İstiklal Caddesi nerede? İstiklal Caddesi patlaması neden oldu?

İstiklal Caddesi patlaması sonrasında patlamanın olduğu yer araştırılmaya başlandı. 'İstiklal Caddesi patlaması 2022' en çok aratılan konulardan biri. Özellikle İstiklal caddesi patlamasının sebebi de merak ediliyor. İşte konuya ilişkin bilgiler...

İstiklal Caddesi nerede? İstiklal Caddesi patlaması neden oldu?
İstiklal Caddesi nerede? İstiklal Caddesi patlaması neden oldu?
GİRİŞ 18.11.2022 15:03 GÜNCELLEME 18.11.2022 15:03

13 Kasım Pazar günü saat 16:20 sularında Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı İstiklal Caddesi üzerinde terör örgütü üyeleri hain saldırı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk açıklamasında olayın 'terör' bağlantılı olabileceğini belirtirken günün ilerleyen saatlerinde failler yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da mesajın alındığını ve en ağır cevabın verileceğini belirtti. Peki olayın gerçekleştiği İstiklal Caddesi nerededir?

Bu acıya yürek dayanmaz! Taksim şehitlerinin yürekleri dağlayan hikayeleri...Bu acıya yürek dayanmaz! Taksim şehitlerinin yürekleri dağlayan hikayeleri...

İSTİKLAL CADDESİ NEREDE?

İstiklal Caddesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindedir. Cadde üzerindeki dükkanlar, bölgedeki ulaşım kaynaklarının bolluğu ve tarihi dokusu nedeniyle İstanbul'un gözde mekanları arasındadır. Her gün on binlerce kişiyi ağırlayan bu mekan, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana albenisi olan bir yer olarak biliniyor.

Haluk Levent'ten duygulandıran Ecrin paylaşımıHaluk Levent'ten duygulandıran Ecrin paylaşımı

İSTİKLAL CADDESİ PATLAMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OLDU?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstiklal Caddesi üzerindeki hain saldırı girişimi 13 Kasım Pazar günü saat 16.20 sularında meydana geldi. Olayın akabinde İçişleri Bakanlığı'na bağlı kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda patlamadan sorumlu failler kıskıvrak yakalandı.

İSTİKLAL CADDESİ PATLAMASI NEDEN OLDU?

İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen hain saldırıdan sonra gözler olayın hangi odaklar tarafından gerçekleştirilmiş olduğuna çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk açıklamasında 'terör kokusu' vurgusunda bulunurken İçişleri Bakanlığı'na bağlı kolluk kuvvetleri de failleri yakalamak için mekik dokudu.

Devam eden saatlerde saldırıyı PKK/YPG/PYD örgütüne bağlı Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir'in gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi. İstiklal Caddesi'ndeki bir bankta 45 dakika kadar oturan terörist Albashir, bomba yüklü çantayı bankın altına koyup hızla olay yerinden uzaklaştı. Patlama da bir dakika içinde gerçekleşti.

İstiklal Caddesi açıldı, İmamoğlu'nun bank ve levhaları söküldüİstiklal Caddesi açıldı, İmamoğlu'nun bank ve levhaları söküldü

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü, 21 farklı adrese baskın yaparken olayla bağlantılı 46 şahsın gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Çalışmaların devam ettiği de belirtildi.

İSTİKLAL CADDESİ PATLAMASI'NDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 6 vatandaşımız şehadet mertebesine yükselirken, 81 yurttaş yaralı olarak en yakındaki hastanelere kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlama nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ayrıca 81 yaralıdan sadece 2'sinin durumlarının ağır olduğu belirtilirken; diğer hastaların tedavi sonrası kademeli olarak taburcu edildiği de aktarıldı.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!