Zahid Kotku Hazretleri ile Necmettin Erbakan anıldı

İstanbul Darülaceze’de gerçekleştirilen özel programda Mehmed Zahid Kotku Hazretleri ve Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi isimler dualarla anıldı.

Zahid Kotku Hazretleri ile Necmettin Erbakan anıldı
Zahid Kotku Hazretleri ile Necmettin Erbakan anıldı
GİRİŞ 21.11.2022 16:41 GÜNCELLEME 21.11.2022 16:41

Kadim Dostlar Grubu tarafından organize edilen 70. Hatim Programı İstanbul Darülaceze’de gerçekleştirildi. Mehmed Zahid Kotku Hazretleri ve Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan başta olmak üzere çok sayıda merhumun ruhlarına hatimler armağan edildi. Hatim duasında, geçtiğimiz hafta İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralanan terör mağdurları da unutulmadı. Menfur saldırıda vefat edenlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okunurken, yaralı halde tedavi görenler için ise şifa niyetine dualar edildi.

Mehmed Zahid Kotku kimdir?Mehmed Zahid Kotku kimdir?

Necmettin Erbakan kimdir? Milli Görüş'ün efsane lideri ErbakanNecmettin Erbakan kimdir? Milli Görüş'ün efsane lideri Erbakan

Programda ayrıca, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, motor sanayisindeki gelişmeler üzerine bir sunum gerçekleştirdi. 

“SULTAN FATİH, SİLAH TEKNOLOJİSİYLE DÜŞMANLARINI MAĞLUP ETTİ”

Programa özel konuk olarak katılan TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, yerli ve milli savunma teknolojilerinin öneminden bahsettiği bir sunum gerçekleştirdi. Yerli silah teknolojilerinin tarihi akışını anlatan Akşit, “Fatih Sultan Mehmet Han hem bir devlet adamı hem de bilim adamıydı. Şahi toplarıyla bütün düşmanlarını teknolojik üstünlükle ezip geçti. 450 yıl sonra Sultan Abdülaziz döneminde ve Çanakkale Savaşı’nda fotoğraflara yansıyan savaş toplarına baktığımızda teknolojik gelişmelerin takip edilemediğini ve askeri alanda uygulanamadığını görebiliriz. Birinci Dünya Savaşı’nda Almanya’nın ürettiği silahları kullanmak zorunda kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda ise düşmandan ele geçirdiğimiz silahlarla kendimizi savunduk” değerlendirmesinde bulundu.

“DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNE MAL VE HİZMET SATIYORUZ”

Günümüzdeki hava teknolojilerinden bahseden Prof. Dr. Mahmut Akşit, “Hava teknolojilerinde iki ekol var; biri Batı ekolü diğeri de Sovyet ekolü. Türkiye, Batı ekolünde üretim yapıyor. Çin ve Hindistan hava teknolojilerini geliştirmeye daha yeni yeni başlıyor. Bakınız Hindistan uçak motoru üretimi için 17 yıl uğraştı fakat istediği neticeyi alamadan bırakmak zorunda kaldılar. Hâlihazırda bazı Körfez ülkelerinin savaş uçaklarının motorlarının bakımını yapıyoruz. Yine Amerika kıtasına mal ve hizmet satıyoruz. Japonya milliyetçi ekonominin baskın olduğu bir ülke olduğundan yabancı bir ülke ile çalışmıyor. Şu an çalışmadığımız tek ülke Japonya diyebiliriz. Aynı şekilde Güney Kore de Japonya ile aynı anlayışa sahip olduğundan yabancı ülkelerle çalışmak istemiyor ama Türkiye’nin Kore Savaşı’ndaki desteği sebebiyle bize çalışma alanı açıyorlar” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti