Aileler HDP/PKK'ya direniyor: Diyarbakır eylemini HDP'nin kalbine taşıdı

Evladı 3 yıl önce dağa kaçırılan baba Celil Begdaş, Diyarbakır'ın ardından Ankara'daki HDP Genel Merkez binası önünde eylem yaptı. Begdaş, oğlunun mont ve kimliğinin HDP binasından çıktığını söyledi. Eylemini gece boyunca sürdürdü.

GİRİŞ 28.11.2022 09:48 GÜNCELLEME 28.11.2022 12:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Evlatları terör örgütü PKK'ya katılım için dağa kaçırılan ailelerin PKK uzantısı HDP'ye ablukası sürüyor. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde aylarca nöbet tutan baba Celil Begdaş, direnişini Ankara'ya taşıdı.

Diyarbakır'dan HDP Genel Merkezi'nin önüne gelen 56 yaşındaki inşaat işçisi Celil Begdaş, sabah saatlerinde oturma eylemi başlattı. Begdaş, eylemini gece de sürdüreceğini söyledi.

Açıklama yapan baba Celil Begdaş, 19 yaşındaki oğlu Yusuf Begdaş'ın, 5 Mayıs 2019'da HDP tarafından dağa kaçırıldığını söyledi.

ÇOCUĞUMU HDP'YE BÜYÜTMEDİM

Oğlunun Suriye'de bulunduğunu, güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin kendisine söylediğini anlatan Begdaş, "Oğlum gönüllü gittiyse nerede, niye sesini alamıyorum? Ben bu çocuğu HDP'ye büyütmedim. Hiçbir zaman Kürtlüğümü inkar etmedim. Kürt sorunu yok, bunlar yalan söylüyorlar. Bunlar Kürtleri kandırıyorlar." ifadesini kullandı.

KİMLİĞİ HDP BİNASINDAN ÇIKTI

HDP milletvekillerinin konuya duyarsızlığına tepki gösteren Begdaş, şunları kaydetti:

"5 Mayıs 2019 Pazar günü HDP il binasına girdiğimde oğlumun montu ve kimliği orada çıktı. Bana 'Sabret' dediler. Suriye'ye gittim, oğlumun izini bulamadım. Hatta Cilvegözü'ne kadar gittim. Artı yetmedi, benden para istediler. Benim gücüm olsaydı, param olsaydı oğlum gidemezdi. Olan garibanlara oluyor."

Celil Begdaş, evlat nöbetine HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlamıştı.

KÜRT SORUNU YOK PKK SORUNU VAR

Açıklamanın ardından kaldırım üzerinde oturmaya devam eden Begdaş, gece de eylemini sürdüreceğini duyurarak, "Doğu'da Kürt sorunu değil, HDP, PKK sorunu var." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 21
  • malik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın şu pkk partisini . Daha kaç tane delil var. Savcılar bu haberleri okumuyor mu. Vatan düşmanları pkk nun vekilliğini yapıyor. Kapatın.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ikinci yolda şu çocukalrınıza seslenin ve sizi kaçıranalrı elinizde silah var deyin yanınızda karşınızda ne kadar pkklı varsa tarayın deyin bakın görün çocuklarınızdan birkaçı canı uğruna kendi elindeki silahlarla kaçıranlara sıksalar pkk içden çöker biter.korkuyla yaşar bitmessede acaba bu gün beni hangi kaçırdığım çocuk öldürecek diye.devletimizede sesleniyorum yeter artık siyasi uzantılarıda hdp pkk ne kadar illgeal örgüt varsa parti bakılmaksızızın vatandaşlığını alın partileri kapatın.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle bekliyerek çözemessiniz kardeşim yapıcanız tek şey var .tüm hdp üst düzey millet vekili hdp teşkilatında kim varsa onların çocuklarını kaçırıcaksınız bakın o zaman birtane dağda kaçırılmış çocuk kalmaz geri getirirler.sizin çocuklarınızı kaçıırp dağlarda it gibi fare gibi deliklerde yaşatıyorlar ne için bi düşünün ermeni yahudi amerikanın köpekliği için kaçırıyorlar. dediğimi yapın nerde hdp li varsa üst düzey toplanın bir araaya gelin çocuklarını kaçırın saklayın ve o zaman hdp ye seslenin çocuklarınızı getirmezlerse gelin benim yüzüme tükrün.
    Cevapla
  • Kantura 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlat nöbeti tutanlardan başka bölgede Kürt yok mu?
    Cevapla
  • bym 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP binaları teröre terörist devşirme merkezi olmuş bu aym niye hala kaptmıyor bu partiyor. gerçi kapatsalar ikinci tabela partisi hazır herşeyi ona devredip devam edecekler. hdpnin bütün mal varlığına el konulmalı kamulaştırılmalı başka bir partiye devir edilse bile muvazaalı işlem olduğu için el konulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı