Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "muayenehane sınırlaması" iddiasına yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Biz "Biz, muayenehanelerin sınırlanmasına yönelik bir yönetmelik hazırlamadık, öyle bir niyetimiz de yok." dedi. Bakan Koca muayene hekimliği konusunda özel hastaneleri uyardı.

GİRİŞ 12.12.2022 11:14 GÜNCELLEME 12.12.2022 11:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muayenelerin kısıtlandığı iddialarına açıklık getiren Koca, muayeneleri sınırlamaya yönelik bir yönetmelik yayınlamadıklarını belirtti.

Böyle bir niyetlerinin de bulunmadığını ifade eden Koca, yönetmeliğin temel amacının hasta güvenliğini sağlamak ve özel hastanelerin planlama dışına çıkmasını engellemek olduğunun altını çizdi.

ÖZEL HASTANELERE UYARI

Koca, "Bizim gördüğümüz, özel hastanelerin, özellikle bu süreçte kendilerine yönelik planlamayı delmek üzere muayenehaneciliği kullanmalarıdır. Son dönemde muayene hastaneleri oluşmaya başladı. Özel hastanelerin yaptığımız planlamayı muayene hekimliği üzerinden delmelerine izin vermek istemiyoruz. Uygulama hayata geçtiği zaman belli bölgelerde veya belli branşlarda sıkıntı yaşanması halinde durumu değerlendiririz." diye konuştu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    bitlis tatvan da bulunan özel bir hastahanede uzman doktorun muayenesi 400 tl bir akciğer filmi ve bir sorum katma ücreti 600 tl toplam 1000 tl neden denetim yapılmıyor bu fiyatlar çok yüksek
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel hastaneleri devlet niçin denetlemiyor hastaları adeta soyup soğana çeviriyorlar..gereksiz tahlil test ve iyileşmesine rağmen uzun süreler yatış yapıyorlar Allah aşkına sağlık bakanı buraları denetleyin artık yaw kimin eli kimin cebinde belli değil!
    Cevapla
  • karazeybek 1 yıl önce Şikayet Et
    ben bir dr olarak bakanımızın çalışmalarını yakınen takip etmekteyim yaptıkları çok yerinde müdahelelerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları için sayı belli oldu!
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek