbull saldırısına uğrayan yaşlı kadının bacağı kesildi

Köpek ısırmasıyla kuduz olan çocuk hayatını kaybettiKöpek ısırmasıyla kuduz olan çocuk hayatını kaybetti

İNGİLTERE TÜRKİYE'Yİ  'KUDUZ RİSKİ YÜKSEK ÜLKELER' LİSTESİNE ALMIŞTI

21 Aralık 2020 yılında güncellediği listede, Türkiye'yi 'kuduz riski yüksek ülkeler' listesine alan İngiltere, vatandaşlarını 'kuduz' hastalığına karşı da uyarmıştı. BBC'nin kendi ülkesi ve Türkiye arasında yaptığı bu eşitsiz yaklaşım, uygulanan 'İkiyüzlülüğü' bir kez daha gözler önüne serdi.

İngiltere, Türkiye'yi 'kuduz riski yüksek ülkeler' listesine aldı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 100
  • Aslan 8 ay önce Şikayet Et
    İyi olmuş. Gayet de yerinde haber yapmış. Sen iç düzenini sağlamaktan herkesin ağzına sakız olursun
    Cevapla
  • ACİL 10 ay önce Şikayet Et
    Bu sorun için acilen yasa çıkmalı ve belediyeler sokalardaki sahipsiz köpekleri taplayıp barınaklara almalı ayrıca sahipli pitpul cinsi benzeri köpekleride almalı yasaklayıp 500.000 ceza kesmeli
    Cevapla
  • Mç. 1 yıl önce Şikayet Et
    BBC yi kuduz açısıyla aşılayın.
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpekleri Suriye sınırına bırakalım. pkk lılar ı ısırsınlar.
    Cevapla
  • Ahmet Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış kardeşim oraya aslanlarımız gider ve PKK yı parçalar
    Cevapla
  • Haci 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazen suçluya suçlusun denmesi lazım. Hükümetiseveriz reisi cumhurumuzu can veririz ama yanlış olan hicbir köpek sokakta olmamalı. Binada köpek beklenmemeli. Sokağa çıkarılan cins ayrı mı olmaksızın ağızlık taşması olmalı. Bazı köpekleri bulundurmanın çok ağır yaptırımları olmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!