CHP’li Büyükerşen’den ‘cami yıkım kararı'na çelişkili açıklama!

Yıkım kararı verilen Hal Camii ile ilgili tepkilerin ardından konuşan CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den çelişkili ve ilginç bir açıklama geldi.

CHP’li Büyükerşen’den ‘cami yıkım kararı'na çelişkili açıklama!
CHP’li Büyükerşen’den ‘cami yıkım kararı'na çelişkili açıklama!
GİRİŞ 12.12.2022 18:14 GÜNCELLEME 12.12.2022 18:38
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Hal Camii ile ilgili yıkım kararı alması halkı ayağa kaldırmıştı. Kararın belgesi ortaya çıkınca CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki yağmıştı.

“Barlar Sokağı” adı verilen sokağa yakın olması dolayısıyla “alkol ruhsatı vermek için yıkılacağı” iddia edilen Hal Camii ile ilgili CHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den ilginç bir açıklama geldi.

“SİYASİ BİR KUMPAS” DİYEREK KENDİSİNİ SAVUNDU

Yerel basında yer alan haberlere göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Hal Camii’nin yıkılacağına ilişkin çıkan haberler hakkında konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Siyasi bir mesele yapıp, buradan siyasi bir ekmek çıkarmak istiyorlar. Size ekmek yok bu konuda. Bu siyasi bir oyundur. Siyasi bir kumpastır” dedi.

“YIKIM SÖZ KONUSU DEĞİL” DEYİP YENİ CAMİ SÖZÜ VERDİ

Hal Camii ile ilgili yıkımın söz konusu olmadığını iddia eden CHP’li Büyükerşen, “Hal Camii’nin 240 metre taban alanı. 115 metrekaresi yola, 125 metrekaresi de konut alanına isabet etmektedir. Yeni planlanan cami 1452 metrekarelik alana daha büyük şekilde yapılacaktır” diye konuştu.

“EĞİTİM GÖRMÜŞ İNSANLAR” PLANLAMIŞ

Her zaman olduğu gibi burada bir mesele haline getirilmek isteniyor” diyen Büyükerşen, “Bu belediye meclisinde ne meclis üyelerimiz ne bürokratlarımız tarafından yıkım söz konusu olmamıştır. Sahiplerine daha büyük cami yapmayı teklif etmişiz. ‘Büyük bir cami yaparsanız belediyenin bileceği bir iştir’ dediler. Plancılar yola çıkan bir caminin oradaki yol sıhhatini bozduğu için revizyonda şehircilik ve imar konularında eğitim görmüş insanlar ilerde yine sıkıntı olmasın diye bir plan olsun ve olması gereken de ‘buranın konut ve ticaret alanıdır’ demişlerdir. Cami yerinde duruyor” şeklinde konuştu.

TEPKİ GÖSTEREN HALK İÇİN “PARTİZANLAR ŞOV YAPTI” DEDİ

Milletvekili olmak isteyen bir kişinin Hal Camii üzerinden siyasi beklenti içinde girdiğini kaydeden Başkan Büyükerşen, “Milletvekili olmak isteyen bir zatı muhterem siyaset yapmayı bilmediği için bunu orta yere atmakta fayda görmüştür. Kendi partizanlarını da toplayarak orada kalabalık bir şov yapmıştır. Oradaki insanların o camiye sığma ihtimali bile yok. Siyasi bir mesele yapıp, buradan siyasi bir ekmek çıkarmak istiyorlar. Size ekmek yok bu konuda. Buradan ekmek çıkaramazsınız. Bir tek minaresi var. Minberi falan da var. Ama cami demek de zor. Cami dediğinin bir estetiği olur. Cami görmek isteyenler Asri Mezarlıkta yaptığımız camiye gidip bakabilirler.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE MECLİSİNİ BÖYLE KOMİKLİKLERLE MEŞGUL ETMEYELİM”

Yıkım kararı sonrası gelen tepkileri 'komiklik' olarak değerlendirilen CHP'li Büyükerşen, “Belediye meclisini de bu komikliklerle meşgul etmeyelim. Seçim arifesinde kurulan hayali kumpaslar bunlar” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 131
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce söz verdiğin camiyi yap ondan sonra yıkımı yap .Verdiği sözü tutmayan sahtekarlar.
    Cevapla
  • Goksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancının sözü muteber olabilir mi?
    Cevapla
  • ömer bursevi 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfen aynı hassasiyeti bursa osmangazi ilçesi santral garaj camii içinde gösterelim parti ayrımı yapmaksızın lütfen gelin görün camiyi ve bu cami yikilirmi ya diyeceksiniz eminim ama malesef rant varsa işin içinde yıkılır biz dernek olarak 3 ayda alamadigimiz raporu belediye 3 günde aldi saglam camiye çürük raporu ile ....!!!
    Cevapla
  • Osmanbey 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni caminin alanı büyük olabilir ama içki ruhsatı verilebilmesi için camiye olan uzaklığa ayar çekerek yapılması yoluna gidebilirler. Ayak oyunu olabilir. Dikkat etmeli.
    Cevapla
  • ömer bursevi 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfen ayni hassasiyeti bursa osmangazi ilçesi santral garaj camii içinde gosterelim parti ayrimi yapmaksizin .. gelin görün camiyi bakalim yikilmasi gereklimiymiş ahhh ahh bu rant varya nelere kadir nelere...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...