Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı: Pişkin talep!

Türkiye'yi ayağa kaldıran Ataşehir Özel Bayındır Hastanesi'ndeki skandal görüntüler sonrası hastane yönetimi, sosyal medyada hastane aleyhine yapılan olumsuz yorumların kaldırılması için Hakimliğe erişim engeli talebinde bulundu.

GİRİŞ 29.11.2022 09:29 GÜNCELLEME 29.11.2022 10:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi çalışanlarının yaşlı hasta Nermin Zeren'e yaptıkları insanlık dışı muameleleri cep telefonuyla çektikleri görüntüler ülke gündemine oturdu.

Büyük tepki çeken skandal görüntülerin ardından İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tüm ülkenin görüntülerdeki sağlık çalışanlarına isyan ettiği korkunç olayla ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.

Savcılık, soruşturma kapsamında yaklaşık 1 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderilen 4 sağlık çalışanının tutukluluk incelemesi için dosyayı İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi.

TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM EDECEK

Şüphelilerin tutukluluk incelemelerini değerlendiren Hakimlik, skandal görüntülerde yaşlı kadının üzerine para atan sağlık çalışanlarının savunmalarını dinledi.

Hakimlik sorgularına bulundukları cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlanan 4 şüpheli, tahliyelerini talep etti. Hakimlik ise şüphelilerin tutukluluk incelemesinin ardından 4 şüphelinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

HASTANE YÖNETİMİNDEN PİŞKİN TALEP

Şüpheli sağlık çalışanlarının yaşlı kadınla dalga geçtiği skandal görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından konuyla ilgili yürütülen soruşturma tüm hızıyla devam ederken Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nin yönetimi de harekete geçti.

Yönetim, hastaneyle ilgili sosyal medyada yapılan kötü yorumların kaldırılması için İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

MAHKEMEDEN HASTANEYE 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' VETOSU

Hastane yönetimi avukatları aracılığıyla internette Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi aleyhine yazılan yorumların kaldırılması için erişim engeli talebinde bulundu.
Hakimlik, sosyal medyada yazılıp çizilen kötü ve olumsuz yorumların kaldırılması için bu yorumlara erişimin kapatılmasını isteyen hastane yönetiminin talebini değerlendirdi. Hakimlik, ifade özgürlüğü kapsamında yönetimin erişim engeli talebinin reddine karar verdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa bu işkenceciler pkk sevici T.T.B. üyesi olmasın.
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastane haklı..siz hastane sahibi olsaydınız hakaret kabul eder miydiniz..ceza verilir ama hakaret olmamalıdır.. sağlık çalışanlarının böyle bir video yapmaması gerekirdi...
    Cevapla
  • Bahar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne haklisi.hakli olan o videoları gördüğü gibi kapıya koyardı onları.ama tam tersine saklamaya çalışmış.hastanede p çalışanlar kadar suclu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Markette bozuk ürün mü satıyorsunuz yada iftiraya mı uğradınızda UTANMADAN BU TALEBİ YAPIYORSUNUZ. Kapatılmamış bile dua edin .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...