İYİ Parti- HDP arasındaki kavga büyüyor! Buldan'ın sözlerine sert tepki

İYİ Parti ve HDP arasında son dönemde yaşanan kavga daha da büyüyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Meral Akşener'e yönelik 'Kürt Düşmanlığı' sözlerine İYİ Parti'den yazılı açıklama geldi.

GİRİŞ 12.11.2022 03:29 GÜNCELLEME 12.11.2022 09:09
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Kürt düşmanlığı ile suçlayarak, "Bu 6'lı masadaki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir" dedi.

HDP’li Buldan’ın bu sözlerinin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan açıklama geldi. Zorlu, “Bugün bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in 9 Kasım 2022 tarihli Grup Toplantımızdaki konuşmasında dile getirdiği eleştiriler karşısında; bir parti Genel Başkanı'na yakışmayacak çirkinlikte, terbiye sınırlarını aşan ve kutuplaştırıcı bir nefret dilini benimseyerek; asılsız suçlamalar ve hakaretlere başvurma yolunu tercih etmiştir” dedi.

'MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE HAVALE EDİYORUZ'

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Meclis’teki konuşmasındaki "tespit" ve "uyarılarının" net olduğunu savunan Zorlu açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Kürtler bu ülkenin, bu vatanın asli ve şerefli vatandaşlarıdır. Bu çerçevede, her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Ayrıca; yürüttükleri siyasetteki tutarsızlıkları örtmek için yalan ve hamasete başvuranların son dönemde düştükleri zor durumu anlamakla birlikte, her sıkışan parti liderinin partimize ve Genel Başkanımıza saldırmasını asla kabul etmiyoruz. Siyaset adı altında ilkesiz, seviyesiz yapılan bu gölge oyununu milletimizin takdirine havale ediyoruz. İYİ Parti olarak; milletimizin her bir ferdinin hak ettiği mutlu, huzurlu, müreffeh ve özgür bir Türkiye'yi inşa edebilme hedefi için ilk günkü azmimizle çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

HDP'den Akşener'e zor zoru: Sen HDP'yi bırak Sedat Bucak ile ne konuştun onu açıkla!HDP'den Akşener'e zor zoru: Sen HDP'yi bırak Sedat Bucak ile ne konuştun onu açıkla!

"17 BİN FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİN HESABINI VER"

HDP Sözcüsü Ebru Günay da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine tepki göstermişti.

Günay, "Akşener'e soruyoruz? Türkiye'nin 3'üncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AKP heyeti 5 dakika sonra Meclis'in 5'inci partisini yani sizi ziyaret etti. HDP'ye dil uzatacağına sizler ne konuştunuz onu söyleyin! Sen HDP'yi bırak Sedat Bucak'la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil. Karanlıkta büyüyenlerin, karanlıktan beslenenlerin getireceği şey karanlıktan başka bir şey olamaz." ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 242
  • TemholGemun 1 yıl önce Şikayet Et
    #BeşyıldahaERDOĞAN
    Cevapla
  • Vejdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet zaten size hakkettiginizi sandıkta verecek çakma ülkücüler numara yapmayın millet yemiyor bunları
    Cevapla
  • tabiki 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi normal olarak birbirlerine atacaklar ki seçmenlerini mutlu edecekler. al gülüm ver gülüm hesabı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö tiyatrosu. Kahvaltı arkadaşı bunlar. Avrupa'da dizildiler yanyana
    Cevapla
  • Halil Özdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın tiyatro, iyi parti aday çıkaracak milliyetçi muhafazakar oyları toplamaya çalışıyorlar, chp sol ve Hdp oylarını toplayacak maksat seçimi ikinci tura taşımak anlayacağınız 6'lı masa iki adayla seçime girecek bunlar tek adayla girerse anketler Erdoğan'ın ilk turda seçimi kazanacağını gösteriyor Büyük ihtimalle karanlık 8 saatte verilen taktiklerden biri bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!