Tunç Soyer eşi 14 yaşındayken mi evlendi? Gerçek ortaya çıktı

Bir kız çocuğunun 6 yaşında evlendirildiği iddiasına tepki gösteren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, eşi 14 yaşındayken onunla evlendiği öne sürüldü. Bu olayın detaylarını araştıran Haber7 gerçeği ortaya çıkardı.

Tunç Soyer eşi 14 yaşındayken mi evlendi? Gerçek ortaya çıktı
Tunç Soyer eşi 14 yaşındayken mi evlendi? Gerçek ortaya çıktı
GİRİŞ 10.12.2022 12:23 GÜNCELLEME 10.12.2022 15:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son günlerin bir numaralı gündem maddesi '6 yaşındaki kız çocuğuna istismar' olayı oldu. Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla 29 yaşındaki bir adamla evlendirildiği iddiası ülke çapında geniş yankı buldu. İddiaya toplumun her kesiminden tepkiler gelirken, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım sonrası oklar Soyer çiftine döndü. 'Çocuk gelin'e tepki gösteren Tunç Soyer'in eşi 14 yaşındayken onunla evlendiği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Haber7 bu iddianın detaylarına ulaşarak gerçeği ortaya çıkardı. 

TÜM KESİMLER TEPKİ GÖSTERDİ

'Çocuk gelin' İddiasının ortaya atılmasının ardından toplumun tüm kesimlerinden çocuğa istismara karşı tepkiler yükselmeye başladı. Başta siyasetçiler olmak üzere kamuoyu bu olaya çok sert tepki gösterdi. İddiayla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iddianın yakından takip edildiğini belirterek "Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur.Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz." açıklamasında bulunurken, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise "Bu suçu işleyenler hangi sınıf ve zümreye, hangi cemaate, ne olursa olsun, kim olursa olsun. İdam söz konusu olacaksa haklarında en ağır ceza ne gerekiyorsa yapılsın diye biz bunu defaatle söyledik. Burada bir kere daha tekrar ediyorum. Bu vicdanları yaralayan, topluma kan ağlatan çok acı şeyler bunlar" diyerek, hukuken gereğinin yapılmasını istedi. Olaya CHP, İYİ Parti ve HDP de olmak üzere tüm siyasi partilerden çok sert tepkiler geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, bakanlığın davaya müdahil olduğu belirtildi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçturAK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur


AİLE İDDİALARI YALANLADI

İddiaların odağındaki H.K.G'nin ailesi ise konuyla ilgili bir video yayınlayarak iddiaları yalanladı. Gümüşel'in ağabeyi, "Böyle bir konu olsaydı herkesten önce bizim haberimiz olurdu. Böyle bir şey yok. Böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Onunla aynı evde büyüdüm." derken kız kardeşi Fatma Betül Gümüşel de "Ablamla aramız çok yakın. Öyle bir şey olsa aynısı bize de olurdu. Bize öyle bir baskı olmadı. Ben 21 yaşındayım. Gitmeden önce ablam biraz değişti sadece. İkinci çocuğu oldu, çok mutluydu. 5. aya kadar bir yerlere gidiyordu sürekli, çok çok mutluydu. Bebeğinin cinsiyetini öğrenmeye gittiğinde, bebeğini kaybettiğini öğrendi, ondan sonra çok değişti." açıklamasında bulundu.


HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili hukuki süreç hemen başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 6 yaşındaki çocukla evlendiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Olayla ilgili ilk duruşma 22 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi


TUNÇ SOYER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Bu iddiayla ilgili bir açıklamada CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Soyer sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 6 yaşında bir çocuğun evlendirilmesine tepki gösterdi. Soyer, "Çocuk gelin yoktur, çocuk istismarı vardır. 6 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendiren de evlenen de, tüm bunlara göz yuman da suçludur. Çocuğa gelinlik giydiren karanlık zihniyete ve bu istismarı engellemeyenlere yazıklar olsun!" paylaşımını yaptı.


TUNÇ SOYER'İN EŞİ 14 YAŞINDAYKEN EVLENDİĞİ İDDİASI

CHP'li Soyer, bu olaya tepki gösterirken kendisiyle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Soyer'in eşi Neptün Soyer'le henüz 14 yaşındayken yani reşit değilken evlendiği öne sürüldü. Tunç Soyer'in eşiyle evliliğine ilişkin yapılan araştırmalarda birçok internet sitesinde Neptün Soyer'in 1966 yılında doğduğu, 1980 yılında evlilik yapıldığı bilgileri yer alıyor. 


GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Konuya ilişkin araştırma yapan Haber7 gerçeği ortaya çıkardı. Edinilen bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in 14 yaşındayken evlendiği iddiası doğru değil. 1966 yılında doğan Neptün Soyer'in, Tunç Soyer'le 20.02.1988 tarihinde evlendiği öğrenildi. Neptün Soyer'in düğün masasına oturduğunda 22 yaşında olduğu belirlendi.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Tayyip Son 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel araștırmıșınız. 1980? Asıl 1988! Sizde hiç mı utanma yok?
    Cevapla
  • Rotasiz deli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bunlara küsur bulamaz bunlar istediğini yapma ve söyleme özgürlüğüne sahipdir.
    Cevapla
  • Kenan Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Küresel gücün kuklası olan fetö, Sülo gibi kripto Türk İslâm düşmanı tarikatların bugün Kılıçdaroğlu YCHP'si, pkk siyasi uzantısı HDPsi, fetö aplası Maria Akşener İP' ve küçük ortakcıkları için can siperana çalıştığı aşikar, fetö ve Sülo gibi Amerika kuklası tarikatların en kısa zamanda kahr-ı perişan olmaları duasıyla Amin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Koyar'cım senin karaoğlan ecevit'in Türki cumhuriyetletine, balkanlara referans mektupları yazdığı günleri unuttun ya da yaşın küçüktü hatırlamıyorsun galiba.
    Cevapla
  • Koyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü sizin karanlık din istirmacı kafanızda 50 yıldır yaşadı örümcekler
    Cevapla
  • Safa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerçeğinden bahsediyorsun o zaman ? Tunç soyerle ilgili
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Suç işleyenin kimliğine kim olduğuna bakılmaksızın tüm insanlar suçu işleyene tavır kor ve davranışı nedeniyle toplumdan dışlanır.Müslümanlık evrensel son dindir İslami kurallara uyan iyi insanların isteyen yaşantısı örnek alınabilinir,yanlış yapan olursa İslam dini değil yanlış yapan suçlanır.Zaten mesele yargıya intikal etmiş doğruysa insanlığın bittiği yerdir yargı gereğini yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"