MGK toplantısı sona erdi: Kara harekatı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen yılın son MGK toplantısı, sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, "Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecektir. Harekatların tek hedefi teröristlerdir" denildi.

GİRİŞ 01.12.2022 20:12 GÜNCELLEME 01.12.2022 20:48
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, sona erdi. 3 saat 10 dakika süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrası 6 maddelik sonuç bildirgesi yayımlandı:

1-) PKK-KCK-PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğimize, bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir.

2-) Yüce milletimizin ve eşsiz ülkemizin savunmasını ve güvenliğini sağlamak maksadıyla BM Şartı'nın 51. maddesi kapsamında, Güney sınırlarımız boyunca icra edilen operasyonların hedefinin terör örgütleri olduğu, bölgemizde; sınırlarımızı, şehirlerimizi, vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan hiçbir terör örgütüne varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır.

3-) Teröre karşı verdikleri kahramanca mücadelede; milli ve milletler arası hukuk ile insan hakları ve kamu vicdanına mutlak bir bağlılıkla hareket etmeyi ilke olarak benimseyen güvenlik kuvvetlerimizin, ağır darbe alan bölücü terör örgütlerine nefes aldırmak maksadıyla yalan ve iftiraya başvuran çevrelerce hedef alınmasına hiçbir suretle müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizilmiştir.

4-) Türkiye'nin uzlaşmacı ve samimi yaklaşımı ile çözüm odaklı diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan'dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuku ve antlaşmaları ihlal eden faaliyetlerine bir an evvel son vermesini beklediğimiz kuvvetle vurgulanmıştır.

5-) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci statüsünde kabulünden memnuniyet dile getirilmiş; Kıbrıs meselesinde hakikatleri ve hakkaniyeti esas alan çözüm yollarını kapatma gayretlerinin akamate uğramaya mahkum olduğu ve Türk dünyasının ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türklerinin haklı davasına verilen desteğin kararlılıkla sürdürüleceği ve diğer uluslararası kuruluşlar ile ülkelerden benzer adımları beklediğimiz ifade edilmiştir.

6-) Bosna-Hersek ve Kosova'da meydana gelen son gelişmeler değerlendirilmiş; bölgedeki istikrar, huzur ve barış ortamının muhafazası için ayrılıkçı söylemler ve tek taraflı girişimlerden kaçınılması çağrısında bulunulmuştur.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 90
  • Konya Taşeron 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC de PKK lı çok bir istihbarat araştırması yapıldı mı? NEden müdahale yok?
    Cevapla
  • Mami 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye müsaade etmezler suriyeye girsin diye. Çünkü pyd istemiyor. Arkasında hemen hemen bütün dünya var.
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi istemez, Operasyon zaten pyd türü örgütlere yapılacak, operasyon için pyd'den izinmi alacağız
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    kara harekatı başladı başlayacak an meselesi derken hainler gireceği deliğe girdi kaçacagı yere kaçtı.abd gereken talimatı verdi. biz bu hainlee neden müsamaha gösteriyoruz ansızın neden tepelerine binmiyoruz.
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Canımızla, malımızla, her şeyimizle Devletimizin, Hükümetimizin arkasındayız İnşaallah.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu gece girsin ordumuz artık konuş konuş nereye kadar kardeşim ne olacaksa olsun yaaaaaaav. Hakim savcılarda içerden hdpkk itlerini halleder. karşı geleni assın devlet...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim